Magazín

Voňavá korenina: Bobkový list nepatrí len do hrnca. Vyskúšajte jeho liečivú silu na nádchu, žalúdok či boľavé kĺby

Voňavá korenina:
Bobkový list nepatrí len do hrnca. Vyskúšajte jeho liečivú silu na nádchu, žalúdok či boľavé kĺby

Rôzne polievky či prívarky si bez neho nevieme predstaviť, ale bobkový list má aj uzdravujúce účinky....
7 minút čítania

Výhercovia 8. kola: Veľká súťaž s Maresi o 555 cien pokračuje. Pošlite jednu fotku a ste v hre

Výhercovia 8. kola:
Veľká súťaž s Maresi o 555 cien pokračuje. Pošlite jednu fotku a ste v hre

Máme tu v poradí už ôsmu skupinku výhercov našej fotosúťaže, ktorým spolu s Maresi mliekom pošleme skvelé darčeky....
3 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 38/2024: Šťavnatý čas jabĺk

PRÍLOHA VARECHA 38/2024:
Šťavnatý čas jabĺk

Varecha s odskúšanými receptami na šťavnaté koláče s jablkami vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 20. septembra.
3 minúty čítania

Nekomplikujte si to: 7 receptov na jednoduché croissanty. Tieto zvládne aj úplný začiatočník

Nekomplikujte si to:
7 receptov na jednoduché croissanty. Tieto zvládne aj úplný začiatočník

Na poctivé pravé croissanty sa odhodlá málokto. Potrebujú veľa času, nejaké tie znalosti aj pekárske zručnosti....
3 minúty čítania

Zdravé aj nebezpečné: Ktoré jadierka môžeme konzumovať a ktorým sa radšej vyhnúť?

Zdravé aj nebezpečné:
Ktoré jadierka môžeme konzumovať a ktorým sa radšej vyhnúť?

Kým niektoré jadierka majú pozitívny vplyv na náš organizmus, iné môžu byť rizikové, ba dokonca jedovaté....
3 minúty čítania

Opomínaná zelenina: Polievka od svokry, slané koláče aj francúzska pýcha. 9 chutných jedál z póru

Opomínaná zelenina:
Polievka od svokry, slané koláče aj francúzska pýcha. 9 chutných jedál z póru

Pór často robí iba akýsi sprievod rôznym ďalším dôležitejším surovinám. Skúste ho nechať viac vyniknúť....
4 minúty čítania

Pravda a mýty o xylitole: Na čo je a nie je vhodný brezový cukor

Pravda a mýty o xylitole:
Na čo je a nie je vhodný brezový cukor

Táto náhrada cukru si získava čoraz väčšiu obľubu. Čo by ste mali vedieť o xylitole?
5 minút čítania

Sestra tvarohu: Bodkovaný cheesecake, mrkvová torta aj krupicový koláč. 11 výborných dezertov z ricotty

Sestra tvarohu:
Bodkovaný cheesecake, mrkvová torta aj krupicový koláč. 11 výborných dezertov z ricotty

Nech vás nemýlia popisky na etikete, tento jemný taliansky syr, podobný nášmu krémovému tvarohu, je tiež výborný do pečenia....
5 minút čítania

Poradíme: Ako správne ohriať omáčku, aby chutila ako začerstva

Poradíme:
Ako správne ohriať omáčku, aby chutila ako začerstva

Spôsob ohrievania omáčky je kľúčový, aby si zachovala pôvodnú chuť, konzistenciu aj kvalitu.
5 minút čítania

Jednoducho, fašírka…

Fedor Malík:
Jednoducho, fašírka…

Ak spomeniem fašírky, s najväčšou pravdepodobnosťou ide o pokrm chudobných. Možno aj preto, že vo fašírkach nemusí byť živočíšna bielkovina.
2 minúty čítania

Jednoduchšie, rýchlejšie, zdravšie: 10 možností, z čoho pripraviť cesto na pizzu

Jednoduchšie, rýchlejšie, zdravšie:
10 možností, z čoho pripraviť cesto na pizzu

Nedostatok času, málo skúseností, snaha schudnúť či stravovať sa výživnejšie. To všetko môžu byť dôvody, pre ktoré sa nepúšťate do prípravy klasickej pizze....
9 minút čítania

Vyberte správne: Pozor na to, v akých nádobách marinujete mäso. Týmto by ste sa mali oblúkom vyhnúť

Vyberte správne:
Pozor na to, v akých nádobách marinujete mäso. Týmto by ste sa mali oblúkom vyhnúť

Namarinované mäso je krehkejšie a chutí oveľa lepšie. Nie je však jedno, v čom ho necháte odležať....
3 minúty čítania

U nás s knedľou: 10x maďarský guláš tak, ako sa varí v slovenských domácnostiach

U nás s knedľou:
10x maďarský guláš tak, ako sa varí v slovenských domácnostiach

Pravý maďarský guláš by mal byť z hovädzieho mäsa a mal by sa podávať s haluškami. No ale doma si ho často robíme po svojom....
5 minút čítania

Presvedčte sa: Ako urobiť z obyčajnej tekvicovej polievky chuťovú bombu? Pridajte túto prísadu, budete prekvapení

Presvedčte sa:
Ako urobiť z obyčajnej tekvicovej polievky chuťovú bombu? Pridajte túto prísadu, budete prekvapení

Neurazí, ale ani nenadchne. Tak by sme mohli opísať krémovú polievku z tekvice....
3 minúty čítania

Na upršaný víkend: 11x šťavnatý slivkový koláč pre celú rodinu

Na upršaný víkend:
11x šťavnatý slivkový koláč pre celú rodinu

Hrnčekový, kysnutý, kváskový a aj taký, ktorý slávil úspechy v novinách New York Times....
5 minút čítania

Prínosné bobule: Arónia je kráľovná antioxidantov. Ako z nej vyťažiť maximum pre svoje zdravie?

Prínosné bobule:
Arónia je kráľovná antioxidantov. Ako z nej vyťažiť maximum pre svoje zdravie?

Užitočné tipy, ako drobné bubule spracovať, aby ste z nich profitovali celú zimu.
7 minút čítania

13 drobností s veľkým účinkom: Ako si vylepšiť obávaný deň? Upečte si niečo malé kakaové, lebo...

13 drobností s veľkým účinkom:
Ako si vylepšiť obávaný deň? Upečte si niečo malé kakaové, lebo...

...je dokázané, že kakao pozitívne ovplyvňuje našu náladu, pomáha telu vytvárať sérotonín - hormón šťastia....
6 minút čítania

Toto s nimi urobte: Načatá feta či balkánsky syr sa rýchlo kazia. Jednoduchý trik, ako tomu zabrániť

Toto s nimi urobte:
Načatá feta či balkánsky syr sa rýchlo kazia. Jednoduchý trik, ako tomu zabrániť

Po otvorení balenia tieto mäkké syry radi podliehajú skaze. Čo robiť, aby ste si nezjedené kúsky mohli bez obáv vychutnávať aj ďalšie dni?...
3 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 37/2024: Nebojte sa mletého mäsa

PRÍLOHA VARECHA 37/2024:
Nebojte sa mletého mäsa

Varecha s odskúšanými receptami na chutné jedlá z mletého a sekaného mäsa vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 13. septembra.
3 minúty čítania

Dajte mu šancu: 10 najlepších jedál z baklažánu. Ak ste ho ešte nikdy nerobili, týmito receptami môžete začať

Dajte mu šancu:
10 najlepších jedál z baklažánu. Ak ste ho ešte nikdy nerobili, týmito receptami môžete začať

Ani vašu kuchyňu ešte nepoctil návštevou baklažán? Ak je to pre obavy, že neviete, čo s ním, máme pre vás výborné tipy, ktoré by ste mali vyskúšať....
5 minút čítania

Veľký prehľad orechov: Ktoré sú najzdravšie? Odpoveď vás možno prekvapí

Veľký prehľad orechov:
Ktoré sú najzdravšie? Odpoveď vás možno prekvapí

Vďaka výživným látkam by sme si orechy mali s mierou dopriať každý deň. Ktorý druh je podľa obsahu živín absolútnou špičkou?
6 minút čítania

Rýchlo a ľahko: 10x superjednoduchý írsky chlieb. Žiadne miesenie ani kysnutie, len zamiešať a upiecť

Rýchlo a ľahko:
10x superjednoduchý írsky chlieb. Žiadne miesenie ani kysnutie, len zamiešať a upiecť

Aj domáci chlebík sa dá urobiť bez veľkej námahy a kopy času....
4 minúty čítania

Cukrárka Dominika Onofrejová: Neznášam prázdne vitríny, radšej napečiem priveľa ako málo

Cukrárka Dominika Onofrejová:
Neznášam prázdne vitríny, radšej napečiem priveľa ako málo

Prečítajte si o Dominikinej inšpiratívnej ceste z korporátu k vlastnej cukrárskej výrobni a kaviarni.
9 minút čítania

Pre a proti: Je lepšie jesť fenikel varený alebo surový?

Pre a proti:
Je lepšie jesť fenikel varený alebo surový?

Väčšinou natrafíme na recepty, v ktorom sa fenikel tepelne upravuje, ale dá sa konzumovať aj zasurova....
3 minúty čítania