Fedor Malík:
Knedle z páleného cesta
Píšem do Varechy a jej „predchodcov“ už vyše dvadsať rokov, nuž a takéto problémy som dosiaľ nemal...
3 minúty čítania
Dekorácia na zjedenie:
Tieto veľkonočné vence nielen ozdobia, ale aj chutia. Pozrite sa, aký by mohol aj u vás zažiariť na sviatky
Úžasné dobroty dva v jednom. Nielenže efektne vyzerajú, ale bude aj radosť do nich zahryznúť....
4 minúty čítania
Veľká neznáma:
3 spôsoby, ako do jedla pridávať citrónovú trávu
Táto exotická surovina dodá každému pokrmu špecifickú chuť, ktorá však môže niekomu prekážať. Preto treba vedieť, ako citrónovú trávu pri varení „domácej...
3 minúty čítania
Z rôznych druhov mäsa:
9 klasických aj menej tradičných receptov na sviečkovú na smotane
Niet nad originál z hovädzieho mäsa, ale zachutí aj z bravčoviny, diviny či kuraciny....
4 minúty čítania
Chutná história:
Kto vynašiel slávne žerbó rezy, a ako bonus video, podľa ktorého si ich môžete doma upiecť
Sú mimoriadne obľúbené nielen v Maďarsku, krajine svojho vzniku, no našli si cestu aj za hranice....
7 minút čítania
Linecké aj medovníky:
11x báječné drobné pečivo vo veľkonočnom outfite
Veľká noc by mala byť veselá a presne také by mali byť aj koláčiky, ktoré budú na stole....
5 minút čítania
Ani tvrdá, ani horká:
Dobré rady, ako pripraviť jemnú a chutnú pečeň
Pečeň neobľubujú úplne všetci, ale možno je to aj preto, lebo ju ešte neochutnali dobre pripravenú....
3 minúty čítania
Vyberie si každý:
So škoricou, s makom, čokoládou... 9x osie hniezda, ktoré nemajú chybu
Tieto kysnuté koláče s peknou vizážou sú nielen ohromne dobré, ale aj výborne zasýtia....
4 minúty čítania
Zázrak zadarmo:
Nazbierajte si žihľavu, je to liek a navyše sa z nej dá aj variť
Čerstvá alebo sušená žihľava dvojdomá upraví metabolizmus, prečistí krv, posilní vlasy a dokonca vynikajúco chutí....
7 minút čítania
PRÍLOHA VARECHA 11/2024:
Zázračné odpaľované cesto
Varecha s odskúšanými receptami na najlepšie dezerty z odpaľovaného cesta vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 15. marca.
3 minúty čítania
Mleté mäso:
10x čevapčiči, ktoré máme najradšej s horčicou a cibuľou
Balkánska špecialita z mletého mäsa v tvare valčekov sa už dávno udomácnila aj u nás. Dokonca až tak, že si ju ako deti pamätáme aj zo školskej jedálne....
5 minút čítania
Malá alchýmia:
Zemiakový či kukuričný? Ktorý škrob je na čo vhodný a čím sa dajú nahradiť
Používajú sa na zahustenie polievky, omáčky, aj do pečenia. Viete ale, kedy použiť škrob zemiakový a kedy kukuričný?
3 minúty čítania
Sladké tajomstvo:
Schovajte mrkvu do koláča. 9 receptov, v ktorých ju budú všetci milovať
Okrem toho, že je zdravá, dokáže mrkva aj dodať vláčnosť každému koláču či korpusu....
4 minúty čítania
Skúste to ako oni:
Toľko prešľapov pri varení cestovín? Toto Taliani pri ich príprave nikdy nerobia
Uvariť cestoviny nepovažujeme za žiadnu veľkú vedu a predsa by v mnohých prípadoch Taliani nad naším kuchárskym „umením“ krútili hlavou....
5 minút čítania
Z čoho chutne a lacno navariť:
10 jedál z jačmenných krúp, ktoré vás nasýtia, ale nezruinujú
Módne kulinárske trendy diktujú quinou či bulgur a na naše jačmenné krúpy sme akoby pozabudli....
4 minúty čítania
Stačí si vybrať:
Riedky guláš? Toto je 6 spôsobov, ako ho môžete zahustiť
Dobrý guláš má mať aj správnu konzistenciu. Aké máte možnosti, aby bol tak akurát hustý podľa vášho gusta?
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Oškvarková s ryňákom
Napred si urobíme poriadok v názvosloví. Príkladom je napríklad nátierkové maslo. Jazykovedci aj potravinárski znalci sa vzácne zhodli, že je to nesprávne....
3 minúty čítania
Mäsové aj zeleninové:
10 receptových variácií na tému karí. Svoje obľúbené nám navaril aj hudobník z Hexu
Karí je zmes korenia, ktorej základom je kurkuma....
4 minúty čítania
Vajíčka natvrdo:
Zelený prstenec okolo žĺtka - chybička krásy alebo zdravotné riziko?
Ak ste uvarili vajíčka napríklad na studenú misu, zelenkavá vrstva, ktorá sa ukáže po ich rozkrojení, veru nepôsobí vábne. Prečo sa...
3 minúty čítania
Ku kávičke:
10 receptových tipov, ako vyčarovať sladkú krásu z konzervy ananásu
Ananás v podobe kompótu sa výborne hodí do koláčov a zákuskov. Toto je len malá ochutnávka dezertov, do ktorých ho môžete použiť...
4 minúty čítania
Víťazka Pečie celé Slovensko:
Počas šou som sa vždy vedela vynájsť
Timea Strnálová vyhrala tretiu sériu populárnej televíznej šou a pritom začala piecť len pred necelými dvoma rokmi....
12 minút čítania
Legendárne halušky:
S vajíčkom aj bez, so surovou aj dusenou kyslou kapustou. Takto sa varia strapačky v slovenských rodinách
Aj také tradičné jedlo ako sú strapačky sa v našich domácnostiach pripravujú rôzne....
4 minúty čítania
6 krokov k úspechu:
Jednoduchý manuál, ako si vypestovať vlastné klíčky
Mladé klíčky v sebe skrývajú silu aj výživné látky. Aj keď niektoré dostať aj v supermarketoch, najlepšie je vypestovať si svoje....
4 minúty čítania
Sladké MDŽ:
8x efektné jablkové ruže, ktoré zvládnu upiecť aj muži. Máme recept ako dôkaz
Ruže dnes určite potešia každú ženu. A môžu byť aj na zjedenie, hlavne, že si ich nebude musieť sama upiecť....
4 minúty čítania
Super vychytávka:
Šikovná varešková finta na zemiakové vejáre od známej moderátorky
Vyskúšajte jednoduchý tip Kvetky Horváthovej, ako celé zemiaky ponakrajovať tak, aby sa vám nerozpadli.
6 minút čítania