A bude dokonalý:
5 rád, vďaka ktorým vám už syr pri vyprážaní nevytečie

Jana Klimanová, 25. marca 2023     3 minúty čítania

Osvojte si tieto tipy, aby bol váš milovaný vyprážaný syr presne taký, ako má byť.

4. Veľa horúceho oleja



Foto: Shutterstock

Obalený syr ponorte do panvice až vtedy, keď je olej poriadne rozpálený - asi na 175 °C. Na vyprážanie sa viac hodí repkový olej, pretože slnečnicový sa prepaľuje už pri teplote 110 °C. Vyprážajte v dostatočnom množstve oleja, syr v ňom musí byť celý ponorený. Namiesto panvice môžete použiť aj kastról. Syr vyprážajte krátko, asi minútu a pol z každej strany.





ANKETA: Dáte si vyprážaný syr radšej v reštaurácii než doma?

42,0%



58,0%







Diskusia k článku







 



TOPlist