Arašidový dezert
Arašidový dezert

Arašidový fudge

jewishfood - fotkajewishfood, včera 17:02
Arašidový fudge
Foto: jewishfood

Arašidy sú častou témou u „low carberov“. Niektorí ich uznávajú, iní odsudzujú. Ja s arašidmi problém v rámci môjho low carb životného štýlu nemám. Zobraziť celý popisArašidy sú častou témou u „low carberov“. Niektorí ich uznávajú, iní odsudzujú. Ja s arašidmi problém v rámci môjho low carb životného štýlu nemám. Arašidové maslo kupujem v bio kvalite a bez prísad, samozrejme bez cukru.
Zdroj: Jewishfood - blog o židovskej kuchyni

4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

120 g
115 g
30-35 g
štipka
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Maslo rozpustíme na miernom ohni spolu so xylitolom. Pridáme ešte štipku soli. Do rozpusteného masla pridáme teraz arašidové maslo a miešame. Keď je rozpustené, odstavíme z ohňa a pridáme trošku vanilkovej esencie.

  2. 2

    Štvorcovú formu vystelieme papierom na pečenie. Hmotu vylejeme do formy a potrasieme, aby sa povrch vyrovnal. Uložíme do mrazničky na hodinu až dve. Potom vyberieme a nakrájame na štvorce alebo obdĺžniky. Skladujeme vždy v chladničke.

Diskusia k receptu

kuko95
Co.to.znamena ten low carber ?inac arasidy mam rad vecer k filmu 😀
denyany
Arašidové maslo môžem, to kravské nemusím. Mix ma neláka, ale zvedavosť je silná... Raz možno vyskúšam, možno s medom, s xylitolom určite nie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia