Nájdite odpoveď:
Premývať ryžu pred varením alebo nie? Toto by ste mali vedieť, aby ste sa rozhodli správne
Kým jedni ju vždy oplachujú, druhí sa týmto krokom nezdržujú....
4 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 42/2025:
Najlepšie zákusky jesene
Varecha s receptami na najchutnejšie jesenné zákusky z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 17. októbra.
3 minúty čítania
Jelení, srnčí aj z daniela:
11 receptov na divinový guláš. Teraz už budete vedieť, ako na to
Mäso z diviny nemáme v kuchyni každý deň. Preto, keď sa u vás doma vyskytne, je dobré vedieť, ako ho pripraviť....
5 minút čítania
Zvyšky z plechovky:
Neminuli ste všetko kokosové mlieko? Takto ho zachránite
V otvorenej plechovke vydrží kokosové mlieko v chladničke len pár dní. Tak čo s ním, keď ho v najbližšej dobe nemáte ako spotrebovať?...
3 minúty čítania
Cvikla a čokoláda:
10 koláčov, v ktorých túto zeleninu nikto neodhalí
Ak neúnavne hľadáte spôsoby, ako piecť zdravšie, dobrou voľbou je prepašovať do koláča zeleninu....
4 minúty čítania
Rebríček najlepších:
TOP slovenské dobroty podľa svetového kulinárskeho portálu. Vyhrávajú aj u vás?
Čo majú spoločné salaš, staničný bufet a stará mama v kuchyni?...
6 minút čítania
Recepty na domáce lokše:
Nielen zo zemiakov, ale aj ako ste ich ešte nerobili
Lokše sú perfektnou prílohou k pečenej kačke či husi a dusenej kapuste....
4 minúty čítania
5 faktov o potravinových intoleranciách, ktorým môžete veriť
INZERCIA - Varenie pre rodinu či priateľov je radosť, no potravinové intolerancie a alergie stravníkov môžu do prípravy spoločného jedla priniesť nečakané výzvy....
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Plnené morčacie krky
Budem úprimný. Morčacie mäso akosi „nemusím“. Nemal som ho ani v detstve a nepripravovali ho kedysi ani kuchárky v študentských menzách...
3 minúty čítania
Čo variť tento týždeň:
14 tipov na chutné obedy a večere pre celú rodinu
Inšpirácie na polievky, hlavné jedlá aj nenáročné rýchlovky na všedné aj víkendové dni.
6 minút čítania
Domáca Ázia:
Nemáte všetko, čo je v recepte? Nezúfajte, existujú skvelé náhrady
Samotná príprava ázijských jedál nie je až taká zložitá, problém však môže byť s prísadami...
4 minúty čítania
Menej práce, chuť zostáva:
7x rozlietané španielske vtáčiky, super spôsob pre pohodlných
Dnes to nebude o tom, z akého mäsa toto obľúbené jedlo pripraviť, ale ako......
4 minúty čítania
Pečie celé Slovensko:
Školská desiata, venčeky aj 3D torty. S nami by ste týmito skúškami prešli na výbornú
Návrat do školy bude témou druhej epizódy pekárskej šou. Aké nástrahy čakajú súťažiacich?
8 minút čítania
Jednoduché aj náročnejšie:
11 receptov na karamelové zákusky z kondenzovaného mlieka
Zásadnou ingredienciou, bez ktorej sa tieto dobroty nezaobídu, je karamelové kondenzované mlieko....
5 minút čítania
Malý zázrak:
Domáce paradajkové maslo, ktoré aj obyčajný toast premení na gurmánsku bombu
Niekedy stačí naozaj málo, aby ste si na niečom pochutnali oveľa viac....
5 minút čítania
10 receptov na kelové fašírky:
S mletým mäsom, so salámou, s tofu aj čisto zeleninové
Ako prívarok či polievku kel nikto u vás doma nechce jesť? Treba hľadať novú cestu....
4 minúty čítania
Dnes má svoj deň:
Ovsená kaša, skromné jedlo, ktoré dobylo svet
Spravte si na raňajky misku kaše z ovsených vločiek. Tento jednoduchý, ale obľúbený pokrm má totiž svoj svetový deň....
7 minút čítania
PRÍLOHA VARECHA 41/2025:
Morčacie na tanieri
Varecha s receptami na chutné jedlá z morčacieho mäsa z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 10. októbra.
3 minúty čítania
TOP rebríček:
Toto sú najlepšie septembrové videá. Kraľuje im 200 rokov starý recept!
Tradičné jedlá, výborné koláče aj moderné chuťovky....
7 minút čítania
Martin Novák:
Naraz nakrúcal Na nože aj tancoval v Let ́s Dance. „Mal som veľa práce a málo súkromia,“ hovorí dnes známy šéfkuchár
O hľadaní rovnováhy medzi kariérou a rodinou, ale aj o tom, prečo si v živote povedal stop....
17 minút čítania
Nízkokalorická a bezlepková:
Namiesto cestovín, do placiek aj slaného koláča. Zbierka nápadov, čo urobiť zo špagetovej tekvice
Na prvý pohľad vyzerá ako obyčajná tekvica, ale keď ju rozrežete, objavia sa tenké vlákna pripomínajúce špagety....
4 minúty čítania
Šéfkuchár Jozef Hromják:
Baví ma robiť jedlom ľuďom radosť
Nahliadnite do útrob špičkovej reštaurácie v sprievode jej šéfa.
9 minút čítania
Koláč plný čokolády:
Perfektný brownie? 5 užitočných tipov, ktoré v receptoch nenájdete
V strede mäkký a vláčny, navrchu chrumkavý. Taký by mal byť ideálny čokoládový koláč brownie. Ako to, že tomu vášmu niečo...
3 minúty čítania
Sladká nálož:
Išelské tortičky, bratislavské rožky aj jednoduché koláče. Najlepšie septembrové recepty pre skúsené aj začínajúce gazdinky
Uplynulý mesiac sme sa na Vareche mali naozaj sladko. Svedčia o tom aj tieto rebríčky najúspešnejších septembrových receptov.
14 minút čítania
Manuál od A po Z:
Takto si doma urobíte hamburger ako z luxusnej reštaurácie
Plnená žemľa už dávno nie je len záležitosťou fast foodu....
9 minút čítania




























