Otázka dňa:
Treba huby umývať?
Ako sa zbaviť nečistôt na hubách? Každý druh potrebuje iné zaobchádzanie, ktoré závisí aj od toho, čo s nimi chcete podniknúť.
3 minúty čítania
Na rozlúčku s prázdninami:
10 receptov na pečené buchty, voňavé a nadýchané ako obláčik
Oslaďte deťom aj sebe záver prázdnin. Lekvárové, tvarohové, čokoládové, mäkučké buchty budú chutiť malým aj veľkým.
4 minúty čítania
Domáca kvalitka:
Bez konzervantov aj bez odpadu. Vyrobte si vlastný jablčný ocot, je to naozaj jednoduché
Ak ste zvyknutí v kuchyni používať jablčný ocot, zvážte jeho domácu výrobu. Ušetríte peniaze aj prírodu.
4 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 35/2024:
Urobte z tofu lahôdku
Varecha s odskúšanými receptami, podľa ktorých pripravíte lahôdky z tofu, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 30. augusta.
3 minúty čítania
Zasnežená záhradka:
10x šťavnaté ovocie zapečené pod sladkým snehom. Tieto koláčiky nemajú chybu
Svieže kyslasté plody a sneh vyšľahaný z bielkov a cukru vytvorí perfektný chuťový kontrast....
4 minúty čítania
Herečka Hana Gregorová:
Všetko varím odoka a systémom „čo dom dal“
Baví ju žiť, zabávať sa, pracovať, variť a piecť aj hostiť svojich hereckých a tanečných kolegov....
15 minút čítania
11x slivkový lekvár:
Varený, pečený, z tlakáča, bez cukru či s orechmi a jeden tip aj pre totálne lenivých
Na moravské koláče, do buchiet, makovej plnky aj na štedrák. Bez domáceho slivkového lekváru by tieto dobroty veru nemali šmrnc....
5 minút čítania
Sýte a výživné:
Chcete zvýšiť príjem bielkovín a obmedziť sacharidy? Pomôžu vám cestoviny zo strukovín
Cestoviny z cícera či šošovice sú výbornou voľbou nielen pre tých, ktorí chcú schudnúť....
3 minúty čítania
Kaufland detský festival:
Výhercovia receptovej súťaže na tému Mäsité jedlá
Nahliadnutie do zákulisia zaujímavého podujatia a balíčky potravinových produktov a darčekových predmetov sú už pripravené pre troch z vás.
3 minúty čítania
11x hrušky naslano:
Vyskúšajte ich na pizzu, k mäsu, do šalátu či pečeňovej paštéty a pripravte sa na gurmánsky zážitok
Hrušky sa hodia nielen do koláčov. Ich sladkosť vytvára perfektný chuťový kontrast v slaných jedlách....
5 minút čítania
Zdanlivo jednoduchá:
Omeleta nadýchaná ako obláčik. Najlepšie tipy, ako sa určite podarí
Čo robiť a nerobiť, aby vaša vaječná omeleta nebola vysušená či nakoniec neskončila ako praženica.
4 minúty čítania
10x vyprážaná zelenina:
V tejto úprave zachutí aj tým, ktorí inak nad ňou ohŕňajú nos
Zelenina schovaná v trojobale a dochrumkava vypražená stopro obmäkčí aj jej tvrdých odporcov....
4 minúty čítania
Dukkah a Za´atar:
Urobte si domáce koreninové zmesi, ktoré do vašej kuchyne prinesú nové chute
Blízkovýchodná kuchyňa je známa bohatými chuťami, ktoré pochádzajú z rozmanitých zmesí korenín....
4 minúty čítania
Dobre vychladená:
10x nepečená jablková torta. Svieži dezert zo surovín, ktoré má každý doma
Jablká, piškóty, pudingový prášok, cukor a žiadna rúra....
4 minúty čítania
Ak chýba:
Čím nahradiť víno pri varení? Použite tieto suroviny a nikto nič nespozná
Recept si vyžaduje víno, vy však doma žiadne nemáte, alebo sa vám kvôli jednému deci nechce otvárať nová fľaša....
4 minúty čítania
Pečenie na víkend:
10 koláčov a zákuskov s černicami, užite si kyslú aj sladkú chuť v jednom súste
Stačí jeden krík a černíc máte neúrekom. Nechajte sa uniesť ich osviežujúcou šťavnatosťou v týchto výborných dezertoch.
4 minúty čítania
Paradajkový dip:
Ako urobiť domácu salsu. Oceníte ju k čipsom, v tortile, na pizzi aj praženici
Tento jednoduchý svieži dip je ďalším perfektným spôsobom, ako si užiť na slnku dozreté letné paradajky.
4 minúty čítania
Slaný koláč:
10 najklikanejších receptov na cuketovú babu. Spokojní budú aj mäsožravci!
Čisto zeleninový, so syrom alebo s údeninou, slaný cuketový koláč si môžete ušiť doslova na mieru....
4 minúty čítania
Zdravie za rohom:
Nazbierajte si žihľavové semienka, fungujú na únavu aj depresiu
Sú plné vitamínov, minerálov a s vaším organizmom urobia doslova divy....
4 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 34/2024:
Úžasné čaro slivkového lekváru
Varecha s odskúšanými receptami na výborné dezerty so slivkovým lekvárom vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 23. augusta.
3 minúty čítania
Na tanier aj do fľaše:
12x pečená paprika, výborná na obed, aj na zimné zásoby
Naplnená chutnými prísadami bude skvelá ako letné jedlo, ale je aj perfektnou surovinou do špajzových rezerv....
5 minút čítania
Vyberajte dobre:
Mrazené alebo chladené, ktoré krevety sú lepšie?
Ako krevety rozmraziť, aby chutili a nedajbože sme sa nimi nepriotrávili? A sú tie chladené naozaj zárukou čerstvosti?
4 minúty čítania
Zdravšie pečenie:
11 sladkých maškŕt z ovsených vločiek. Týmto nikto nepovie nie
Ak máte doma expertov, ktorým sa pri slovách ako zdravšie či fit pretáčajú panenky, skúste im podstrčiť niektorú z týchto dobrôt....
5 minút čítania
Upracte si v tom:
Paradajkový pretlak, pyré či passata? Odteraz už v tom nebudete mať guláš
Domáce či kupované polotovary z paradajok sa objavujú pod rôznymi názvami. Čím sa navzájom líšia?
3 minúty čítania