Osožné v zime:
8 korenín, ktoré by ste mali používať nielen pre chuť, ale aj pre zdravie

Jarmila Horváthová, 15. januára 2024     2 minúty čítania

Správne korenie dokáže aj z bežného jedla spraviť výnimočný chuťový zážitok. Niektoré druhy sú však všestrannejšie a mali by sme si ich dopriať najmä teraz v zime.



Foto: Shutterstock

Zázvor

Za koreninu sa považuje síce sušený zázvor, ale ešte lepší je v zime čerstvý. Zo zázvoru môžeme pripraviť lahodné čaje a sušený dodá špeciálnu chuť polievkam a karí. Koreň je veľmi zdravý, bohatý na vitamíny a v zime je ideálnou voľbou. Pomáha aj pri migréne, ale aj pri nevoľnosti.





ANKETA: Radi vylepšujete aj obyčajné jedlá zaujímavými koreninami?

80,4%



19,6%







Diskusia k článku







 



TOPlist