PRÍLOHA VARECHA 11/2024:
Zázračné odpaľované cesto
Varecha s odskúšanými receptami na najlepšie dezerty z odpaľovaného cesta vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 15. marca.
3 minúty čítania
Mleté mäso:
10x čevapčiči, ktoré máme najradšej s horčicou a cibuľou
Balkánska špecialita z mletého mäsa v tvare valčekov sa už dávno udomácnila aj u nás. Dokonca až tak, že si ju ako deti pamätáme aj zo školskej jedálne....
5 minút čítania
Malá alchýmia:
Zemiakový či kukuričný? Ktorý škrob je na čo vhodný a čím sa dajú nahradiť
Používajú sa na zahustenie polievky, omáčky, aj do pečenia. Viete ale, kedy použiť škrob zemiakový a kedy kukuričný?
3 minúty čítania
Sladké tajomstvo:
Schovajte mrkvu do koláča. 9 receptov, v ktorých ju budú všetci milovať
Okrem toho, že je zdravá, dokáže mrkva aj dodať vláčnosť každému koláču či korpusu....
4 minúty čítania
Skúste to ako oni:
Toľko prešľapov pri varení cestovín? Toto Taliani pri ich príprave nikdy nerobia
Uvariť cestoviny nepovažujeme za žiadnu veľkú vedu a predsa by v mnohých prípadoch Taliani nad naším kuchárskym „umením“ krútili hlavou....
5 minút čítania
Z čoho chutne a lacno navariť:
10 jedál z jačmenných krúp, ktoré vás nasýtia, ale nezruinujú
Módne kulinárske trendy diktujú quinou či bulgur a na naše jačmenné krúpy sme akoby pozabudli....
4 minúty čítania
Stačí si vybrať:
Riedky guláš? Toto je 6 spôsobov, ako ho môžete zahustiť
Dobrý guláš má mať aj správnu konzistenciu. Aké máte možnosti, aby bol tak akurát hustý podľa vášho gusta?
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Oškvarková s ryňákom
Napred si urobíme poriadok v názvosloví. Príkladom je napríklad nátierkové maslo. Jazykovedci aj potravinárski znalci sa vzácne zhodli, že je to nesprávne....
3 minúty čítania
Mäsové aj zeleninové:
10 receptových variácií na tému karí. Svoje obľúbené nám navaril aj hudobník z Hexu
Karí je zmes korenia, ktorej základom je kurkuma....
4 minúty čítania
Vajíčka natvrdo:
Zelený prstenec okolo žĺtka - chybička krásy alebo zdravotné riziko?
Ak ste uvarili vajíčka napríklad na studenú misu, zelenkavá vrstva, ktorá sa ukáže po ich rozkrojení, veru nepôsobí vábne. Prečo sa...
3 minúty čítania
Ku kávičke:
10 receptových tipov, ako vyčarovať sladkú krásu z konzervy ananásu
Ananás v podobe kompótu sa výborne hodí do koláčov a zákuskov. Toto je len malá ochutnávka dezertov, do ktorých ho môžete použiť...
4 minúty čítania
Víťazka Pečie celé Slovensko:
Počas šou som sa vždy vedela vynájsť
Timea Strnálová vyhrala tretiu sériu populárnej televíznej šou a pritom začala piecť len pred necelými dvoma rokmi....
12 minút čítania
Legendárne halušky:
S vajíčkom aj bez, so surovou aj dusenou kyslou kapustou. Takto sa varia strapačky v slovenských rodinách
Aj také tradičné jedlo ako sú strapačky sa v našich domácnostiach pripravujú rôzne....
4 minúty čítania
6 krokov k úspechu:
Jednoduchý manuál, ako si vypestovať vlastné klíčky
Mladé klíčky v sebe skrývajú silu aj výživné látky. Aj keď niektoré dostať aj v supermarketoch, najlepšie je vypestovať si svoje....
4 minúty čítania
Sladké MDŽ:
8x efektné jablkové ruže, ktoré zvládnu upiecť aj muži. Máme recept ako dôkaz
Ruže dnes určite potešia každú ženu. A môžu byť aj na zjedenie, hlavne, že si ich nebude musieť sama upiecť....
4 minúty čítania
Super vychytávka:
Šikovná varešková finta na zemiakové vejáre od známej moderátorky
Vyskúšajte jednoduchý tip Kvetky Horváthovej, ako celé zemiaky ponakrajovať tak, aby sa vám nerozpadli.
6 minút čítania
PRÍLOHA VARECHA 10/2024:
11 najlepších nátierok
Varecha s odskúšanými receptami na najlepšie nátierky vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 8. marca.
3 minúty čítania
Vyladená dvojica:
Domáce banány v čokoláde a ďalších 8 dezertov pre všetkých, ktorí ich ľúbia
Kombinácia banánov a čokolády, tá veru nikdy neomrzí....
4 minúty čítania
Žiadny odpad:
Vylievate nálev z mozzarelly? Už to nerobte, dá sa ešte použiť pri varení
Voda, ktorá sa nachádza v balení s obľúbeným syrom nemusí skončiť v dreze....
2 minúty čítania
Rebríček najlepších:
Vyprážaný karfiol bez otravného predvárania? Aj takýto poklad nájdete medzi TOP videoreceptami
Presvedčte sa na vlastné oči, ako si prípravu vyprážaného karfiolu môžete zjednodušiť. A nielen to....
7 minút čítania
Podrobný manuál:
8 krokov k perfektným domácim maslovým sušienkam
Tie najjednoduchšie krehké keksíky upečiete len z troch ingrediencií. Ale aby boli naozaj ukážkové, zídu sa vám tieto praktické tipy.
4 minúty čítania
9 receptov na lievance:
Tie najlepšie od babičky, ale aj rýchle s jogurtom, kefírom či tvarohom
Cesto na lievance je naozaj variabilné. A to už ani nehovoríme o tom, s čím všetkým ich môžete podávať....
4 minúty čítania
Ak máte pochybnosti:
Môže sa jesť červená repa aj surová?
Surová zelenina je zdravá, sú však aj druhy, ktoré sú bez tepelnej úpravy nejedlé a niektoré dokonca aj škodlivé....
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Burek z lístkového cesta
Za roky, čo prispievam do denníka Pravda, ma už poznáte. Akoby aj nie, prvý pokus o fejtón som poslal do Pravdy ešte v polovici roka 2002....
2 minúty čítania
Od raňajok po večeru:
11 receptov s medvedím cesnakom. Vyskúšajte s ním aj langoše alebo haruľu
Medvedí cesnak už v lesíkoch vystrkuje rožky. Ak s ním v kuchyni ešte nemáte žiadne skúsenosti, tento receptár vám bude výbornou inšpiráciou.
5 minút čítania