Jarnú únavu porazíte aj mliečnymi dobrotami z Horehronia

P.R. Servis, 2. apríla 2022     3 minúty čítania

INZERCIA - Únava, bolesť hlavy, apatia… Aj to prinášajú prvé jarné týždne. No nemusí to tak byť! Aj kvalitná strava vám to pomôže prekonať.



Zdroj: Agravital. Autor: Vladimír Škuta.

Človek by si pomyslel, že príchod jari musí byť krásne obdobie - možno aj to najkrajšie v roku. Žiaľ, pre mnohých tomu tak nie je. Nástup jari znamená zmenu vo fungovaní všetkého (iný denný biorytmus, viac slnka, alergie) a teda aj nášho organizmu. A ako to už býva zvykom, naše telo nemá rado zmeny. Preto je dôležité ho odbremeniť a pomôcť mu prekonať tieto zaťažkávajúce prvé jarné dni.

Ako na to? Návodov a príručiek existuje nespočetné množstvo no najdôležitejšia rada znie: riaďte sa zdravým rozumom. Všetky nezdravé návyky, ktoré robíme celý rok, majú počas tohto obdobia ešte negatívnejší vplyv na nás, preto je dobré začať práve tu. Sem jednoznačne patrí aj strava. Jedzte kvalitne a čerstvo. Vyberajte si potraviny bohaté na minerály a vitamíny a nezabúdajte na mlieko a mliečne výrobky. Tie sú totiž komplexným zdrojom vápnika, bielkovín, selénu, horčíka a iných pre telo nevyhnutných živín. Stavte na istotu a poobzerajte sa vo svojich lokálnych potravinách po prvotriednych mliečnych výrobkoch, kam patrí aj Agravital od Breznianskej mliekarne.

Výrobky tejto značky putujú z farmy priamo na kuchynský stôl. To znamená, že sa radia k čistým farmárskym produktom, ktoré sú stvorené z čerstvého horehronského mlieka. Neobsahujú žiadne umelé prísady, farbivá ani iné aditíva. Len rýdza horehronská príroda. Navyše, výrobky Agravital sú vyrábané tradičnými technikami, ktoré Horehronci používajú už desaťročia. Je to proste stávka na istotu.



Zdroj: Agravital. Autor: Miňo Debnár.

Okrem kvalitnej stravy treba venovať pozornosť aj svojmu mentálnemu zdraviu. Žijeme náročnú dobu, preto hľadajme všetky možné spôsoby ako redukovať stres, venovať sa svojmu telu, fyzickým aktivitám, často chodiť na slniečko, dodržiavať pitný režim a dobre sa vyspať. Prajeme vám zdravú a chutnú jar, priatelia!

Pripravte si plnené paradajky proti jarnej únave


Budete potrebovať:
300 g tvarohu Agravital
1 biely jogurt Agravital
100 g strúhaného eidamu
3 PL nasekanej bazalky
1 ČL nasekanej petržlenovej vňate
štipku štipľavej červenej papriky
soľ
mleté čierne korenie
400 g paradajok
pažítku na dozdobenie

Postup:
Tvaroh zmiešame s jogurtom, so strúhaným eidamom, s nasekanou bazalkou a petržlenovou vňaťou. Dochutíme korením, paprikou a soľou.

Následne si pripravíme čerstvé paradajky, ktoré jemne vydlabeme.

Takto pripravené paradajky naplníme tvarohovou plnkou a dozdobíme napríklad pažítkou.













TOPlist