Foto: dorisa
Naša obľúbená polievka spolu s kelovou, hríbovou a gulášovou. Všetko sú to sýte polievky, ku ktorým máme na obed len niečo sladké, napr. palacinky, Zobraziť celý popisNaša obľúbená polievka spolu s kelovou, hríbovou a gulášovou. Všetko sú to sýte polievky, ku ktorým máme na obed len niečo sladké, napr. palacinky, alebo dolky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najlepšie deň vopred namočenú fazuľu dáme variť spolu s bobkovým listom.
-
2
Počas varenia fazule dáme uvariť kus klobásy, pre farbu a chuť. Keď je klobáska uvarená vyberieme ju.
-
3
Počas varenia fazule si očistíme mrkvu a zemiaky. Petržlen som nemala, ale som do polievky dala dochucovadlo z koreňovej zeleniny, ktoré som si naložila do soli. Z mrazničky som vytiahla petržlenovú vňať.
-
4
Keď je fazuľa skoro uvarená, dáme do polievky najprv mrkvu a po pár minutách aj zemiaky a 2 PL kopcovité ochucovadla. Nesolila som , je slané.
-
5
Na trocha oleji so urobila minimálnu zápražku s dvoma PL hladkej múky a červenej mletej papriky. Zaliala som ju vodou a keď sa polievka uvarila, dala som ju do polievky a nechala prejsť varom.
-
6
Nakoniec som do polievky dala petržlenovú vňať, ochutnala a dochutila soľou.
koleno alebo rebrá - obrať pokrájať a do taniera pridať smotanu.
Aj moja! A urobím si k nej ako prílohu lokše!