Foto: Shutterstock
Sezóna sladučkých jahôd nenecháva nikoho ľahostajným. Do koláčov alebo len tak do ruky, šťavnaté ovocie patrí na naše stoly. Prinášame zopár trikov ako ich očistiť, rovnomerne nakrájať a skladovať.
Ako jednoducho odstrániť lístky
Potrebujete jahody bez zelených lístkov? Nie je nič nudnejšie a prácnejšie ako ich odstraňovanie prstami. Existuje jednoduchý trik, ktorý vám ušetrí čas aj nervy. Stačí si vziať na pomoc hrubšiu slamku, zapichnúť ju do spodnej, užšej časti jahody a trs zelených lístkov slamkou jednoducho vytlačiť. Názornú ukážku nájdete v nasledujúcom videu.Zdroj: YouTube, Amy Locurto
Nakrájané ako podľa pravítka
Do dezertov, do jogurtu či do šalátu, chcete mať jahody úhľadné nakrájané na rovnomerné tenučké plátky? S nožom sa vám to asi nepodarí, zoberte si na pomoc krájač na vajíčka...Zdroj: YouTube, Tennessee Gun
Diskusia k článku