Jednoduché grilované kuriatko - na chate fotorecept
Foto: dorisa
Ja najradšej grilujem len tak, nenáročne, jednoducho a nechcem pri tom stáť pol dňa. Jednoduchý dresing a nejaký šalátik k tomu, ako príloha. Zobraziť celý popisJa najradšej grilujem len tak, nenáročne, jednoducho a nechcem pri tom stáť pol dňa. Jednoduchý dresing a nejaký šalátik k tomu, ako príloha. A ešte veľa chlebíka(ak sa dovtedy neminul). Tak sme aj ostatný raz grilovali a toto je výsledok.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracia opekačka čerstvá- kuriatko rozporciované a posypené koreniacou zmesou.
-
2
Kuriatko je rozporciované od výrobcu (HYZA Topolčany), slaninu som nakrájala na plátky, koľko som mala, toľko som dala na niektoré kúsky mäska.
-
3
Grilovala som na alu-grilovacej miske...v murovanom grile, na drevenom uhlí.
-
4
...aj som zakryla alobalom, aj odkryla, .......stále sa učím!!!!!
-
5
Slaninku som prekladala, aby každý kúsok mäska bol aspoň prevoňaný touto lakotkou. Keď sa mäská ugrilovali, tak som ich ochraňovala alobalom, aby nevyschli.
-
6
Kým sa mäsko grilovalo, tak som nakrájala zeleninku, ktorá ešte ostala(paprika, paradajka) a niečo som vytrhla zo záhradky(cibuľa, uhorka). Zaliala octom(jablčným), osolila, pridala olivový olej.
-
7
Keď nie je chlieb, tak si vykopem svoje krásne malinké zemiačiky a tie upečiem, umyté, so šupkou, nakrájané na štvrťky, osolené, posypané rascou a pokvapkané olivovým olejom.
-
8
Pre @tatranka a iných labužníkov, ako aj mňa, samozrejme ku grilovačke, pivko.
-
9
Prajem Vám dobrú chuť, nech chutí tak, ako nám.
Chcem sa poďakovať Vareche, všetkým adminom, všetkým varecháčom , HYZE Topoľčany a v neposlednej rade @danculka , za balíček výrobkov na grilovanie od HYZA TO, včera som ho dostala do rúk. Vytešujem sa. Je všetko v úplnom poriadku, všetko je čerstvé. Ešte raz ďakujem.