Foto: thedrunkchef
10 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si základ. Na oleji orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu a nakrájaný cesnak. Keď cibuľa zosklovatie, zasypeme mletou paprikou, chvíľku porestujeme a zalejeme vodou. Mierne osolíme a okoreníme. Do základu vložíme na kocky nakrájané údené mäso, necháme zovrieť a na miernom ohni varíme cca 40 minút.
- 2
Ja som si fazuľu nevaril sám, pretože sa mi nechce čakať a tak som kúpil konzervu fazulí v sladkoslanom náleve. Predtým, ako som ju pridal do polievky, tak som ju ale opláchol. Spolu s fazuľou pridáme aj na kocky nakrájané zemiaky a nasekanú petržlenovú vňať.
- 3
Varíme, kým nemáme hotové zemiaky. Môžme zjemniť trochou smotany a po prípade aj zahustiť (podľa chuti).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/fazulova-polievka-internatna-pr...