Ako čerstvo navarená:
Tekvicová polievka do mrazničky? Áno, ale má to jeden háčik

Jarmila Horváthová, dnes 06:00     2 minúty čítania

Myslíme dopredu, a tak si navaríme polievky viac a časť si dáme zamraziť do zásoby. Nie vždy je to však také jednoduché...



Foto: Shutterstock

Tekvice sú momentálne všade – a krémová tekvicová polievka alebo prívarok, jednoducho k tomuto obdobiu patria. Často sa stáva, že ich navaríme viac, ako momentálne skonzumujeme alebo si ju cielene navaríme do zásoby. No a potom ju šupneme do mrazničky.

Ak to takto robíte, asi súhlasíte, že takáto polievka či prívarok, keď ste ich po pár dňoch, či týždňoch rozmrazili, vás nenadchla. Bola síce jedlá, ale konzistenciou neoslnila a s čerstvou sa rozhodne porovnávať nemohla.

Nemusí to však tak byť. Aj krémová tekvicová polievka sa dá zmraziť tak, aby bola po rozmrazení na nerozoznanie od čerstvej, má to však jedno ale... Do mrazničky nemôžete dať hotovú polievku, to znamená pripravenú so smotanou alebo s kokosovým mliekom.

V mrazničke má takáto polievka nielen krátku trvanlivosť, ale čo je hlavné, mrazením stráca časť svojej krémovitosti. Je to preto, lebo voda a ostatné zložky mlieka či smotany sa počas mrazenia oddeľujú a to ovplyvní aj konzistenciu krémovej polievky po jej rozmrazení.



Foto: Shutterstock

Ako to vyriešiť

Takže, ako tento problémik rozlúsknuť? Ak vidíte, že polievky budete mať priveľa, odoberte časť bokom ešte predtým, než do nej pridáte smotanu a korenie.

Odobratú polievku nechajte vychladnúť a zmrazte ju po častiach, najlepšie vo vhodných nádobách. Predpripravená bez problémov vydrží v mrazničke štyri až šesť mesiacov.

Potom ju stačí večer vybrať a dať rozmraziť do chladničky. Rýchlejšia možnosť rozmrazenia je vložiť nádobku so zmrazenou polievkou do misky s horúcou vodou. Po rozmrazení treba polievku dobre prevariť a pridať k nej chýbajúce prísady – mlieko alebo smotanu a dochutiť ju. Bude ako čerstvo navarená.



ANKETA: Varíte si občas polievky viac do zásoby do mrazničky?

100,0%



0,0%







Diskusia k článku







 



TOPlist