Magazín

Nech je to pestré: S mäsom, cestovinami aj v langošoch. 12 vynikajúcich jedál, v ktorých si vychutnáte májovú bryndzu

Nech je to pestré:
S mäsom, cestovinami aj v langošoch. 12 vynikajúcich jedál, v ktorých si vychutnáte májovú bryndzu

Bryndza je náš malý slovenský poklad a toto sú perfektné tipy, čo z nej navariť....
5 minút čítania

Aby to vyšlo: Zlá skúsenosť s roztápaním bielej čokolády? Môže za to nesprávny druh alebo spôsob, akým ste to robili

Aby to vyšlo:
Zlá skúsenosť s roztápaním bielej čokolády? Môže za to nesprávny druh alebo spôsob, akým ste to robili

Biela čokoláda je pri rozpúšťaní oveľa háklivejšia než jej tmavé sestry. Ako dosiahnuť hladkú krémovú polevu bez hrudiek?
6 minút čítania

Chrumkavá Ázia na tanieri: Fazuľové klíčky, bambusové výhonky a chop suey

Chrumkavá Ázia na tanieri:
Fazuľové klíčky, bambusové výhonky a chop suey

INZERCIA - Pripravte sa na kulinársku cestu do srdca Ázie, kde sa sviežosť snúbi s chrumkavou textúrou a explóziou chutí.
7 minút čítania

11 receptov na mrkvové zákusky: Chystáte oslavu a chcete byť originálni? Upečte dezert s pridanou hodnotou

11 receptov na mrkvové zákusky:
Chystáte oslavu a chcete byť originálni? Upečte dezert s pridanou hodnotou

Výborné riešenie na sviatočnú príležitosť alebo rodinné posedenie namiesto obligátnych zákuskov....
4 minúty čítania

Dobrý nápad: Nechajte si doma naklíčiť fazuľu mungo. Je to celkom jednoduché a bude tak ešte zdravšia

Dobrý nápad:
Nechajte si doma naklíčiť fazuľu mungo. Je to celkom jednoduché a bude tak ešte zdravšia

Zaradiť do svojho jedálneho lístka fazuľu mungo je dobré rozhodnutie. A ešte lepšie je nechať ju naklíčiť....
5 minút čítania

Chuťovky, sirup, džem, limonáda aj likér: 11 spôsobov, ako dostať voňavé bazové kvety na tanier aj do pohára

Chuťovky, sirup, džem, limonáda aj likér:
11 spôsobov, ako dostať voňavé bazové kvety na tanier aj do pohára

Nežné kvietky bazy čiernej môžete využiť na prípravu rôznych domácich produktov, tak si ich nazbierajte skôr, než všetky odkvitnú.
5 minút čítania

Pre chutnejší výsledok: Mrazíte si pečivo? S týmto trikom bude po rozmrazení chrumkavé ako od pekára

Pre chutnejší výsledok:
Mrazíte si pečivo? S týmto trikom bude po rozmrazení chrumkavé ako od pekára

Vďaka jednoduchému malému vylepšeniu bude pečivo z mrazničky opäť ako čerstvé.
6 minút čítania

Zupa z bryndzy

Fedor Malík:
Zupa z bryndzy

Bryndza, ten skvelý a originálny ovčí syr z hrudkového syra, nie je len „náš“ slovenský....
2 minúty čítania

Nezostaňte hladní: 12 večerí na spôsob čo dom dal. Zachránia vás, keď ste nestihli nakúpiť

Nezostaňte hladní:
12 večerí na spôsob čo dom dal. Zachránia vás, keď ste nestihli nakúpiť

Nebol čas zájsť do obchodu? Ak sa doma poohliadnete, určite nájdete pár špajzových stálic či zvyškov v chladničke....
5 minút čítania

Recepty od srdca: 15 jedál, ktoré nás naučili variť naše mamy a robíme ich dodnes

Recepty od srdca:
15 jedál, ktoré nás naučili variť naše mamy a robíme ich dodnes

Mamy to vedia najlepšie! Ony sú tie, ktoré nás zasväcujú do tajomstiev svojej chutnej kuchyne a my sa k ich receptom stále radi vraciame....
7 minút čítania

Aj do dubajskej čokolády: Potrebujete do dezertu kadayif rezance a nikde ste ich nezohnali? Takto si ich spravíte aj doma

Aj do dubajskej čokolády:
Potrebujete do dezertu kadayif rezance a nikde ste ich nezohnali? Takto si ich spravíte aj doma

Chrumkavé kúsky cesta kadayif sú súčasťou nielen populárnej čokolády, ale aj rôznych ňou inšpirovaných sladkostí....
5 minút čítania

Strúhaný, sypaný aj linecký: 11 receptov na tvarohové koláče, ktorými sa zavďačíte celej rodine

Strúhaný, sypaný aj linecký:
11 receptov na tvarohové koláče, ktorými sa zavďačíte celej rodine

Potrebujete tip, čo cez víkend upiecť? Stavte na starú dobrú klasiku akou je tvarohový koláč a doma budú všetci spokojní.
4 minúty čítania

Cukrárka Alexandra Wagnerová: Tortu zdobím aj niekoľko hodín

Cukrárka Alexandra Wagnerová:
Tortu zdobím aj niekoľko hodín

Cukráreň Wagnerovcov som pred rokmi objavila úplne náhodou, bola som ohromená a o to viac ma potešilo, že aj po rokoch existuje a stále...
9 minút čítania

Pre chuť aj zdravie: Objavte cesnačku lekársku, na rozdiel od medvedieho cesnaku ju môžete zbierať až do leta

Pre chuť aj zdravie:
Objavte cesnačku lekársku, na rozdiel od medvedieho cesnaku ju môžete zbierať až do leta

Túto prehliadanú bylinku predurčuje jej jemnejšia chuť na všestrannejšie použite než je to v prípade medvedieho cesnaku....
4 minúty čítania

Aprílové topky: Kura na paprike, špagety, vianočka aj návody, ako uvariť ryžu či tarhoňu. Toto je 15 najsledovanejších videí

Aprílové topky:
Kura na paprike, špagety, vianočka aj návody, ako uvariť ryžu či tarhoňu. Toto je 15 najsledovanejších videí

Obľúbené jedlá, nové nápady aj super pomoc pre kuchárskych začiatočníkov....
7 minút čítania

Opýtali sme sa: Čo zobkať pri sledovaní hokeja? Toto si dávajú známi herci a moderátori

Opýtali sme sa:
Čo zobkať pri sledovaní hokeja? Toto si dávajú známi herci a moderátori

Aké jedlo sa najlepšie hodí k hokeju na televíznej obrazovke? Túto otázku sme položili populárnym tváram.
6 minút čítania

PRÍLOHA VARECHA 19/2025: Bryndza tradične aj netradične

PRÍLOHA VARECHA 19/2025:
Bryndza tradične aj netradične

Varecha s receptami na jedlá s bryndzou z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 9. mája.
3 minúty čítania

Nechýba ani krémeš: 10 receptov na sviatočné zákusky s medom. Tieto naozaj stoja za hriech

Nechýba ani krémeš:
10 receptov na sviatočné zákusky s medom. Tieto naozaj stoja za hriech

Doprajte si sladučký dezert s úžasnou chuťou a vôňou medu....
4 minúty čítania

Ostrá a podceňovaná: Prečo sa oplatí siahnuť po bielej reďkovke? Chutí, lieči a nie je drahá

Ostrá a podceňovaná:
Prečo sa oplatí siahnuť po bielej reďkovke? Chutí, lieči a nie je drahá

Čistí telo, pomáha pri kašli a dá sa všestranne využiť v kuchyni....
5 minút čítania

Obľúbená bylinka: Pažítka sa nehodí len do nátierky. 11 nápaditých receptov, kde ju môžete nechať vyniknúť

Obľúbená bylinka:
Pažítka sa nehodí len do nátierky. 11 nápaditých receptov, kde ju môžete nechať vyniknúť

Pažítku sa podarí dopestovať aj tomu najväčšiemu amatérovi. Tak by bola škoda používať ju len ako ozdobu....
5 minút čítania

Najbližšie vyskúšajte: Ako zohriať lazane zo včera? Použite tento malý trik a budú chutiť ako čerstvé

Najbližšie vyskúšajte:
Ako zohriať lazane zo včera? Použite tento malý trik a budú chutiť ako čerstvé

Že lazane z predchádzajúceho dňa nie sú nič moc? Skôr než ich dáte zohriať, nevynechajte jeden dôležitý krok....
3 minúty čítania

Všestranný doplnok: 9 jedál s holandskou omáčkou. Podávať ju môžete k zelenine, mäsu aj rybám

Všestranný doplnok:
9 jedál s holandskou omáčkou. Podávať ju môžete k zelenine, mäsu aj rybám

Zvyčajne si ju spájame so špargľou a s vajíčkom Benedikt, ale táto univerzálna omáčka, ktorej základ tvoria žĺtky, sa hodí k viacerým...
4 minúty čítania

Bublinky na pomoc: Užitočné tipy, ako využiť minerálku pri varení a pečení. Vylepší palacinky, koláče aj fašírky

Bublinky na pomoc:
Užitočné tipy, ako využiť minerálku pri varení a pečení. Vylepší palacinky, koláče aj fašírky

Minerálna voda má v kuchyni omnoho širšie využitie než je len zapíjanie jedla či uhasenie smädu.
5 minút čítania

Írske karé s kapustou

Fedor Malík:
Írske karé s kapustou

Juraj odišiel do Írska pred štvrťstoročím. Žije si tam spokojne.
2 minúty čítania

Záchrana zo špajzy: 12x rýchla večera z konzervy tuniaka

Záchrana zo špajzy:
12x rýchla večera z konzervy tuniaka

Cestoviny, šaláty, fašírky, slané muffiny... Poznáme dosť chutných dôvodov, prečo je dobré mať doma v zásobe tuniakovú konzervu.
5 minút čítania