Foto: Shutterstock
Bežná plnotučná horčica zo supermarketu patrí naozaj k tým "najobyčajnejším" potravinám. Asi najčastejšie ju používame ako prílohu k párkom či klobáse, alebo ako dochucovadlo do marinád.
Stačí k nej však pridať zopár prísad a premení sa na výborný dip, teda studenú omáčku, ktorú môžeme podávať k rôzne upravenému mäsu alebo aj syrom a dodať im tak nový rozmer. Tu je niekoľko tipov na rýchlu prípravu.
Ku grilovanému mäsu: Najjednoduchší dip, ktorý sa hodí k akémukoľvek grilovanému mäsu, získate tak, že zmiešate horčicu s rozdrveným farebným korením a cesnakovým granulátom a podľa chuti dosolíte.
K rybám: V Škandinávii sa podáva k rybám špeciálna horčica s kôprom, dostať ju aj u nás v obchode so švédskymi špecialitami. Nemusíte však za ňou cestovať do Bratislavy, či nebodaj do Švédska. Stačí, ak obyčajnú horčicu zjemníte medom, pridáte najemno nasekaný kôpor a dochutíte soľou.
Foto: Shutterstock
Ku kuraciemu mäsu: Ak chcete dodať pečenému, vyprážanému, dusenému, či grilovanému kuraciemu mäsu exotický nádych, tiež na to stačí horčicový dip - do horčice pridajte karí korenie, javorový sirup, posoľte a okoreňte podľa chuti.
K syrom: Ak pripravujete ako pohostenie syrovú misu, skvelo sa k nej hodí figová horčica. Tiež sa dá jednoducho pripraviť doma – sušené figy rozdrvte v mažiari, prípadne rozmixujte a zmiešajte s plnotučnou horčicou, osoľte a okoreňte.
Diskusia k článku