Foto: lucindaa7
Tento recept mám od mojej babky, ktorá pochádzala zo záhoria a takúto mňamku nám varievala..Ak fazuľová polievka na sladko tak jedine táto.
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci si rozpálime bravčovú masť. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s údenou slaninou, ktorú sme si tiež pokrájali na malé kocky a spolu restujeme v hrnci. Keď sa už slaninka púšťa pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler na väčšie kusy( aby sa dal ľahko potom vybrať nakoľko ten u nás nikto neje). Masu poprášime mletou červenou paprikou a chvíľu spolu pražíme.
- 2
Potom všetko zalejeme studenou vodou, pridáme prelisovaný cesnak, bobkový list a farebné drvené korenie. Pridáme fazuľu(nevarila som ju vopred ani som ju dokonca deň predtým nenamáčala), údené rebierka a varíme. Keď sa už voda varí pridáme zemiaky pokrájané na menšie kocky aby sa rýchlo rozvarili, pretože poslúžia na zahustenie. Varíme na miernom ohni pokým nie je fazuľa mäkká.
- 3
Ak sa zdá polievka príliš riedka pridávam ešte pred dovarením trošku solamylu( so solamylom varím este aspom 10 mnút aby ho tam nikto necítil) a podľa potreby soľ a mletú červenú papriku. Podávame s širokými rezancami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
neviem , či aj záhoráci dávajú do fazule široké slíže, ale skôr Horná
Nitra .Toto jedlo patrí medzi moje top jedlá , ale solamyl tiež nedávam, cesnak natlačím až na koniec a nesmie chýbať čili. Perfektné jedlo, ktoré chutí aj bez pokvapkaného taniera bodkami
a čiarkami od šéfkuchárov.
najskôr zelenina:mrkva,petržlen,zeler..a potom suchá nenamočená fazuľa...však kým sa fazuľa uvarí namäkko-zelenina musí byť na kašu..mýlim sa..??
inak všetky suroviny-áno..ale v inom poradí...poradíš..??
varecha.pravda.sk/recepty/fazulova-polievka-internatna-pr...
tento tvoj recept je moja častá "klasika"...teraz som si fazuľu namočila-bez toho to neviem-či nebudem -variť..a zajtra bude pokračovanie...možno aj tvoje..jedno viem-nebude nakyslo-hoc tak máme najradšej..bude so zeleninkou...a tak...ani údené nechcem-po Veľkej noci nad hlavu...hmmm...možno klobáska...alebo len kožka zo slaniny...múdrejšie bude zajtra ráno...:-)))vdaka...pekný deň