Magazín

Kuriatka s prsami

Fedor Malík:
Kuriatka s prsami

Od mladých liet som „smýkal“ chotárom čarovnej Modry. Vinohrady, lúky, lesy, pažite.
2 minúty čítania

Na tanier aj do komory: Šípky nemusia skončiť len v čaji. 13 tipov, čo všetko sa z nich dá urobiť

Na tanier aj do komory:
Šípky nemusia skončiť len v čaji. 13 tipov, čo všetko sa z nich dá urobiť

Objavte spôsoby, ako úžasné zdravé plody využiť pri varení aj príprave zimných zásob.
5 minút čítania

Prezreté banány: Tie najškaredšie skrývajú tú najlepšiu chuť. Takto v kuchyni ešte zažijú hviezdne chvíle

Prezreté banány:
Tie najškaredšie skrývajú tú najlepšiu chuť. Takto v kuchyni ešte zažijú hviezdne chvíle

Banány majú jednu skvelú vlastnosť – čím sú škvrnitejšie a mäkšie, tým viac sladkej chuti v sebe ukrývajú....
5 minút čítania

Pečie celé Slovensko: Šou štartuje rýchlymi receptami. Čo budú piecť súťažiaci a aké expres dezerty robia ľudia ako vy

Pečie celé Slovensko:
Šou štartuje rýchlymi receptami. Čo budú piecť súťažiaci a aké expres dezerty robia ľudia ako vy

S akými výzvami sa popasujú pekári v úvode novej série súťaže + tipy a recepty, ako ich zvládnuť.
12 minút čítania

Ešte vám bude chutiť: 6 šikovných spôsobov, ako zužitkovať zeleninu z vývaru

Ešte vám bude chutiť:
6 šikovných spôsobov, ako zužitkovať zeleninu z vývaru

Aj keď zelenina odovzdala to najlepšie do vývaru, nemusí putovať do koša....
4 minúty čítania

Navarte a upečte: 11x sobotný obed z hlávkovej kapusty a jeden dezert k tomu

Navarte a upečte:
11x sobotný obed z hlávkovej kapusty a jeden dezert k tomu

Sýta polievka, cestoviny, placky aj rizoto. Užite si sezónu hlávkovej kapusty, keď ju budete podávať takto, všetci doma budú spokojní....
5 minút čítania

Gurmánske cesty: Ako chutí Cyprus

Gurmánske cesty:
Ako chutí Cyprus

Miestni hovoria, že najlepšie je tu v septembri a októbri, keď je voda v mori teplá, ale už tu nie sú davy...
9 minút čítania

Lahodný kopček: Tajomstvo dokonalej šľahačky? Toto je jednoduchý trik s veľkým účinkom

Lahodný kopček:
Tajomstvo dokonalej šľahačky? Toto je jednoduchý trik s veľkým účinkom

Kopček čerstvej šľahačky na káve či koláčiku, to je vždy veľké lákadlo. Ale len v prípade, že pekne drží tvar....
4 minúty čítania

Narodeninový rebríček: 16 najčítanejších receptov na bezmäsité a múčne jedlá

Narodeninový rebríček:
16 najčítanejších receptov na bezmäsité a múčne jedlá

Obed bez mäsa? A slaný alebo sladký? U nás máte na výber....
8 minút čítania

Gruzínska kuchyňa: Tajomné názvy vám nič nehovoria, tak čo si objednať? Dešifrujte, čo sa za nimi skrýva

Gruzínska kuchyňa:
Tajomné názvy vám nič nehovoria, tak čo si objednať? Dešifrujte, čo sa za nimi skrýva

Malý gurmánsky bedeker, ktorý oceníte, ak sa chystáte spoznávať Gruzínsko alebo navštíviť reštauráciu špecializujúcu sa na jej jedlá.
6 minút čítania

PRÍLOHA VARECHA 40/2025: Pochúťky s hubami

PRÍLOHA VARECHA 40/2025:
Pochúťky s hubami

Varecha s receptami na pochúťky s hubami z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 3. októbra.
3 minúty čítania

Chutný doplnok: Najlepšie omáčky k divine? Stavte na ovocie, huby, víno aj čokoládu

Chutný doplnok:
Najlepšie omáčky k divine? Stavte na ovocie, huby, víno aj čokoládu

Aby divinové mäso na tanieri skutočne zažiarilo, potrebuje sprievodcu, dobrú omáčku....
6 minút čítania

Šťavnatá šestnástka: Rebríček najčítanejších mäsových receptov za posledný rok. Je z neho jasné, aký druh mäsa máme najradšej

Šťavnatá šestnástka:
Rebríček najčítanejších mäsových receptov za posledný rok. Je z neho jasné, aký druh mäsa máme najradšej

Náš kulinársky portál nie je len o rok starší, ale aj bohatší o množstvo skvelých receptov. Pripomeňte si spolu s nami najlepšie recepty, ktoré za posledný rok pribudli na našu-vašu Varechu....
7 minút čítania

Narodeninová súťaž: Varecha.sk oslavuje a na vás čakajú hodnotné ceny!

Narodeninová súťaž:
Varecha.sk oslavuje a na vás čakajú hodnotné ceny!

Sme veľmi radi, že ste už 16 rokov s nami a delíte sa o svoje výborné recepty....
6 minút čítania

12x večera so špekáčikmi: S fazuľou na pive, prívarkom, v granadíre aj buřtguláši

12x večera so špekáčikmi:
S fazuľou na pive, prívarkom, v granadíre aj buřtguláši

S odchodom leta nemusíte zabudnúť na špekáčiky. Áno, sú skvelé na opekačku pri ohni, ale v kuchyni sa uplatnia po celý rok....
5 minút čítania

Zabudnuté tradície: Tieto jesenné plody poznali a zbierali naši starí rodičia. Skúsite to tiež?

Zabudnuté tradície:
Tieto jesenné plody poznali a zbierali naši starí rodičia. Skúsite to tiež?

Mišpule, drienky, hloh, trnky či jarabina – možno je práve teraz správny čas ich znova objaviť....
6 minút čítania

Jablká z kamenice

Fedor Malík:
Jablká z kamenice

Dostal som náramnú chuť na dobrý jablkový koláč....
3 minúty čítania

12x hrušky naslano: S mäsom, so syrom, v polievke, rizote aj na pizzi

12x hrušky naslano:
S mäsom, so syrom, v polievke, rizote aj na pizzi

Toto ovocie sa nehodí len do koláčov. Vyskúšajte kombináciu sladučkých hrušiek v slaných jedlách, výsledkom je dokonalá súhra.
6 minút čítania

Mäso na nedeľu: 11x bravčová krkovička z pekáča aj z panvice

Mäso na nedeľu:
11x bravčová krkovička z pekáča aj z panvice

Vyberte si spôsob prípravy, ktorý vám vyhovuje, každopádne obed to bude vždy skvelý.
5 minút čítania

Šéfkuchár Marcel Ihnačák: Varenie nemusí trvať dlho, aby bol výsledok perfektný

Šéfkuchár Marcel Ihnačák:
Varenie nemusí trvať dlho, aby bol výsledok perfektný

Kým v kuchyni svojej reštaurácie trávi dlhé hodiny, doma chce mať navarené rýchlo....
20 minút čítania

Víkendové pečenie: 10 receptov na úžasné kokosové zákusky pre rodinu aj pre hostí. Nebudete si vedieť vybrať!

Víkendové pečenie:
10 receptov na úžasné kokosové zákusky pre rodinu aj pre hostí. Nebudete si vedieť vybrať!

Či už vás čaká malá oslava, alebo si skrátka len radi ku káve vychutnáte výborný dezert, tieto s kokosom vás určite nesklamú....
4 minúty čítania

Neznáme soffritto: Všetko naň máte doma a keď ho začnete používať, vaše jedlá budú oveľa chutnejšie

Neznáme soffritto:
Všetko naň máte doma a keď ho začnete používať, vaše jedlá budú oveľa chutnejšie

Nie je to jedlo samo o sebe, ale kulinársky základ, ktorý pokrmom dodáva hĺbku, vôňu a charakter....
4 minúty čítania

Sýta polievka plná zeleniny: 13 receptov na boršč. S mäsom i bez a jeden dokonca aj z cárskeho paláca

Sýta polievka plná zeleniny:
13 receptov na boršč. S mäsom i bez a jeden dokonca aj z cárskeho paláca

Jeseň je čas, kedy sa začíname prikláňať k sýtejším a hrejivým jedlám. A boršč, to spĺňa dokonale....
5 minút čítania

Ovocie, ktoré milujeme: Sedmička otázok a odpovedí, ako v kuchyni zaobchádzať s jablkami. Toto sa hodí vedieť po celý rok

Ovocie, ktoré milujeme:
Sedmička otázok a odpovedí, ako v kuchyni zaobchádzať s jablkami. Toto sa hodí vedieť po celý rok

Ktoré sú najlepšie do koláčov, ako ich spracovať do pohárov a ďalšie praktické rady, aby ste si dokonale vychutnali obľúbené ovocie. ...
7 minút čítania