Opýtali sme sa šéfkuchára:
Jedlá z húb sa nesmú zohrievať, ani zapíjať alkoholom. Pravda alebo mýtus?

Jardo Žídek, 8. októbra 2023     6 minút čítania

O hubách koluje mnoho viac či menej pravdivých informácií. Čo si o nich myslí známy šéfkuchár Jardo Žídek?



Foto: Ľuboš Pilc

Šéfkuchár Jardo Žídek: Huby mám veľmi rád a ako malý som na ne často chodil. Teraz si užívam chvíle, keď k nám rodinné návštevy prinesú domáce hubové všeličo naskladané v sklenenom pohári. Každá rodina má svoj zaručený recept a musím povedať, že sú to dobroty.

Ako kuchár huby využívam v práci, pretože sezóna húb je našťastie dlhá, slovenské lesy sú na huby bohaté a mám svojho dvorného dodávateľa, ktorý sa tomu skutočne rozumie.


Pripravte si hubové špeciality so šéfkuchárom Jardom Žídekom







ANKETA: Doprajete si pohár vína alebo piva aj k jedlám z húb?

59,2%



40,8%







Diskusia k článku







 



TOPlist