Fedor Malík:
Kuriatka s prsami
Od mladých liet som „smýkal“ chotárom čarovnej Modry. Vinohrady, lúky, lesy, pažite.
2 minúty čítania
Na tanier aj do komory:
Šípky nemusia skončiť len v čaji. 13 tipov, čo všetko sa z nich dá urobiť
Objavte spôsoby, ako úžasné zdravé plody využiť pri varení aj príprave zimných zásob.
5 minút čítania
Prezreté banány:
Tie najškaredšie skrývajú tú najlepšiu chuť. Takto v kuchyni ešte zažijú hviezdne chvíle
Banány majú jednu skvelú vlastnosť – čím sú škvrnitejšie a mäkšie, tým viac sladkej chuti v sebe ukrývajú....
5 minút čítania
Pečie celé Slovensko:
Šou štartuje rýchlymi receptami. Čo budú piecť súťažiaci a aké expres dezerty robia ľudia ako vy
S akými výzvami sa popasujú pekári v úvode novej série súťaže + tipy a recepty, ako ich zvládnuť.
12 minút čítania
Ešte vám bude chutiť:
6 šikovných spôsobov, ako zužitkovať zeleninu z vývaru
Aj keď zelenina odovzdala to najlepšie do vývaru, nemusí putovať do koša....
4 minúty čítania
Navarte a upečte:
11x sobotný obed z hlávkovej kapusty a jeden dezert k tomu
Sýta polievka, cestoviny, placky aj rizoto. Užite si sezónu hlávkovej kapusty, keď ju budete podávať takto, všetci doma budú spokojní....
5 minút čítania
Gurmánske cesty:
Ako chutí Cyprus
Miestni hovoria, že najlepšie je tu v septembri a októbri, keď je voda v mori teplá, ale už tu nie sú davy...
9 minút čítania
Lahodný kopček:
Tajomstvo dokonalej šľahačky? Toto je jednoduchý trik s veľkým účinkom
Kopček čerstvej šľahačky na káve či koláčiku, to je vždy veľké lákadlo. Ale len v prípade, že pekne drží tvar....
4 minúty čítania
Narodeninový rebríček:
16 najčítanejších receptov na bezmäsité a múčne jedlá
Obed bez mäsa? A slaný alebo sladký? U nás máte na výber....
8 minút čítania
Gruzínska kuchyňa:
Tajomné názvy vám nič nehovoria, tak čo si objednať? Dešifrujte, čo sa za nimi skrýva
Malý gurmánsky bedeker, ktorý oceníte, ak sa chystáte spoznávať Gruzínsko alebo navštíviť reštauráciu špecializujúcu sa na jej jedlá.
6 minút čítania
PRÍLOHA VARECHA 40/2025:
Pochúťky s hubami
Varecha s receptami na pochúťky s hubami z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 3. októbra.
3 minúty čítania
Sladká šestnástka:
Rebríček najčítanejších receptov na koláče a zákusky za posledný rok. Všetky by ste chceli mať doma!
Pri príležitosti 16. narodenín našej Varechy bilancujeme....
7 minút čítania
Chutný doplnok:
Najlepšie omáčky k divine? Stavte na ovocie, huby, víno aj čokoládu
Aby divinové mäso na tanieri skutočne zažiarilo, potrebuje sprievodcu, dobrú omáčku....
6 minút čítania
Šťavnatá šestnástka:
Rebríček najčítanejších mäsových receptov za posledný rok. Je z neho jasné, aký druh mäsa máme najradšej
Náš kulinársky portál nie je len o rok starší, ale aj bohatší o množstvo skvelých receptov. Pripomeňte si spolu s nami najlepšie recepty, ktoré za posledný rok pribudli na našu-vašu Varechu....
7 minút čítania
Narodeninová súťaž:
Varecha.sk oslavuje a na vás čakajú hodnotné ceny!
Sme veľmi radi, že ste už 16 rokov s nami a delíte sa o svoje výborné recepty....
6 minút čítania
12x večera so špekáčikmi:
S fazuľou na pive, prívarkom, v granadíre aj buřtguláši
S odchodom leta nemusíte zabudnúť na špekáčiky. Áno, sú skvelé na opekačku pri ohni, ale v kuchyni sa uplatnia po celý rok....
5 minút čítania
Zabudnuté tradície:
Tieto jesenné plody poznali a zbierali naši starí rodičia. Skúsite to tiež?
Mišpule, drienky, hloh, trnky či jarabina – možno je práve teraz správny čas ich znova objaviť....
6 minút čítania
12x hrušky naslano:
S mäsom, so syrom, v polievke, rizote aj na pizzi
Toto ovocie sa nehodí len do koláčov. Vyskúšajte kombináciu sladučkých hrušiek v slaných jedlách, výsledkom je dokonalá súhra.
6 minút čítania
Mäso na nedeľu:
11x bravčová krkovička z pekáča aj z panvice
Vyberte si spôsob prípravy, ktorý vám vyhovuje, každopádne obed to bude vždy skvelý.
5 minút čítania
Šéfkuchár Marcel Ihnačák:
Varenie nemusí trvať dlho, aby bol výsledok perfektný
Kým v kuchyni svojej reštaurácie trávi dlhé hodiny, doma chce mať navarené rýchlo....
20 minút čítania
Víkendové pečenie:
10 receptov na úžasné kokosové zákusky pre rodinu aj pre hostí. Nebudete si vedieť vybrať!
Či už vás čaká malá oslava, alebo si skrátka len radi ku káve vychutnáte výborný dezert, tieto s kokosom vás určite nesklamú....
4 minúty čítania
Neznáme soffritto:
Všetko naň máte doma a keď ho začnete používať, vaše jedlá budú oveľa chutnejšie
Nie je to jedlo samo o sebe, ale kulinársky základ, ktorý pokrmom dodáva hĺbku, vôňu a charakter....
4 minúty čítania
Sýta polievka plná zeleniny:
13 receptov na boršč. S mäsom i bez a jeden dokonca aj z cárskeho paláca
Jeseň je čas, kedy sa začíname prikláňať k sýtejším a hrejivým jedlám. A boršč, to spĺňa dokonale....
5 minút čítania
Ovocie, ktoré milujeme:
Sedmička otázok a odpovedí, ako v kuchyni zaobchádzať s jablkami. Toto sa hodí vedieť po celý rok
Ktoré sú najlepšie do koláčov, ako ich spracovať do pohárov a ďalšie praktické rady, aby ste si dokonale vychutnali obľúbené ovocie. ...
7 minút čítania



























