Super vychytávka:
Šikovná varešková finta na zemiakové vejáre od známej moderátorky

Jana Štrbková, 8. marca 2024     6 minút čítania

Vyskúšajte jednoduchý tip Kvetky Horváthovej, ako celé zemiaky ponakrajovať tak, aby sa vám nerozpadli.



Foto: Archív Kvetky Horváthovej

Stálica markizáckeho Telerána Kvetka Horváthová sa netají tým, že si najradšej pochutnáva na svojich domácich jedlách. Miluje varenie a presne vie, aké suroviny použiť, aby dobroty, ktoré pripraví boli jednoduché, rýchle a pritom samozrejme aj chutné.

O svoje recepty sa obľúbená moderátorka rada delí aj na instagramovom profile, prednedávnom to boli napríklad pečené zemiakové vejáre plnené slaninkou a syrom, ktoré vyzerali ako zo šéfkuchárskej kuchyne.

Trik s vareškami

Tajomstvom ich efektného vzhľadu bol jeden malý ale šikovný trik, ktorý predviedla vo videu pri ich príprave.

Na to, aby vytvorila z celého zemiaka efektný vejárik, ktorý sa dá naplniť dobrotami, Kvetka šikovne využila dve varešky rovnakej veľkosti. Vyskúšajte nabudúce tento jej jednoduchý spôsob, ako zemiaky úhľadne ponakrajovať bez rizika, že by ste ich celé prekrojili.



Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Ako teda na to? Zemiak vložíte medzi rúčky varešiek a do zemiaka urobíte nožom zárezy. Varešky zabránia nožu, aby zemiak prekrojil úplne, zemiak bude zospodu stále držať pohromade, čo je základom úspechu pri zemiakových vejároch.

Na sto spôsobov

Kvetka ponakrajované zemiaky potrela marinádou z olivového oleja, pretlačeného cesnaku, soli mletého čierneho korenia a mletej červenej papriky a predpiekla ich v rúre.

Do zárezov potom vložila striedavo plátky tvrdého syra a slaniny. Nakoniec ich ešte posypala strúhanou mozzarellou a nechala zapiecť. Pečené zemiaky podávala so zdravšou alternatívou „tatárky“ z gréckeho jogurtu.

Zemiakové vejáre si však môžete naplniť podľa svojich chutí, slaninu vymeniť za šunku či zeleninu, vyskúšať rôzne druhy syra a podobne. Vždy budú nielen chutiť výborne, ale aj tak vyzerať.

Pozrite si Kvetkin videonávod na plnené pečené zemiaky

Zdroj: Instagram, @kvetkah



ANKETA: Poznáte túto fintu s vareškami?

60,4%



39,6%







Diskusia k článku







 



TOPlist