Súťaž:
Pridaj recept na grilovanie a vyhraj balíček produktov značky HYZA a štýlovú termotašku!

redakcia, 28. júla 2011     8 minút čítania

Pridaj recept a si v hre o super ceny od značky Hyza! [AKTUALIZOVANÉ 4.08.2011 o výhercov súťaže]

Balíček produktov značky HYZA získavajú:

Kuracina na grile od používateľa danculka

Jednoduché grilované kuriatko od používateľa dorisa

Plnená grilovaná paprika od používateľa vavan

Grilované kuracie prsia od používateľa janaalizibolenova

Krídelká na grile od používateľa danculka




Výhercom srdečne blahoželáme, budeme ich kontaktovať na emailové adresy zadané pri registrácii na Vareche.



Pôvodný text článku:


Stačí do 4.8.2011 pridať vlastný fotorecept na grilovanie, vytvorený z produktov HYZA na stránku Varecha.sk. Z vybraných receptov vyberieme päť, ktorých autori získajú chutné výrobky HYZA a termotašku. A skutočná gril párty sa môže začať!

Podmienkou je pridanie fotoreceptu, ktorý bude vytvorený z výrobku značky HYZA a odfotenie tohto výrobku s vytvoreným receptom na grilovanie.




Ako grilujú muži a ako ženy?

Grilovanie je tradične skôr mužskou doménou, ale vynikajúce pokrmy vedia pripraviť na grile aj ženy. Mužský a ženský pohľad na tento spôsob prípravy jedál je veľmi odlišný, každý z nich servíruje iné druhy mäsa a inak ich dochucuje. Grilovanie už dávno nie je len o plátkoch mäsa. Možnosti grilovania sa rozšírili o kuracie stehná, klobásy, chlieb, hermelín, zeleninu a dokonca i ovocie. Pomocou kvalitných surovín môžu muži i ženy pripraviť na grile jedinečné kulinárske zážitky pre celú rodinu a svojich priateľov a tak každému pripravovanému pokrmu vdýchnuť dušu Marsu alebo Venuše.


Mužské grilovanie nie je len o „kusisku“ mäsa

Muži s obľubou grilujú, považujú to dokonca za svoje výsostné právo. V domácnosti tak dávajú najavo, že sa podieľajú na procese varenia. Je ale možné, že sa v nich skôr prejavuje praveký inštinkt lovca pracujúceho s ohňom. Ku grilovaniu muži najčastejšie pripravujú mäso, ktoré najskôr okorenia a marinujú. Obľúbenými druhmi mäsa na grilovanie sú biele, korenené i jemne pikantné grilovacie klobásky.


Na grilovanie sú vhodné i kuracie stehná. Keďže majú páni radi výrazné marinády, vynikajúcou voľbou sú Kuracie stehná v marináde Mexiko značky HYZA, alebo novinka tohtoročnej grilovacej sezóny – Kuracie stehná v hubovej marináde značky HYZA. Veľkou dobrotou sú aj Kuracie krídla značky HYZA v mexickej marináde, ktoré pripravené na grile chutia vynikajúco.


Ženské grilovanie je o harmónii chutí

Pre dámy je grilovanie skvelou príležitosťou ako spojiť fantáziu s potešením pre chuťové bunky. Ženy vo všeobecnosti obľubujú skôr biele mäso a zeleninu. Populárne sú taktiež grilované chlebíky s najrôznejšími zeleninovými zmesami.

Dámy majú radšej kuracie mäsko ochutené jemnejšími marinádami. Odporúčame siahnuť po Čerstvých kuracích stehnách v bylinkovej marináde značky HYZA. Po ugrilovaní si dámy pochutia na chrumkavom a zároveň šťavnatom kuriatku v spojení s nezameniteľnou chuťou byliniek.

Aké ďalšie špeciality môžu v tohtoročnej letnej sezóne pripraviť ženy? Vyskúšajte GRIL klobásky značky HYZA podávané opečené a s netradičnou prílohou – jemným baklažánovým alebo avokádovým dipom. Výborne sa hodia na otvorenie každej grilovacej párty.

Pripravte sa na tohtoročnú sezónu v kruhu priateľov, sezónu plnú slnka, vôní a chutí inšpirovaných Marsom a Venušou. Dobrú chuť.

Zaujímavé tipy, recepty a inšpirácie na grilovanie nájdete aj na: www.nagril.sk.


Spoločnosť HYZA a.s. so sídlom v Topoľčanoch ponúka široký sortiment produktov z hydinového mäsa - celú a porciovanú chladenú a mrazenú hydinu, mäsové prípravky (marinované a posypané grilovacím korením), hydinové mäsové výrobky (hydinové šunky, salámy, párky, pečeňové syry a údené špeciality) pod značkou HYZA. Pri ich spracovaní sa okrem prísnych hygienických podmienok, dodržujú aj podmienky ochrany zdravia hydiny (WELLFARE), t.j. sú vytvorené podmienky, v ktorých je hydina chránená pred fyzickou a psychickou nepohodou a môže realizovať svoje prirodzené správanie. HYZA, a.s. patrí do skupiny Agrofert, ktorá má pod kontrolou celý proces od prípravy krmív, cez chov až po porážku a výrobu hydinových výrobkov.



Zoznam všetkých súťaží Pravidlá súťaže

  • Organizátorom súťaže je Perex, a.s., Bratislava, vydavateľ denníka Pravda a prevádzkovateľ Varecha.sk.
  • Súťaž sa začína vo štvrtok 28. júla v momente vyhlásenia súťaže a končí nasledujúci štvrtok 4. augusta o 12:00, ak organizátor najneskôr 48 hodín pred ukončením súťaže nezverejní na stránke Varecha.sk zmenu termínu či zrušenie súťaže.
  • Podmienkou účasti v súťaži je registrácia na Varecha.sk (pozri podmienky používania) a pridanie aspoň jedného vlastného receptu počas trvania súťaže. Všetky recepty pridané na Varecha.sk v uvedenom termíne spĺňajúce podmienky pridaného receptu sa súťaže zúčastnia automaticky.
  • Porota zložená z pracovníkov redakcie Varechy vyberie podľa vlastného uváženia vyhrávajúce recepty z tých, ktoré jej boli doručené od vyhlásenia súťažného kola do jeho uzávierky. Počet súťažných receptov od jedného autora nie je obmedzený.
  • Kritériá na výber vyhrávajúcich receptov sú: originálnosť receptu, jeho praktickosť a realizovateľnosť, odborná úroveň, jazyková úroveň receptu, fotodokumentácia hotového jedla. Fotografia je dôležitým kritériom pri hodnotení receptu.
  • Porota zverejní názvy víťazných receptov a identifikačné znaky ich autorov na Varecha.sk 48 hodín od skončenia súťažného kola. Výhercu budeme kontaktovať na emailovej adrese, ktorú uviedol pri registrácii na Varecha.sk.
  • Výhry môžu byť odovzdané výhercovi osobne alebo balíkovou službou Slovenskej pošty. Do zahraničia výhry nedoručujeme. Na odovzdanie výhry je potrebná aktívna spoluúčasť súťažiaceho, najmä zastihnuteľnosť na kontaktoch poskytnutých organizátorovi. Ak organizátor vyčerpá všetky možnosti adekvátne hodnote výhry a napriek tomu sa mu nepodarí do 90 dní od vyhlásenia výsledkov súťaže skontaktovať výhercu alebo doručiť výhru, výhra prepadá v prospech organizátora.
  • Porota zo súťaže vylúči recepty nespĺňajúce podmienky používania Varecha.sk.
  • Výhercovia si musia sami vysporiadať prípadné daňové povinnosti vyplývajúce z výhry v súťaži.
  • Výhercom súťaže nemôže byť zamestnanec Perex, a.s., ani jeho rodinný príslušník. V prípade, že sa taká skutočnosť zistí po vyhlásení výsledkov súťaže, výhra prejde na ďalšieho súťažiaceho v poradí podľa hodnotenia poroty.
  • Diskusia k článku

    dorisa
    Aj ja, lebo tie dva-tri, čo poznám som už vyskúšala:)
    dorisa
    Chcem sa poďakovať Vareche, všetkým adminom, všetkým varecháčom , HYZE Topoľčany a v neposlednej rade @danculke , za balíček výrobkov na grilovanie od HYZA TO, dnes som ho dostala do rúk. Vytešujem sa. Je všetko v úplnom poriadku, všetko je čerstvé. Ešte raz ďakujem.





     



    TOPlist