Buchty zo zemiakovej kaše

pacik - fotkapacik, 5. apríla 2011
Buchty zo zemiakovej kaše
Foto: pacik

Prečítala som si recept - Mäso sa pojedlo a čo so zvyškom zemiakovej kaše? - a pridávam svoj recept. Buchty som piekla minulý týždeň, Zobraziť celý popisPrečítala som si recept - Mäso sa pojedlo a čo so zvyškom zemiakovej kaše? - a pridávam svoj recept. Buchty som piekla minulý týždeň, boli dobré, tak ponúkam na vyskúšanie.

Suroviny

cca 400  g
cca 200 g
1 ks
1/2 kocky
odhadom
3 KL - krupica
 rozpustené alebo olej
 na vymastenie plechu
 na potretie buchiet
cca 1 - 2 dl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások z teplého mlieka, droždia, KL cukru a trošky múky. Do misy dáme zemiakovú kašu, múku, soľ, vajce, zvyšok cukru, trochu rozpusteného masla alebo oleja (podľa toho, koľko masla sme pridali do zemiakovej kaše), vykysnutý kvások, podľa potreby mlieko a vypracujeme cesto. Množstvo mlieka a múky je závislé od hustoty zemiakovej kaše. Cesto necháme vykysnúť.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozváľkame na pomúčenej doske na asi 5 mm hrúbku, vykrojíme kolieska, plníme lekvárom a uzatvorené kladieme na pomastený plech (na plech môžeme dať fóliu al. papier na pečenie). Potrieme rozpusteným maslom a dáme do vyhriatej rúry upiecť. Ja som piekla v teplovzdušnej najskôr pri 160°C, potom som ubrala asi na 150°C,celkom asi 20 minút. Všetko záleží od rúry. Upečené som ešte potrela maslom a posypala vanilkovým cukrom.

Diskusia k receptu

arasidka
staré, dobré recepty na zemiakové cesto! Robievam z neho zavináky , plnené makom, orechami... Fakt to vyskúšajte, je to vynikajúce. A ja skúsim tie buchty, to som ešte nerobila.
korbacik
toto je tiež zaujímavé. Bože, kedy ja tie všetky recepty vyskúšam:)
marienka44
Ked sa prida postruhany uvareny zemiak do kysnuteho cesta, do chleboveho aj, potom dlhsie vydrzi makke. To je stara znama vec, ale tu je dobry napad vyuzit zbytky kase. :-)
mejinka
Ja robím zo zvyšnej zemiakovej kaše šúľance, alebo slivkové knedlíky. Vyskúšam aj ten recept, vyzerá mňam! Pridávam do KK!
pulsatilka
hm, vyzerá to dobre...no skúsim to naplniť bryndzou, špenátom alebo udusenými šampiónmi