Fazuľová polievka s údeným mäsom

thedrunkchef - fotkathedrunkchef, 26. novembra 2012
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Pripravíme si základ. Na oleji orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu a nakrájaný cesnak. Keď cibuľa zosklovatie, zasypeme mletou paprikou, chvíľku porestujeme a zalejeme vodou. Mierne osolíme a okoreníme. Do základu vložíme na kocky nakrájané údené mäso, necháme zovrieť a na miernom ohni varíme cca 40 minút.

  2. 2

    Ja som si fazuľu nevaril sám, pretože sa mi nechce čakať a tak som kúpil konzervu fazulí v sladkoslanom náleve. Predtým, ako som ju pridal do polievky, tak som ju ale opláchol. Spolu s fazuľou pridáme aj na kocky nakrájané zemiaky a nasekanú petržlenovú vňať.

  3. 3

    Varíme, kým nemáme hotové zemiaky. Môžme zjemniť trochou smotany a po prípade aj zahustiť (podľa chuti).

Diskusia k receptu

vanilka111
vyzera veľmi chutne,aj ja kupujem konzervovu fazuľu,je to rýchle a vždy uvarené akurát
používateľ nemá avatar
dry
dry
Ja využívam pre varenie údeného i fazuľe tlakový hrniec a nie drahé konzervy.
thedrunkchef
@dry tak iba pre porovnanie cien. Žijem v Prahe, tak to vezmem cez české ceny. Fazuľa v konzerve - 12 Kč, obyč. fazuľa - 30 Kč, tlakový hrniec - min. 2500 Kč. Pýtam sa, čo je drahé na fazuli v konzervách? Naviac je chutná a hlavne je to rýchlovka.
joni
Dostal som chuť na nejakú dobrú klasickú Slovenskú polievku a v Jednote mi padli oči na zavaranu fazulu v konzerve a krásne údené rebrá a polievka sa už varí práve podľa tohoto receptu. Ako dobre, že je tu net.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia