Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
zolik
„Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025”
@mijaita (7.3.2025 23:08)
Není nad výmenný obchod. Ten je najlepší! Ja som minulý rok vymieňala so susedou tekvice a cukety za domáce vajíčka. Obojstranná spokojnosť. Len každé ráno som musela sliepky presviedčať aby niesli. 😂
“Vajce a ja” - poznáš?
Nápodobne som na tom bola
Pozdravujem milá M. 😘

zolik
„Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025”
@tiamostef (7.3.2025 21:23)
Tak takéto famózne a krásne gnocchi nerobí ani môj Talian, ktorý ma obchodík neďaleko. Často u neho nakupujem. Milujem taliansku kuchyňu. Majú rodinnú manufaktúru, skôr minifaktúru. Zamestnáva svoje babky a tety ( +65 ). Už len keď tam človek príde, tak nasaje tú atmosféru (a to ešte ani nejedol). Taliansky trochu viem, lebo “aj” musím (je to jeden zo 4 štátnych jazykov). Moji synovia ovládajú taliančinu skoro “perfektne” (maturity, štátne skúšky a aktívne požívanie). Je to malebná a intenzívna reč. Tak isto je talianska kuchyňa malebná a inšpiratívna. Ja osobne, budem veľmi rada a vďačná, ak do tejto diskusie pridáš pár nápadov, podnetov a skúseností s ňou.
tiamostef
„Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025”
@zolik (7.3.2025 15:59)

Dakujem, nabudúce ak stihnem,- úsmev, pretože tieto cestoviny su za 1min hotove, takze na panvicu oprazim nasucho cerstvo mleté korenie, trochu vody z cestovín, dám pecorino a hned cestoviny z hrnca ,este zo 1 naberačku vody z cestovín,zamiesam, syr sa "skrémuje" a už nestiham ani fotit ani nič, len na tanieri este posypem pecorinom... keď som objavila toto pecorino ktoré pouzívam, to je ale že pecka, chut a vôna bryndze, ale struktúra je iná. unás su čerstvé cestoviny často. v nedelu som robila gnocchi s ragù....


jankama
„Vanilkové rezy (fotorecept)”
Dobrý deň,
ďakujem za recept. Dnes skúšam, vyzerá výborne :) a inak máte vynikajúce recepty, zákusky vyzerajú super. Vyskúšam aj ďalšie recepty. Mamke som tiež poslala na Vás link, aj ona podľa Vás niečo upečie.
Majte krásny deň :)
S pozdravom
Jana