Foto: roberto22
Túto ´polievku´ mám veľmi rád dá sa jej navariť viacej v chladničke vydrží dlho a hlavne je veľmi chutná.Umytú strakavú fazuľu dáme do studenej Zobraziť celý popisTúto ´polievku´ mám veľmi rád dá sa jej navariť viacej v chladničke vydrží dlho a hlavne je veľmi chutná.Umytú strakavú fazuľu dáme do studenej vody pridáme cesnak ja som mal jarný bobkový list a cibuľu aj tú som dal jarnú :D.Šupneme do tlakového hrnca na 45min.Medzi tým si ošúpeme zeleninku (mrkva,petržlen aj vňať a keď máte aj zelerovú ,kaleráb,zemiaky,paprika) nakrájame ako nám vyhovuje a po 45min varenia pridáme do hrnca aj s nakrájanou slaninou a klobásou ochutíme okoreníme:D. Dobrú chuť.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazuľu ,bobkový list, cesnak , cibuľu dáme do tlakového hrnca zalejeme vodou a varíme 45 min
-
2
ošúpeme si zeleninu nakrájame klobásu a slaninu
-
3
Zeleninku si nakrájame ako nám vyhovuje a po 45min pridáme aj s údeninami a zemiakmi do hrnca , ochutíme koreninami (mletá paprika sladká a štiplavá ,kmín ,soľ ,paradajkový pretlak) varíme zavreté ďalších 10minút. Paprike len odrežem vŕšok dávam aj zo semienkami nebojte sa nevypadnú ale dodajú veľmi príjemnú chuť.
-
4
Po 10 minútach odokryjeme a varíme ešte ďalších 10min poprípade dochutíme.
-
5
z hrnca vyberieme údenú krkovičku najlepšie domácu :D nakrájame na kocky (ja som mal zamrazené už uvarené tak som ho dával až pred koncom) a vrátime na späť do hrnca.Môžeme servírovať najlepšie sa hodí čerstvý chlebík.Dobrú chuť.
varecha.pravda.sk/recepty/fazulova-polievka-internatna-pr...