Tekvicová polievka z tekvice Hokkaido

Autor receptu: marika

Tento recept pochádza z Rakúska, dala mi ho moja sestra, okrem iných..:-), ktorá žije v Rakúsku, v lete keď je dostať túto tekvicu, ju varím veľmi často, a všetkým nám veľmi chutí a je raz-dva hotová. .

Postup

  1. Umytú tekvicu /tekvicu hokkaido nečistíme/,pokrájame na kocky, zalejeme vodou, pridáme 3 bobkové listy, soľ a dve kocky hovädzieho bujónu, môže byť aj zeleninový. Na troške masla orestujeme jednu strednú cibuľu na drobno pokrájanú a 3 strúčiky cesnaku. Pridáme červenú papriku, dáme pozor, aby ostala pekná červená farba a paprika nám nezhorela. Pridáme do uvarenej tekvice. Polievku ochutíme mletou rascou a mletým čiernym korením. Uvarenú tekvicu rozmixujeme. Pridáme troška jablkového octu, podľa chuti a šlahačkovú smotanu. Dobrú chuť...:-)