Z hustejšej kaše vytvarujte v dlaniach hrubú placku a zabaľte do nej kúsok mozzarelly. Takto naplnené valčeky obaľte v klasickom trojobale - múka, rozšľahané vajcia a strúhanka - a vypražte zo všetkých strán v horúcom oleji. Nadbytočný tuk nechajte stiecť na papierovej kuchynskej utierke.
Správne ochutené zemiakové pusinky obstoja aj ako samostatné jedlo. Do kaše primiešajte žĺtok, či dva, osoľte, okoreňte, dolaďte štipkou strúhaného muškátového orieška, prípadne vmiešajte trochu nastrúhaného syra a jemne nasekanej petržlenovej vňate. Potom zmes naložte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekajte približne rovnako veľké pusinky. Upečte vo vyhriatej rúre dozlatista.
Ak je kaše pomenej, pripravte zemiakové pusinky len ako slané chuťovky k telke alebo k vínu. Vtedy znesú aj intenzívnejšie ochutenie a pred pečením ich posypte napríklad plátkami mandlí.
Zemiakové placky trocha inak. Ochuťte kašu ľubovoľným korením, posekanými bylinkami, podľa potreby zahustite múkou, vytvarujte okrúhle placky a upečte ich na panvici z oboch strán. Podávajte s obľúbeným dressingom. A večera je hotová.
Z kaše pomocou cukrárskeho vrecka vytvarujte na plech hniezda, ozdobte špenátom a do stredu vyklepnite vajce. Tieto chutné hniezda potom upečte v rúre, kým vajce nezíska želanú konzistenciu.
Pod zemiakovú kašu môžete schovať prakticky čokoľvek, napríklad zvyšok uduseného mletého mäsa alebo zeleniny. Navrch postrúhajte syr a dajte zapiecť. Hotovo.
Pokiaľ máte kaše viac, naplňte ňou formu spolu s podusenou zeleninou. Navrch syr alebo aj nie, ako sa vám páči...
Kašu zmiešajte so šunkou alebo zvyškami duseného či pečeného mäsa, pridajte nadrobno pokrájanú zeleninu, bylinky podľa chuti, postrúhaný syr, masu môžete spojiť vajíčkom. Upečte ako muffiny.
Buďte dôslední, aj malé množstvo kaše sa dá využiť na zahustenie polievky. V podstate sa hodí do akejkoľvek, stačí zamiešať a nechať prejsť varom.
Foto: Shutterstock
To v žiadnom prípade :) Opravené, ďakujeme za upozornenie.
ja som tiež ekologická..či lakomá..??
potraviny za život som vyhodila minimálne...
z kaše aj šúľance..lokše..
možností habadej
ÁNO, TO FAKT, PÁRKA JE DOBRÁ, LEN MUSÍ BYŤ ASPOŇ 10-DEKOVÁ. PÁRKY SÚ DOBRÉ S ČÍMKOĽVEK A VŽDY. :-)
Ano, pečená párka je fakt dobrá, asi si to ešte nejedla. Alebo nerobíš dobré pyré. Moje je výborné, že sa dá jesť aj samotné.