![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakové placky s cibuľovým džemom
Zemiaky očistíme, najemno nastrúhame, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme zemiakové cesto. Na rozohriatej panvici s olejom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kakaová pena s ovocím
Toto si veľmi rada robievam na raňajky, nakoľko mám rada sladké a ráno si ho zväčša...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jarná reďkovka na slanine
Slaninu pokrájame a popražíme aj s cibuľkou. Pridáme očistenú a pokrájanú reďkovku, podusíme ju a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Orieškové hrudky
Tento recept som našla pred pár rokmi v jednom českom časopise a keďže bolo pred Vianocami, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Placky *čo chladnička mala*
viac ingrediencií a z každej len malé množstvo. Čo s tým? ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Syrové pavézy
Rada by som vám ponúkla tip na teplú večeru, prípadne pohostenie namiesto obvyklých obložených chlebíkov.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené rebrá s krúpkovo-petržlenovým šalátom
Zabíjačka patrí medzi slovenské gurmánske tradície a hostia tieto jedlá stále vyhľadávajú. Kvalitné, dobré a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami
Zeleninu umyjeme, osušíme. Cuketu a mrkvu nakrájame na julienne spôsob.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
„Kokošky“ - šúľance
Tento recept som sa naučila od mojej babky ktorá mi ho poradila na popolcovú stredu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Marmeláda z pečených jabĺk
Obľúbená zimná marmeláda v Rakúsku a Nemecku (Bratapfel marmelade).
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečená treska s vanilkovým pyré a baby karotkou
Tresku opracujeme, nakrájame na porcie, osolíme a opečieme z jednej strany do hotova. Zemiaky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šalát s údenými kačacími prsičkami
Kačacie prsia očistíme, narežeme kožu, vysušíme, osolíme a opekáme pomaly na panvici. Preložíme do panvice...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mrkvový raw koláčik s tekvicovou zmrzlinou
Korpus: Mrkvu očistíme a nastrúhame. Vložíme do výkonného mixéra, pridáme ostatné ingrediencie na korpus a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pochúťková zmes na ihle
Umyté mäso a pečeň pokrájame na cca 30 g plátky. Cibuľu pokrájame na štvrťky a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jogurtová pochúťka
Jogurt je celkom široko používaný a obľúbený v mnohých variáciách. Stále však nedokážeme doceniť využitie jeho...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Okrúhly ovocný višňovo-melonovo-jablkový koláč
Ovocné koláče máme radi a hlavne v letnej sezone, keď na záhrade je vžy niečo ovocné...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sushi na Hina Matsuri
3. marec je pre dievčatá v Japonsku veľmi špeciálnym dňom. Oslavuje sa Hina Matsuri, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karamelovo-punčové rezy
Rada ho používam na slávnostne príležitosti. Recept som našla v časopise Život. A je...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiaky Itália
Recept pochádza z Talianska, je jednoduchý , dostupný finančne a hlavne rýchlo pripravený. Zvyknem...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Obarínová polievka
Túto polievku ma naučila robiť moja mama, keď varila na obed strapačky ( zemiakové halušky )...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krevetový šalát s kuracími prsiami a cestovinou
KK „Spoonbread & Strawberry Wine“ od Norma Jean a Carole Darden, predstavuje ukážku jednoduchých receptov nielen...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bylinkové knedličky zapekané so zeleninou
Niet nad čerstvé suroviny, z ktorých sa zrodí omnoho chutnejšie, voňavejšie i zdravšie jedlo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sladký veniec
Dnes som mala chuť trochu experimenovať, a tak som na internete našla zopár receptov, ktoré...