
Foto: Archív TV JOJ
Máte aj vy svoju doménu v kuchyni?
Milujem robiť raňajky. Od avokádovej nátierky cez toasty, palacinky, vajíčka na všetky možné spôsoby, kaše v kombinácii s ovocím. Tam mám širokú škálu a veľmi rada ich pripravujem. Inak rada varím jednoduché jedlá, ideálne všetko z jedného hrnca, aby to bolo rýchle, ale chutné.
Ste typ, ktorý si tie jedlá z jedného hrnca aj vymýšľa?
Momentálne vymýšľam najmä malej, lebo viem, čo asi môže jesť, a podľa toho to kombinujem. Ale skôr varím podľa receptov.
Ste s manželom vášniví cestovatelia, aj keď zrejme s malým dieťaťom to bude trochu náročnejšie. Inšpirujete sa v zahraničí aj cudzími kuchyňami?
Priznám sa, že ja si celkom netrúfam napodobňovať doma to, čo sme jedli inde. Manžel však po našej ceste po Ázii skúsil doma uvariť Pad Thai a naozaj bolo také ako z trhoviska vo Vietname. On rád skúša rôzne jedlá zo svetovej kuchyne a pokojne môžu byť komplikované. Mne napríklad stačia aj dobré vajcové halušky alebo niečo iné, úplne jednoduché, ale jemu nie. Povie, že on niečo také jednoduché variť nebude. Takže keď varí, vždy je to niečo zložité, k tomu urobí veľký nákup a trvá to aj tri hodiny.
Keď ste hovorili, že ste milovníčka dobrého jedla, máte cit pre to ochutiť ho tak akurát?
Najradšej používam len soľ a čierne korenie, ak sa to do jedla hodí, tak muškátový oriešok či červenú papriku, s koreniami to nepreháňam. Myslím si, že viem dochucovať, ale to by mal asi zhodnotiť niekto iný, mne to, čo navarím, chutí.
Čo nevidieť sú tu Vianoce. Máte ich rada?
Už teraz sa teším na Vianoce. Keď v septembri alebo na začiatku októbra vidím v obchodoch všetky tie vianočné ,,serepetičky“, teším sa z toho. Mám rada, keď vianočná atmosféra trvá niekoľko týždňov, a odkedy máme malú, tak už si robím plány, čo na sviatky vymyslím. Aj keď ona to asi ešte nebude až tak vnímať. Asi sa budem tešiť viac ako dcérka, lebo naozaj zbožňujem Vianoce.
Diskusia k článku