Magazín

Bublinky na pomoc: Užitočné tipy, ako využiť minerálku pri varení a pečení. Vylepší palacinky, koláče aj fašírky

Bublinky na pomoc:
Užitočné tipy, ako využiť minerálku pri varení a pečení. Vylepší palacinky, koláče aj fašírky

Minerálna voda má v kuchyni omnoho širšie využitie než je len zapíjanie jedla či uhasenie smädu.
5 minút čítania

Írske karé s kapustou

Fedor Malík:
Írske karé s kapustou

Juraj odišiel do Írska pred štvrťstoročím. Žije si tam spokojne.
2 minúty čítania

Záchrana zo špajzy: 12x rýchla večera z konzervy tuniaka

Záchrana zo špajzy:
12x rýchla večera z konzervy tuniaka

Cestoviny, šaláty, fašírky, slané muffiny... Poznáme dosť chutných dôvodov, prečo je dobré mať doma v zásobe tuniakovú konzervu.
5 minút čítania

Víťaz Pečie celé Slovensko Pavel Nikov: V šou som musel aj zariskovať

Víťaz Pečie celé Slovensko Pavel Nikov:
V šou som musel aj zariskovať

Zručný sympaťák musel pred kamerami krotiť svoje emócie, popasovať sa so svojím perfekcionizmom a po suverénnom víťazstve sa naučiť aj sám seba pochváliť.
21 minút čítania

Nielen do dubajskej čokolády: Tajomné tahini si jednoducho urobíte aj doma. Stačia vám na to len dve bežné suroviny

Nielen do dubajskej čokolády:
Tajomné tahini si jednoducho urobíte aj doma. Stačia vám na to len dve bežné suroviny

Na ingredienciu so záhadným názvom natrafíte v rôznych receptoch, ale aj na obaloch známych cukroviniek....
5 minút čítania

TOP rebríčky: Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca

TOP rebríčky:
Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca

V apríli to na Vareche žilo prípravami na Veľkú noc, ale pribudli aj skvelé tipy, ako v kuchyni využiť obľúbené jarné rastlinky....
14 minút čítania

Grilovacia sezóna: 7 rád pre vždy dokonalé burgre. Na čo si dať pozor a čoho sa vyvarovať?

Grilovacia sezóna:
7 rád pre vždy dokonalé burgre. Na čo si dať pozor a čoho sa vyvarovať?

Lahodne šťavnatý a správne ochutený burger je sen každého grilmajstra aj jeho hostí.
4 minúty čítania

Na víkend: Tradičné lúpačky, fantastické briošky aj rožteky. 11 receptov na sladké raňajkové pečivo

Na víkend:
Tradičné lúpačky, fantastické briošky aj rožteky. 11 receptov na sladké raňajkové pečivo

Doma upečené pečivo jednoducho nemá konkurenciu....
5 minút čítania

K mäsu, cestovinám aj fazuli: Marry Me, omáčka, ktorú si zamilujete. Hodí sa takmer ku všetkému!

K mäsu, cestovinám aj fazuli:
Marry Me, omáčka, ktorú si zamilujete. Hodí sa takmer ku všetkému!

Lahodne krémová a navyše veľmi univerzálna, nečudo, že je populárna na celom svete. A určite nesklame ani vás.
4 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 18/2025: Chutné jedlá z karé

PRÍLOHA VARECHA 18/2025:
Chutné jedlá z karé

Varecha s receptami na chutné jedlá z bravčového karé z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 2. mája.
3 minúty čítania

Sviatok práce: Ušetrite si námahu, dnes je to priam povinné. Upečte si tieto vynikajúce koláčiky z hotového lístkového cesta

Sviatok práce:
Ušetrite si námahu, dnes je to priam povinné. Upečte si tieto vynikajúce koláčiky z hotového lístkového cesta

Sladký dezertík sa na sviatočný deň hodí. A keďže oslavujeme Sviatok práce, našli sme pre vás také, pri ktorých sa ani veľmi nenarobíte....
5 minút čítania

Chémia v kuchyni: 10 reakcií, vďaka ktorým si môžeme pochutiť na karameli, chrumkavom chlebíku či kysnutých koláčoch

Chémia v kuchyni:
10 reakcií, vďaka ktorým si môžeme pochutiť na karameli, chrumkavom chlebíku či kysnutých koláčoch

Kuchyňa nie je len miestom, kde vznikajú lahodné pokrmy, je to aj malé chemické laboratórium....
5 minút čítania

SÚŤAŽ na máj: Pridajte svoj recept, aj tento mesiac hráme o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur

SÚŤAŽ na máj:
Pridajte svoj recept, aj tento mesiac hráme o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur

Na trhoch pribúda čerstvá zeleninka aj prvé jahôdky či čerešne, bude z čoho variť aj piecť....
6 minút čítania

13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí

13x špagety:
Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí

Na tanieri môžu mať nespočet podôb, ale jedno je isté. Keď potrebujete výborné jedlo, na špagety sa môžete spoľahnúť vždy.
5 minút čítania

Taliansky syr: Chýba vám do receptu ricotta? Vieme, čím sa dá nahradiť, aj ako si vyrobiť vlastnú

Taliansky syr:
Chýba vám do receptu ricotta? Vieme, čím sa dá nahradiť, aj ako si vyrobiť vlastnú

Krémovitá, zároveň nízkotučná a dá sa použiť do dezertov aj slaných jedál....
4 minúty čítania

V každom prípade to bude delikatesa: 10 receptov na slané pečivo, domáci chlebík či krekry so sušenými paradajkami

V každom prípade to bude delikatesa:
10 receptov na slané pečivo, domáci chlebík či krekry so sušenými paradajkami

Oplývajú výraznou chuťou a tak ich stačí len pár, aby vaše dobroty poskočili na vyšší level....
5 minút čítania

Sladký fenomén: Po dubajskej čokoláde svet dobýja ďalšia zaujímavá čokoláda. Tentoraz s anjelskými vlasmi

Sladký fenomén:
Po dubajskej čokoláde svet dobýja ďalšia zaujímavá čokoláda. Tentoraz s anjelskými vlasmi

Ružová čokoláda s ohromujúcou plnkou pripomínajúcu cukrovú vatu je aktuálnym hitom internetu....
4 minúty čítania

Sója tofu

Fedor Malík:
Sója tofu

Bez vetra sa ani lístok nepohne. Nuž a bez sóje by ľudstvo nikdy nepoznalo čosi také ako je tofu.
2 minúty čítania

Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň

Od pondelka do nedele:
Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň

V tomto týždni nás čaká jeden voľný deň naviac, tak sa inšpirujte, čo dobré si môžete počas pracovných aj sviatočných dní pripraviť...
6 minút čítania

Najobľúbenejšie recepty: Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa

Najobľúbenejšie recepty:
Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa

Hovädzie mäso nemávame na tanieri každý deň, tak keď konečne príde na rad, treba si ho poriadne vychutnať....
4 minúty čítania

Moderátorka Lucia Hlaváčková: Jedlo si treba užívať

Moderátorka Lucia Hlaváčková:
Jedlo si treba užívať

Moderátorka Lucia Hlaváčková miluje taliansku kuchyňu, cestoviny, parmezán a na raňajky má najradšej vlastnoručne vyrobenú granolu s jogurtom....
14 minút čítania

Malý trik s veľkým efektom: Chcete, aby bol váš koláč nadýchaný? Stačí urobiť túto jednoduchú vec

Malý trik s veľkým efektom:
Chcete, aby bol váš koláč nadýchaný? Stačí urobiť túto jednoduchú vec

Ak je súčasťou cesta na koláč alebo korpus maslo, nie je jedno, ako ho použijete....
3 minúty čítania

Víkendové pečenie: 11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou

Víkendové pečenie:
11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou

Aj tomu najjednoduchšiemu koláčiku dodá vítaný svieži akcent poleva alebo krém z kyslej smotany....
4 minúty čítania

Majú miesto na tanieri: Vyhadzujete ich a pritom obsahujú kopec vitamínov. Toto sú tipy, ako v kuchyni využiť listy z reďkoviek

Majú miesto na tanieri:
Vyhadzujete ich a pritom obsahujú kopec vitamínov. Toto sú tipy, ako v kuchyni využiť listy z reďkoviek

Fascinujú nás ich červené hlavičky a listy väčšinou končia v odpadkoch, pretože skrátka nevieme, čo s nimi....
5 minút čítania