Bezlepkové zemiakovo-vanilkové šúľance fotorecept

majkas - fotkamajkas, 8. februára 2011
Bezlepkové zemiakovo-vanilkové šúľance (fotorecept)
Foto: majkas

Ak ani vy neviete, čo so zvyšnou zemiakovou kašou, vyskúšajte tieto šúľance! Rýchla príprava a ozaj mňamková chuť sú dobrou kombináciou na maškrtu nielen pre deti :) Receptík mám od kamošky maminky, ktorá super varí, a hoci nevarí bezlepkovo, aj tak ďakujem za super tip.

18
porcií
20 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Pre neceliatikov- do originál receptu ide polohrubá múka (bez guarovej gumy).

    Bezlepkové zemiakovo-vanilkové šúľance (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do zemiakovej kaše pridáme lyžičku guarovej gumy a po lyžiciach prisypávame múku, až nám vznikne nelepivé cesto. Ja som mala cca 330g kaše a pridala som 5 kopcovitých lyžíc Fariny.

    Bezlepkové zemiakovo-vanilkové šúľance (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotové cesto.

    Bezlepkové zemiakovo-vanilkové šúľance (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z cesta si odtrhávame malé kúsky a formujeme šúľance. Moje boli dosť veľké, stačia aj polovičné čo do dľžky aj hrúbky, aby z nich boli také jednohubky:) A zároveň menšie sa skôr vypražia.

    Bezlepkové zemiakovo-vanilkové šúľance (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    No a potom všetky vypražíme - ideálne vo fritéze. Ja fritézu nemám takže tak provizórne na panvici:) Niektoré mi popraskali, odporúčam vyprážať radšej pár minút dlhšie na slabšom ohni.

    Bezlepkové zemiakovo-vanilkové šúľance (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Šúľance necháme odvapkať na servítke, nech sa zbavia prebytočného oleja a hotové obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Dobrú chuť!

    Bezlepkové zemiakovo-vanilkové šúľance (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

janka81
jéééééééj, to je zaujímavý recept, určite vyskúšam :)
elisticka
Majka to si urobila super sladka dobrotka.....Janka mi vcera povedala ze mas cosi dobre tak som sa musela presvedcit:-))
tobiaska
Môžem sa opýtať? Prečo sa to musí vyprážať? Nestačí to iba uvariť ako normálne šúľance? Ďakujem.... :)
majkas
Neviem ci musi, mozno staci uvarit. Toto bol recept na vyprazane , akoby na sisky len zo zemiakoveho cesta.