Osožné v zime:
8 korenín, ktoré by ste mali používať nielen pre chuť, ale aj pre zdravie

Jarmila Horváthová, 15. januára 2024     2 minúty čítania

Správne korenie dokáže aj z bežného jedla spraviť výnimočný chuťový zážitok. Niektoré druhy sú však všestrannejšie a mali by sme si ich dopriať najmä teraz v zime.



Foto: Shutterstock

Čili a čierne korenie

Klasika medzi koreninami pre tých, ktorí majú radi pikantné. Sú určené najmä do slaných jedál, ale lahodnú pikantnosť vedia dodať aj čokoláde, ovocným kompótom a koláčom.

Čili je zvláštne korenie, pretože ho jedia aj v krajinách, kde je horúco, lebo podporuje termoreguláciu. V zime aj zahreje, preto sa odporúča napríklad aj ako prevencia proti prechladnutiu. Čierne korenie zasa upokojuje kašeľ.





ANKETA: Radi vylepšujete aj obyčajné jedlá zaujímavými koreninami?

80,4%



19,6%







Diskusia k článku







 



TOPlist