Magazín

Jesenné poklady: Ako využiť šípky a rakytník pri pečení a varení

Jesenné poklady:
Ako využiť šípky a rakytník pri pečení a varení

Krásne sfarbené bobule sú cenné nielen ako domáci liek, ale uplatnia sa aj v kuchyni....
6 minút čítania

TOP 15 októbrových videí: Tradičný koláč, domáci chlieb, hrejivé polievky aj špagetové variácie

TOP 15 októbrových videí:
Tradičný koláč, domáci chlieb, hrejivé polievky aj špagetové variácie

Rebríček najsledovanejších videoreceptov uplynulého mesiaca je skvelou inšpiráciou, čo v najbližších dňoch uvariť či upiecť....
7 minút čítania

Malý poradca: Všetko, čo potrebujete vedieť o sezamovom oleji

Malý poradca:
Všetko, čo potrebujete vedieť o sezamovom oleji

Ak v obchode po ňom pokukujete, alebo ho doma aj máte, ale len bezradne stojí na poličke, čítajte......
4 minúty čítania

Casoncelli alla bergamasca

Fedor Malík:
Casoncelli alla bergamasca

Po roku som opäť letel do Lombardie, do Bergama. Už po dvadsiaty raz sa tu konala svetová prehliadka rubínových kabernetov a merlotov....
2 minúty čítania

Rýchlo a efektívne: 9 receptov z woku. Pri tejto panvici sa dlho nezdržíte...

Rýchlo a efektívne:
9 receptov z woku. Pri tejto panvici sa dlho nezdržíte...

Príprava jedál vo woku je expresná. Viac času než samotné varenie, vám zaberie krájanie surovín...
4 minúty čítania

Pečie celé Slovensko: Súťažiacich potrápia indiánky. Vás nemusia, máme recepty, ako ich urobiť oveľa jednoduchšie

Pečie celé Slovensko:
Súťažiacich potrápia indiánky. Vás nemusia, máme recepty, ako ich urobiť oveľa jednoduchšie

Trendové želé poháre, penové bomby a ikonické indiánky. Práve tie budú dnes pre finalistov sladkej šou ozajstnou pohromou....
8 minút čítania

Hlavne nevysušiť: 8 tipov, vďaka ktorým bude vaša bravčová panenka pekne šťavnatá

Hlavne nevysušiť:
8 tipov, vďaka ktorým bude vaša bravčová panenka pekne šťavnatá

V strede krásne ružová, mäkučká, šťavnatá – taká má byť správne pripravená bravčová panenka....
4 minúty čítania

Jednohubky aj obložené chlebíčky v pohári: 12 tipov, čím pohostiť rodinnú návštevu

Jednohubky aj obložené chlebíčky v pohári:
12 tipov, čím pohostiť rodinnú návštevu

Dušičkový víkend je aj príležitosťou na stretnutie s príbuznými, s ktorými sa tak často nevidíme. A patrí sa niečo ponúknuť...
5 minút čítania

Na riady aj na hrdlo: Čo s načatou zvyšnou cibuľou? Takto ju ešte využijete v kuchyni, domácnosti aj pri prechladnutí

Na riady aj na hrdlo:
Čo s načatou zvyšnou cibuľou? Takto ju ešte využijete v kuchyni, domácnosti aj pri prechladnutí

Ak ste použili len časť cibule, stále môžete zmysluplne naložiť s jej zvyškom. Hodí sa vám aj tam, kde by ste to...
7 minút čítania

Sviatočný dezert: Čo upiecť na Dušičky? Slonie slzy, tradičný zákusok podľa našich najlepších receptov

Sviatočný dezert:
Čo upiecť na Dušičky? Slonie slzy, tradičný zákusok podľa našich najlepších receptov

Kakaový korpus, orechový krém a v ňom ukrytý banán, tak vyzerá klasika....
3 minúty čítania

Čistý sporák: 5 malých trikov, aby pri vyprážaní olej z panvice neprskal

Čistý sporák:
5 malých trikov, aby pri vyprážaní olej z panvice neprskal

Mastnota na sporáku, obkladačkách aj linke, tak to v kuchyni zvyčajne vyzerá po vyprážaní. Ale nemusí. Ako prskaniu oleja zabrániť?
3 minúty čítania

SÚŤAŽ na november: Hrajte o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur, stačí pridať recept

SÚŤAŽ na november:
Hrajte o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur, stačí pridať recept

Dni sa skracujú a v kuchyni akosi prirodzene trávime viac času. Podeľte sa so svojimi chutnými receptami, vyhrať môžete nákupnú poukážku do Kauflandu....
6 minút čítania

Nielen na Halloween: 10 sladkých koláčikov z tekvice, v ktorých využijete všetky jej prednosti

Nielen na Halloween:
10 sladkých koláčikov z tekvice, v ktorých využijete všetky jej prednosti

Mäkká, šťavnatá a nasladlá dužina tekvice je ako stvorená do pečenia. Dezerty z nej budú chutné v každej podobe.
4 minúty čítania

Skvelo im to funguje: Soľ a vanilka? Nevšedná kombinácia s nádychom gurmánskeho luxusu

Skvelo im to funguje:
Soľ a vanilka? Nevšedná kombinácia s nádychom gurmánskeho luxusu

Vanilková soľ je fascinujúca a stále relatívne neobjavená prísada, ktorá kombinuje jemnosť vanilky so slanou chuťou morskej soli....
4 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 44/2024: Varenie a pečenie pre každého

PRÍLOHA VARECHA 44/2024:
Varenie a pečenie pre každého

Varecha s receptami na tradičné jedlá, ktoré oslovia menej zdatného hobby kuchára aj skúseného majstra kuchyne, vychádza ako príloha denníka Pravda už vo...
3 minúty čítania

S pomocníkmi v zálohe: 9x jablková štrúdľa rýchlo a jednoducho. Takto ju zvrtnete aj v strede týždňa

S pomocníkmi v zálohe:
9x jablková štrúdľa rýchlo a jednoducho. Takto ju zvrtnete aj v strede týždňa

Keď je počas pracovných dní chuť na koláč, hotové lístkové alebo štrúdľové cesto vám ušetrí kopec času....
4 minúty čítania

Zachráňte svetlonosa: Ako sa postarať o vyrezávanú tekvicu, aby vydržala čo najdlhšie

Zachráňte svetlonosa:
Ako sa postarať o vyrezávanú tekvicu, aby vydržala čo najdlhšie

Ak vydlabanú tekvicu správne neošetríte, s jesennou dekoráciou sa budete musieť rýchlo rozlúčiť....
4 minúty čítania

Chrumkavé rožteky, pagáčiky, krekry aj párty koláč: 11x slané chuťovky pre milovníkov cibule

Chrumkavé rožteky, pagáčiky, krekry aj párty koláč:
11x slané chuťovky pre milovníkov cibule

Tiež „môžete“ cibuľu v akejkoľvek podobe? Tak potom vyskúšajte tieto drobné pečivká a slané koláče, nebudete sa môcť od nich odtrhnúť.
5 minút čítania

Prebytky sa nevyhadzujú: Uvarili ste viac cestovín, než potrebujete? Môžete ich zamraziť, ale má to svoje pravidlá

Prebytky sa nevyhadzujú:
Uvarili ste viac cestovín, než potrebujete? Môžete ich zamraziť, ale má to svoje pravidlá

Uvarené cestoviny sú háklivé na mrazenie aj rozmrazovanie. Ako to spraviť, aby ste zachovali ich kvalitu a chuť?
4 minúty čítania

Tekvica nadovšetko

Fedor Malík:
Tekvica nadovšetko

Od detstva tekvicu milujem. Pestovali sme ju v našej záhrade na modranskom námestí, pri drôtenom famlerovskom plote....
2 minúty čítania

Rýchlovky aj klasiky: Čo variť tento týždeň cez pracovné dni aj predĺžený dušičkový víkend

Rýchlovky aj klasiky:
Čo variť tento týždeň cez pracovné dni aj predĺžený dušičkový víkend

Chutné tipy na nenáročné jedlá na najbližšie dni a aj honosnejšie na tie sviatočné.
4 minúty čítania

Strašidelné Pečie celé Slovensko: Budú sa piecť aj rakvičky. Máme recept aj dobré rady známeho cukrára z českej verzie sladkej šou

Strašidelné Pečie celé Slovensko:
Budú sa piecť aj rakvičky. Máme recept aj dobré rady známeho cukrára z českej verzie sladkej šou

Známy retro zákusok, makrónky a 3D torty bude v dnešnom kole súťaže o najlepšieho cukrára spájať téma strašidlá.
7 minút čítania

Tajomstvo delikatesy: Perfektné kačacie prsia s chrumkavou kôrkou? Takto na to treba ísť!

Tajomstvo delikatesy:
Perfektné kačacie prsia s chrumkavou kôrkou? Takto na to treba ísť!

Kačacie prsia sú delikatesou. Ich príprava nemusí byť zložitá, ak poznáte správnu techniku a pár šikovných trikov.
5 minút čítania

Chutí celej rodine: Keď neviete, čo navariť, kura na paprike to istí. 9 receptov na obľúbenú klasiku

Chutí celej rodine:
Keď neviete, čo navariť, kura na paprike to istí. 9 receptov na obľúbenú klasiku

Verzií tohto jedla je veľa. Niekto doň pridáva čerstvú zeleninu, iný kyslú smotanu a ďalší nedá dopustiť na tú sladkú. Čo však majú spoločné, to je mletá červená paprika....
4 minúty čítania

Gurmánske cesty: Ako chutia Lofoty

Gurmánske cesty:
Ako chutia Lofoty

Hovorí sa, že veci, ktoré naozaj za niečo stoja, vyžadujú námahu, nepohodlie či odriekanie. Určite to platí aj o nórskom súostroví Lofoty...
13 minút čítania