Foto: pacik
Prečítala som si recept - Mäso sa pojedlo a čo so zvyškom zemiakovej kaše? - a pridávam svoj recept. Buchty som piekla minulý týždeň, Zobraziť celý popisPrečítala som si recept - Mäso sa pojedlo a čo so zvyškom zemiakovej kaše? - a pridávam svoj recept. Buchty som piekla minulý týždeň, boli dobré, tak ponúkam na vyskúšanie.
Suroviny
cca 400 g |
|
cca 200 g |
|
1 ks |
|
1/2 kocky |
|
odhadom |
|
3 KL - krupica |
|
rozpustené alebo olej |
|
na vymastenie plechu |
|
na potretie buchiet |
|
cca 1 - 2 dl |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások z teplého mlieka, droždia, KL cukru a trošky múky. Do misy dáme zemiakovú kašu, múku, soľ, vajce, zvyšok cukru, trochu rozpusteného masla alebo oleja (podľa toho, koľko masla sme pridali do zemiakovej kaše), vykysnutý kvások, podľa potreby mlieko a vypracujeme cesto. Množstvo mlieka a múky je závislé od hustoty zemiakovej kaše. Cesto necháme vykysnúť.
- 2
Vykysnuté cesto rozváľkame na pomúčenej doske na asi 5 mm hrúbku, vykrojíme kolieska, plníme lekvárom a uzatvorené kladieme na pomastený plech (na plech môžeme dať fóliu al. papier na pečenie). Potrieme rozpusteným maslom a dáme do vyhriatej rúry upiecť. Ja som piekla v teplovzdušnej najskôr pri 160°C, potom som ubrala asi na 150°C,celkom asi 20 minút. Všetko záleží od rúry. Upečené som ešte potrela maslom a posypala vanilkovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu