Rady od šéfkuchára:
7 krokov, ktoré vás privedú k dokonalej pečenej kačici

Jarmila Horváthová, 29. októbra 2023     5 minút čítania

Fantastickú kačicu zvládnete upiecť aj doma. Ako na to, nám prezradil šéfkuchár Igor Čehy.



Foto: Shutterstock

1. Dbajte na kvalitu už pri kúpe

Výnimočné jedlo sa dá pripraviť len z kvalitných surovín a platí to aj o kačici. Ak máte možnosť, pri kúpe uprednostnite domácu hydinu od susedov či z tržnice pred kačicou zo supermarketu. Mäso z domácej kačice je trochu tuhšie ako tej z veľkochovu. Je to preto, lebo domáce žijú vo voľných výbehoch, takže majú viac pohybu, a preto aj tuhšie mäso.




ANKETA: Už ste niekedy doma piekli celú kačicu?

89,4%



10,6%







Diskusia k článku







 



TOPlist