Kuchynské trampoty:
Lepkavé cesto, tvrdé maslo, neposlušný papier? 6 praktických rád, ktoré vám uľahčia pečenie

Veronika Lucáková, 18. decembra 2024     6 minút čítania

Počas príprav sviatočných koláčikov nám príde do cesty nejeden problém. Našťastie, niektoré sa dajú celkom ľahko vyriešiť.



Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

3. Ako nechať rýchlo zmäknúť maslo

Keď do cesta alebo rôznych krémov potrebujete zmäknuté maslo, jednoducho stuhnutú kocku masla z chladničky nastrúhajte na hrubom strúhadle, zmäkne tak oveľa rýchlejšie. Fungujte to aj s maslom priamo z mrazničky.

Ak potrebujete mäkké maslo na natieranie, nalejte do misky horúcu vodu a misku nechajte minútu nahriať. Potom vodu vylejte a horúcou miskou prikryte maslo na tanieri. Nechajte ďalšie 2 minúty postáť a maslo môžete natierať.







ANKETA: Už máte niečo upečené na Vianoce?

61,3%



38,7%







Diskusia k článku







 



TOPlist