Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Kitchenguru: Kedy piecť vianočné slané pečivo? 0 zatiaľ bez komentárov
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 10 najnovší komentár včera 06:08
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 182 najnovší komentár včera 17:09
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 182 najnovší komentár včera 17:09
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 10 najnovší komentár včera 06:08
- Mamka4: Kuchynské váhy 7 najnovší komentár 21. novembra 2024
- Helca103: lenivá štítna žľaza 43 najnovší komentár 19. novembra 2024
- Elalea: Jazvečia masť 29 najnovší komentár 10. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 122 najnovší komentár včera 17:09
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 10 najnovší komentár včera 06:08
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Orechový koláč s citronovo-žĺtkovou polevou
- Bravčové mäso so syrom na mexický spôsob +fotopostup
- Domáce rožky a pletenky
- Veľmi chutné záviny +fotopostup
- Vajíčková nátierka so šunkou ideálna na sendviče +video
- Mrkvovo-cviklový šalát +fotopostup
- Indické Aloo gobi - karfiolovo-zemiakové karí s basmati ryžou
- Obrátené hovädzie rezne so syrom VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Nadýchané pivné cestíčko na vyprážanie rezňov, rýb, zeleniny aj húb VIDEO
- Pistáciová baklava rýchlo a jednoducho VIDEO
- Boli aj budú: 12 nesmrteľných retro zákuskov ako z cukrárne za minulého režimu
- Pečenie pre každého: 10 koláčov z kyslej smotany. Jednoduché rýchlovky z hrnčeka, aj kráľovské pre hostí
- Chutné spomienky: Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!
- Sacherka 8x inak: Upečte si slávny čokoládový dezert ako bábovku, muffiny, minitortičky alebo rezy
- Lákavá ponuka: Starodávny, z jednej misy aj ako trdelník na plechu. 11x orechový koláč na víkend
- Vôňa zimy: 10 receptov na perníkový koláč, úplne obyčajný aj vyparádený na vianočný stôl
- Nepatrí do výlevky: Prečo by ste nemali vylievať vodu, v ktorej sa namáčali sušené huby?
1url.cz/G1Ddu...
Ďakujem za komentár. Pri tebe sa človek vždy dozvie veľa zaujímavých vecí :-)
Určite je to tak ako hovoríš a originál ribollita sa tak varila. Babičky postavili hrnce na šporhel a zatiaľ robili ostatné veci. V dnešnej uponáhľanej dobe človek sem-tam siahne po konzerve alebo si zrýchli proces … moderná doba.
Príjemný začiatok týždňa prajem. :-)
Mám rada všetky, do jedného :-)
Ribollita znamena v italstine dvakrat varena. A abych pravdu rekla, ve stredoveku ji prevarovali i vicekrat. To me dost desi, nemaje lednicku, jak to bylo mozne. . . lepe o tom nepremyslet . . . .
Takze po radnem namoceni suchych fazoli ve vode, je zcedime a uvarime v ciste vode s cesnekem, rozmarynem a pak jednu tretinu jich rozmixujeme ve vode, kde varily a zbytek dame stranou.
Ostatek podle vyse uvedeneho receptu s pridanim onoho vyvaru z fozolemi.
A autorku receptu ujistuji, ze si ji velice vazim, neb jsme na stejne "vlne"
Pouziti suchych fazoli je dost dulezite, protoze ten "vyvar" z fazoli je pro chutovy vysledek dost dulezity.
Pak se uvarena polevka prendavapo vrstavach do kameninoveho hrnce a proklada pokrejenym zatvrdlym chlebem a strouhanym syrem, coz je v Toskansku pecorino. Uplne nejlepsi je pak vse vlozit do trouby a zapect - vznikne neco velice uzasne chutneho.
A to je ona ribolita - tedy 2x varena polevka, i kdyz polevka to ve finale moc neni.
Casto davam v noci kus hovězího, zmrzleho srdce a ke snidani mam luxusní, hovezi vyvar!
Ano je tam obrovske setrenie energie a hlavne je to skvela mozem ist prec mozem ist spat hocico ked sa to dorobi automaticky sa to vypne..a hovedzie rebra ,kacacie stehna z PH tak to ani nebudem pisat aka dobrota ..😀
Dnes šošovicový dhal😊
Vykostene kuracie stehno s celozrnnou horčicou a šampiňónmi 😋😋
Prídite, ponúknem :-))
Pohodovú nedeľu prajem.
Ďakujem.
:)
Na pekac si dam peciaci papier ktory vymastim, nakrajam na kolieska uvarene zemiaky, koliska cibule(vecsia) parky alebo spekacky (olupane), horcicu,sol a lubovolne koreniny(oregano,drvena rasca, vegeta korenie 5farieb, dalej na koliska paradajku, mensie kusky slaniny,zas trochu cibulky, zamiaky na kolieska ako prikryvku,vsetko pokvapkam olivovym olejom a osoli.Peciem v rure na 200 st.C asi 40-60 min. Spodny vypek vyjedam zemikmi rozpucene vidlicko zmiesanymi na kasicku. Obsah medzi vrstvami si upravte surovinami a koreninami podla chuti.