Aby sa už nesekla:
5 chýb, kvôli ktorým sa kyslá smotana v omáčke zrazí

Jana Klimanová, 22. septembra 2023     5 minút čítania

Nevzhľadné biele bodky v polievke alebo omáčke nakyslo pokazia celkový dojem z jedla, na ktoré ste sa tak tešili. Ako tejto patálii predísť? Toto je päť možných dôvodov, prečo má vaše varenie napokon taký neslávny koniec...



Foto: Shutterstock

3. Varili ste ju

Ďalším dôvodom, prečo sa kyslá smotana v jedle takzvane "sekne" môže byť, že po pridaní do pokrmu ho ďalej varíte. Niektorí skúsení kuchári odporúčajú odstaviť jedlo zo sporáka skôr, než do neho prilejete smotanu a ďalej ho už vôbec nevariť.

Takto to praktizuje aj @kuchticka: "Ja dávam kyslú smotanu až do hotovej polievky a už ju nevarím. Keď vypnem plyn, pridám smotanu, rozmiešam, nechám chvíľu postáť, zasa dobre rozmiešam a je hotovo. Nikdy sa mi nezrazí," tvrdí.




ANKETA: Máte svoj overený postup, ako do pokrmu pridávať kyslú smotanu, aby sa nezrazila?

64,3%



35,7%







Diskusia k článku







 



TOPlist