Fazuľová polievka s údeným rebierkom

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 16. januára 2011

Túto polievku máme naozaj radi.Vždy navarím plný hrniec, a málokedy ostane aj na druhý deň.

12
porcií
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

60-70 g
podľa potreby
podľa potreby
1 ks
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby al.cesnaková pasta
1 ks
5 ks
podľa potreby
1 ks
3 lyž.




Postup

  1. 1

    Fazuľu namočíme večer pred prípravou. Do hrnca dáme trochu oleja,pridáme cibuľu,keď je opražená,pridáme mletú červenú papriku. Pridáme namočenú fazuľu, / vodu nezlievame /, dolejeme ešte vodu. Dochutíme korením a mletou rascou.Nesolíme.Do polievky dáme uvariť údené rebierko / prípadne ak nemáme, na začiatku spolu s cibuľou opražíme aj slaninku /.Keď sa uvarí,pokrájame ho nadrobno a vložíme do polievky.

  2. 2

    Keď je fazuľa takmer uvarená ,pridáme na kocky pokrájané zemiaky,osolíme a pridáme vegetu.

  3. 3

    Nakoniec zatrepeme polievku - smotanou na varenie s hladkou múkou , necháme prevariť,dochutíme prelisovaným cesnakom, vegetou, prípadne dosolíme, a nakoniec dáme majoránku. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

tinca
tak toto aj o polnoci, minimálne 2x za mesiac varím kyslú fazuľu, nehovorím, že s rebierkami, ale aj bez je jednička:-))
enerrgizer
super polievočka, niekedy ju pripravím podľa tvojho receptu... a ty môžeš skúsiť podľa môjho :-)
dorisa
Fazuľovicu tiež možem jesť aj celý týžden, vydarila sa ti,
ketty3811
fazuľovú máme radi,ja robím s údeným kolienkom.Dala by som si.:-)
diabambulka
Robievam to inak ale určite vyskúšam aj tvoju variantu, normálne si mi narobila chuť, asi bude cez týždeň fazuľa:-)))
marienka44
@Tinca , ty si neprecitala pozorne recept, to nie je kysla fazula. Ocot nie je spomenuty ani v rozpise surovin!!!Toto je nejaka zvlastna fazula a s majorankou. :-)
jarunka
Tiez sa chystam uvarit fazulovicu. Oblubene zimne jedlo. Mam este kusok domaceho udeneho masa. Robim ju podobne.
merina38
vyskusam,vyzera velmi chutne.len gramaz fazule mi akosi nesedi...
hviezdickaz
@ marienka44 - ja do fazule nedavam ocot,kedze ju nechcem mat kyslejsiu. Samozrejme,kto chce,urobi si podla svojej chuti. Len mi nie je jasne,co je take zvlastne na tom,ze nakoniec pridavam majoranku? Vyskusaj,uvidis ... :-)
ywush
Fazuľovú polievku som robila prvýkrát podľa tohto receptu. Bola vynikajúca a recept je veľmi dobre napísaný aj pre nie tak zdatných kuchárov ako som ja :-)
memi
Túto polievku som sa naučila robiť od mojej matky. Avšak nedávam do nej ocot,i múku ale ani smotanu.Dávam do nej však doma spravené široké rezance, ktoré varím priamo v polievke. Polievku varím deň vopred. Ešte chcem poznamenať, že je veľmi dobrá keď sa robí z veľkej fazule tzv, bôbovice strakatej a bielej.
lyali
Aj mne si urobila chute ,-) Keď robím nabielo, aj mne sa žiada okysliť. Ale samozrejme každý podľa svojej chuti ,-) Veru čo si pamätám, aj my sme vždy dávali do fazuľovej majoránku a k tomu voňavú domácu - sušenú rozomeliem v dlani a pridám hneď po vypnutí.
vareska1
tlieskam a píšem velikánsku pochvalu ... výborná, mňam ..... až som sa spotila, lebo som ju zjedla ešte riadne horúcu :-D
mesiar50
Suprové jedlo.Vďaka za pripomenutie tejto dobrej kombinácie.
fifipierko
Kto má rád trošku na kyslo, stačí pridať hrsť kyslej kapusty. Okrem toho, že dodá kyslastú chuť, tak ešte aj zahustí, resp. doplní rôznorodosť ingrediencií (ja ešte dávam aj na kolieska nakrájanú mrkvu )
1x maseka
maseka
Takú moja rodinka môže. Varievam ju dosť často do varenia dávam aj bobkový list

1x maseka
pazurina
Ja nastruham mrkvu a ešte pridávam nadrobno nakrájané zelerove stonky. Toto poprazim aj s cibulkou a aj pri sosovicovej polievke @fifipierko (18.12.2015 11:30)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia