Foto: shukvacik
Niečo k tejto polievke, milujem ju od svojho detstva, moja mama ju vedela urobiť doslova božskú, základ tejto polievky je fazuľa veľká (švábovka), je Zobraziť celý popisNiečo k tejto polievke, milujem ju od svojho detstva, moja mama ju vedela urobiť doslova božskú, základ tejto polievky je fazuľa veľká (švábovka), je drahšia ako ostatné fazule ale chuť je geniálna. Ako keď zahryznete do čerstvého masla, polievku podávame zásadne s domácim chlebom natretý maslom.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
500 g |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
5 ks |
|
3 ks |
|
4 ks |
|
6 ks |
|
2 PS |
|
150 ml |
|
250 ml |
|
2-3 PL |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
|
|
3 l |
|
Postup
-
1
Základ čo budeme potrebovať :-) Fazuľu dáme večer do hrnca s vodou, necháme do druhého dná močiť potom vodu zlejeme (nemusíme) ja som varil z vodou s fazule.
-
2
Hrniec postavíme na sporák zalejeme vodou pridáme údené rebra, klobásu, sušené slivky, nové korenie, bobkové listy, 2 strúčky cesnaku, malú cibuľu a dáme variť.
- 3
Keď je fazuľa polo mäkka pridáme zemiaky pokrájané na menšie kocky.
- 4
Klobásku a rebra vyberieme oberieme mäsko a klobásu nakrájame na kolieska.
- 5
Na panvici si urobíme „zápražku“ dáme maslo a dve lyžice hladkej múky, popražíme a záprašku vylejeme do fazule. Povaríme a nakoniec vlejeme 33% smotanu a smotanu na varenie
- 6
Odstavíme nabok, osolíme, okoreníme, pridáme ocot a hnedý cukor podľa chuti.
- 7
Podávame s domácim chlebom natretý maslom :-) Prajem Vám dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
ja vyvarím v nej kožky zo slaniny údenej..
u nás-zimná dobrota...:-)
Zabudol som aj ja som dal variť kože zo slaniny čo sme malí v chladničke, dávam aj do kapustnice ;-)
Áno v miske sa nachádzajú bylinky ako sú bazalka, mäta aj kôpor bol na jednej strane . Vo finálovej miske sa nachádzali slivky a mladá bazalka