Foto: hviezdickaz
Túto polievku máme naozaj radi.Vždy navarím plný hrniec, a málokedy ostane aj na druhý deň.
porcií
tepelná úprava
Suroviny
60-70 g |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby al.cesnaková pasta |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
3 lyž. |
|
Postup
-
1
Fazuľu namočíme večer pred prípravou. Do hrnca dáme trochu oleja,pridáme cibuľu,keď je opražená,pridáme mletú červenú papriku. Pridáme namočenú fazuľu, / vodu nezlievame /, dolejeme ešte vodu. Dochutíme korením a mletou rascou.Nesolíme.Do polievky dáme uvariť údené rebierko / prípadne ak nemáme, na začiatku spolu s cibuľou opražíme aj slaninku /.Keď sa uvarí,pokrájame ho nadrobno a vložíme do polievky.
- 2
Keď je fazuľa takmer uvarená ,pridáme na kocky pokrájané zemiaky,osolíme a pridáme vegetu.
- 3
Nakoniec zatrepeme polievku - smotanou na varenie s hladkou múkou , necháme prevariť,dochutíme prelisovaným cesnakom, vegetou, prípadne dosolíme, a nakoniec dáme majoránku. Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dávate do nej aj slíže?