To naj z Varecha.sk:
10 najklikanejších receptov na fazuľovú polievku

Redakcia Varecha.sk, 13. októbra 2021     5 minút čítania

S údeným mäsom, s klobáskou, cestovinami, haluškami, so smotanou alebo aj bez. Fazuľová polievka má v slovenských kuchyniach mnoho podôb. A toto je 10 z nich.

Fazuľová polievka s údeným rebierkom

Recept - Fazuľová polievka s údeným rebierkom
Foto: HviezdickazFazuľová polievka s údeným rebierkom Túto polievku máme naozaj radi. Vždy navarím plný hrniec a málokedy ostane aj na druhý deň.

Sýta fazuľová polievka (fotorecept)

Recept - Sýta fazuľová polievka
Foto: DorisaSýta fazuľová polievka Naša obľúbená polievka.

Fazuľová polievka po záhorácky

Recept - Fazuľová polievka po záhorácky
Foto: Lucindaa7Fazuľová polievka po záhorácky Tento recept mám od mojej babky, ktorá pochádzala zo Záhoria a takúto mňamku nám varievala.

Fazuľovica s údeným kolenom (fotorecept)

Recept - Fazuľovica s údeným kolenom
Foto: Monty469Fazuľovica s údeným kolenom Varím ju už dlhé roky, doma všetkým chutí, a s domácim chlebíkom je to fajnový obedík.

Fazuľová polievka so super haluškami (fotorecept)

Recept - Fazuľová polievka so super haluškami
Foto: Mracik9Fazuľová polievka so super haluškami Túto polievku mám od mojej susedky, ktorá ju takto varila pre svojich osem detí. Mala čo robiť...

Fazuľová polievka s haluškami (fotorecept)

Recept - Fazuľová polievka s haluškami
Foto: Kata50Fazuľová polievka s haluškami Na Vareche je tuším 1000+1 receptov na fazuľovú polievku. No s haluškami som nenašla. Tak si ho pozrite.

Fazuľová polievka s domácimi slížikmi (fotorecept)

Recept - Fazuľová polievka s domácimi slížikmi
Foto: BabkamtFazuľová polievka s domácimi slížikmi Z domácej fazule, z domácich cestovín.

Sedliacka fazuľovica v tlakovom hrnci

Recept - Sedliacka fazuľovica v tlakovom hrnci
Foto: Roberto22Sedliacka fazuľovica v tlakovom hrnci Túto polievku mám veľmi rád, dá sa jej navariť viacej, v chladničke vydrží dlho a hlavne je veľmi chutná.

Domáca fazuľová polievka od babičky

Recept - Domáca fazuľová polievka od babičky
Foto: ShukvacikDomáca fazuľová polievka od babičky Milujem ju od svojho detstva, moja mama ju vedela urobiť doslova božskú.

Fazuľová polievka s údeným mäsom

Recept - Fazuľová polievka s údeným mäsom
Foto: ThedrunkchefFazuľová polievka s údeným mäsom Ide to aj s fazuľou z konzervy.




ANKETA: Ak máte na obed sýtu fazuľovú polievku, druhý chod už nepotrebujete?

59,5%



40,5%







Diskusia k článku

chemik
Fazolové rady od chemika: Fazole mají velký obsah bílkovin, které se srážejí nejen teplotou ale i solemi, takže tvrdnou a vaří se déle. Proto nikdy nesolíme předem a na namáčení je nejlepší voda velmi měkká, nejlépe dešťová nebo destilovaná - například kondenzát ze susičky prádla. Namáčet se mají tak dlouho, až pořádně nabobtnají a slupka je hladká, což trvá i déle než přes noc. Pak se v téže vodě pomalu zahřívají k varu a až se vytvoří pěna, voda se vyleje a nahradí už normální pitnou vodou. Tím se zbavíme většiny látek, které jsou příčinou nadýmání při trávení. Pak se vaří se všemi ingrediencemi zvolna do měkka tak dlouho, až slupka vyjmuté fazole chladnutím praská. Odstavíme z plotny poněkud zchladnout a teprve potom pořádně osolíme. Sůl se vstřebá dovnitř, fazole jsou rovnoměrně v celém objemu měkké jako máslo a slupka se neodděluje. Je vhodnější slané uzené maso vařit samostatně a s vývarem přidat až k změklým fazolím.






 



TOPlist