Zo stromu do hrnca:
11 nápadov ako spracovať hrušky. Objavte nové spôsoby, nemusí byť z nich len kompót

Jana Klimanová, včera 06:15     9 minút čítania

Zavárané hrušky? Samozrejme. Ale okrem nich vyskúšajte tento rok aj nejakú novinku. Pozrite sa, aké máte bohaté možnosti.



Foto: Shutterstock

2. Pečené hrušky ako dezert

Ak nemáte čas ani chuť na zdĺhavé varenie, vyskúšajte pečené hrušky v rúre. Stačí ich prekrojiť napoly, vydlabať jadrovník, uložiť na plech, posypať orechami, trochou medu a mletou škoricou. Pečú sa asi 20 minút pri 180 °C. Výborne chutia s lyžicou bieleho jogurtu alebo mascarpone. Hrušky môžete aj ugrilovať a podávať so zmrzlinou:




ANKETA: Máte radšej mäkké odrody hrušiek než tvrdé?

44,0%



56,0%







Diskusia k článku










TOPlist