Kuchynské trampoty:
Lepkavé cesto, tvrdé maslo, neposlušný papier? 6 praktických rád, ktoré vám uľahčia pečenie

Veronika Lucáková, 18. decembra 2024     6 minút čítania

Počas príprav sviatočných koláčikov nám príde do cesty nejeden problém. Našťastie, niektoré sa dajú celkom ľahko vyriešiť.



Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

4. Jednoduchý spôsob, ako ošúpať lieskovce

V čase vianočného pečenia používame lieskové oriešky vo viacerých koláčikoch. Ak ste si kúpili oriešky so šupkou, vyskúšajte náš trik, ako sa jej zbaviť.

Najlepšie to ide, keď orechy nasypete na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíte do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečte ich, kým nezačnú voňať, asi 8 až 10 minút.

Potom horúce oriešky nasypte na kuchynskú utierku, zabaľte a utierkou dobre pošúchajte. Šupka sa uvoľní a lieskovce sú pripravené na použitie.







ANKETA: Už máte niečo upečené na Vianoce?

61,3%



38,7%







Diskusia k článku







 



TOPlist