Tipy od šéfkuchára:
7 praktických rád, ktoré sa vám hodia pri príprave rýb

Jarmila Horváthová, mesačník Varecha, 25. júna 2023     4 minúty čítania

Doprajte si počas grilovacej sezóny aj ryby. Všetci gurmáni ocenia nielen ich rýchlu prípravu, skvelú chuť, ale aj hodnotu pre zdravie. Šéfkuchár Adam Gallík vám poradí, ako ich pripraviť naozaj chutne a trendovo.

4. Nespáľte jemnú kožu



Foto: Shutterstock

Ryby možno grilovať na priamom ohni či drevnom uhlí na rošte bez alobalu či podložky, získajú tak príjemnú dymovú chuť. Pri tomto spôsobe však treba dávať pozor, aby ste nespálili kožu, ktorá je citlivá na priamy plameň a ľahko sa tak môže znehodnotiť aj mäso. Je lepšie mať rošt pri grilovaní položený trochu vyššie, nie blízko pri uhlíkoch a plameni. Rybu môžete pripraviť aj priamo v pahrebe, vtedy použite alobal.




ANKETA: Robíte na grilovačke aj ryby?

57,8%



42,2%







Diskusia k článku







 



TOPlist