Aby sa už nesekla:
5 chýb, kvôli ktorým sa kyslá smotana v omáčke zrazí

Jana Klimanová, 22. septembra 2023     5 minút čítania

Nevzhľadné biele bodky v polievke alebo omáčke nakyslo pokazia celkový dojem z jedla, na ktoré ste sa tak tešili. Ako tejto patálii predísť? Toto je päť možných dôvodov, prečo má vaše varenie napokon taký neslávny koniec...



Foto: Shutterstock

2. Nepremiešali ste ju

Pred pridaním kyslej smotany do pokrmu ju dobre premiešajte alebo ak do nej pridávate aj múku, pomixujte ju tyčovým mixérom.

Varecháčka @mery8658 používa tento spôsob už roky: "Kyslú smotanu vyklopím do kompótového pohára - pridám pár lyžíc vody, trochu múky, ponorným mixérom premixujem a pridávam do vriacej polievky za stáleho miešania. Keď to prevrie, smelo pridám ocot a nechám ešte prevrieť, polievka sa mi nikdy nezrazí. Nikdy som nevyrovnávala teploty a stále to funguje, ale každá kuchárka ma svoje odskúšané triky," vysvetľuje.




ANKETA: Máte svoj overený postup, ako do pokrmu pridávať kyslú smotanu, aby sa nezrazila?

64,3%



35,7%







Diskusia k článku







 



TOPlist