Nie je súci do koša:
Nevyhadzujte hlúb z brokolice, takto vám v kuchyni ešte môže poslúžiť

Jana Klimanová, 9. júna 2023     7 minút čítania

Ak ste doteraz pripravovali jedlá len z ružičiek brokolice a stonka putovala do odpadu, máme pre vás tipy, ako spotrebovať aj túto časť. Je rovnako chutná a bohatá na vitamíny, minerály aj vlákninu.

4. Polievka, krém alebo pyré



Foto: Shutterstock

Do polievky, ktorú ste zvykli variť len z ružičiek brokolice, pokojne použite aj jej hlúbik. Treba však rátať s tým, že na to, aby zmäkla, potrebuje dlhší čas varenia, približne o desať minút viac.

Začnite preto variť polievku najprv z neho, predtým stonku nezabudnite opláchnuť, očistiť kuchynskou škrabkou a nakrájať na kolieska. Neskôr pridajte ružičky a spolu dovarte domäkka. Uvarenú brokolicovú polievku môžete aj rozmixovať na chutný krém, prípadne spraviť pyré.




ANKETA: Našli ste si doma spôsob, ako spotrebovať aj hlúb z brokolice?

84,2%



15,8%







Diskusia k článku







 



TOPlist