Bezlepkové pomarančovo-citrónové rezy s jemným krémom videorecept
Foto: Potravinarskavyrobaliana
Suroviny
Krém: | |
600 ml |
|
2 bal. |
|
160 g |
|
200 g zmäknuté |
|
Pomarančový korpus: | |
4 ks |
|
1 bal. |
|
3 PL vlažná |
|
3 PL |
|
5 PL |
|
Korpus: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
4 PL vlažná |
|
4 PL |
|
7 PL |
|
Sirup: | |
350-400 ml |
|
1 bal. |
|
Poleva: | |
200 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
7 PL |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a Zlatého krému uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Pre rýchlejšie vychladnutie prelejeme horúci puding do misky, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
- 2
Pomarančový korpus pripravíme vyšľahaním bielkov na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s LianaVITOM pomaranč, postupne pridávame olej a vodu, na záver ručne vmiešame Cake mix a sneh z bielkov. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 170-175 °C 20 minút.
- 3
Korpus pripravíme vyšľahaním bielkov na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame olej a vodu, na záver ručne vmiešame Cake mix a sneh z bielkov. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 170-175 °C 25 minút.
- 4
Vychladnutý puding vyšľaháme so zmäknutým maslom na jemný krém. LianaVIT pomaranč rozmiešame vo vode.
- 5
Vychladnutý korpus rozrežeme horizontálne na polovicu. Spodný korpus potrieme polovicou krému a prikryjeme pomarančovým korpusom. Ten popicháme vidličkou a rovnomerne potrieme sirupom. Potrieme zvyšným krémom a prikryjeme korpusom. Zaťažíme a necháme stuhnúť v chladničke.
- 6
Práškový cukor, citrónovú polevu a LianaVIT vymiešame s vodou a olejom na hladkú polevu. Polejeme koláč a necháme stuhnúť.
Tiež pomarančový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu