Tipy od šéfkuchára:
7 praktických rád, ktoré sa vám hodia pri príprave rýb

Jarmila Horváthová, mesačník Varecha, 25. júna 2023     4 minúty čítania

Doprajte si počas grilovacej sezóny aj ryby. Všetci gurmáni ocenia nielen ich rýchlu prípravu, skvelú chuť, ale aj hodnotu pre zdravie. Šéfkuchár Adam Gallík vám poradí, ako ich pripraviť naozaj chutne a trendovo.

5. Dĺžka prípravy závisí od veľkosti ryby



Foto: Shutterstock

Pri filetách je to pár minút, celé kusy rýb grilujeme 7–10 minút z každej strany pri teplote 180–220 °C. Ak pripravujete rybu vcelku v rúre, pečte ju pri 190 °C asi 15 minút. A ako viete, že je ryba hotová? Dá sa to spoznať podľa toho, že chrbtová časť je upečená dozlatista. Ak si nie ste istí, opatrne otvorte brucho. Ak je mäso vnútri hotové, malo by byť biele a je pripravené na servírovanie.




ANKETA: Robíte na grilovačke aj ryby?

57,8%



42,2%







Diskusia k článku







 



TOPlist