Nie je súci do koša:
Nevyhadzujte hlúb z brokolice, takto vám v kuchyni ešte môže poslúžiť

Jana Klimanová, 9. júna 2023     7 minút čítania

Ak ste doteraz pripravovali jedlá len z ružičiek brokolice a stonka putovala do odpadu, máme pre vás tipy, ako spotrebovať aj túto časť. Je rovnako chutná a bohatá na vitamíny, minerály aj vlákninu.

3. Vyprážané hranolčeky

Z hlúbika brokolice škrabkou alebo nožom odstráňte vláknitú šupku, nakrájajte ho na tenké hranolčeky, obaľte v cestíčku s obľúbeným korením a v panko strúhanke. Pečte v rúre približne 20 minút do zlatista. Podrobný návod nájdete v priloženom videu:


Zdroj: Instagram, surovadcerka




ANKETA: Našli ste si doma spôsob, ako spotrebovať aj hlúb z brokolice?

84,1%



15,9%







Diskusia k článku







 



TOPlist