
Moderovanie v štúdiu je pre ňu príjemný adrenalín.
Foto: ta3
Púšťate sa aj do pečenia koláčov alebo narodeninových tort?
Myslím, že som veľmi dobrý hostiteľ. Keď príde návšteva, musím mať všetko dokonale pripravené a naaranžované, pretože ako sa hovorí, aj oči jedia. Sladká bodka na záver, samozrejme, musí byť. Najradšej pripravujem cheesecake na rôzne spôsoby. Základ je môj osvedčený recept a príchuť vždy obmieňam podľa sezóny a nálady. V poslednom čase som si obľúbila pistáciový. Celkovo pistácie do receptov pridávam veľmi rada.
Ste tradičný typ milovníčky varenia a máte doma aj klasické kuchárske knihy?
Z kníh nevarím takmer vôbec. Myslím, že mám doma možno jednu–dve, čo som od niekoho dostala a ani neviem, či som ich niekedy otvorila. Recepty si skôr hľadám na internete a potom ich vždy skombinujem podľa svojich chutí.
Sledujete aj zahraničných foodblogerov?
Odkedy pripravujem reláciu Chutné Slovensko, mojím najväčším vzorom sú špičkoví šéfkuchári, s ktorými mám tú česť variť. Napríklad do svojej kuchyne ma nedávno pozval Jozef Hromják, ktorý získal prestížny titul Strieborný kuchár roka 2025. Bol to pre mňa veľký zážitok, rovnako ako aj možnosť ochutnať jeho gastronomické špeciality.
Vaša relácia Chutné Slovensko pokračuje aj v októbri a v novembri, na aké regióny sa v nich môžeme tešiť?
V októbri budeme spoznávať chute Banskej Štiavnice. Ako je zvykom, okrem tradično–moderných špecialít divákom ukážeme aj krásy regiónu. Novembrovú časť venujem môjmu rodnému mestu, Bratislave. Bude to príjemné ukončenie prvej série.
Pripravte si pistáciový cheesecake a jablčníky podľa receptu moderátorky Simony Frantovej:




Diskusia k článku