Rady od šéfkuchára:
7 krokov, ktoré vás privedú k dokonalej pečenej kačici

Jarmila Horváthová, 29. októbra 2023     5 minút čítania

Fantastickú kačicu zvládnete upiecť aj doma. Ako na to, nám prezradil šéfkuchár Igor Čehy.



Foto: Shutterstock

2. Nasoľte ju deň vopred

Kačicu treba dobre nasoliť, ideálne 24 hodín pred pečením. Môžete použiť dva spôsoby: dobre ju zvnútra aj zvonku nahrubo natrieť soľou alebo si vytvoriť soľný roztok – lák a ponoriť ju doň. Lák je desaťpercentný soľný nálev (použite 100 g soli na liter vody), v ktorom môžete vyvariť aj pomarančové šupky a šalviu.

Ak kačicu natriete soľou, treba ju pred pečením sčasti odstrániť, ak použijete soľný nálev, stačí ju z neho vybrať a môžete ju rovno vložiť do rúry.




ANKETA: Už ste niekedy doma piekli celú kačicu?

89,4%



10,6%







Diskusia k článku







 



TOPlist