Odolné škrupinky:
Problém s lúpaním vlašských orechov? Triky, ako to zvládnuť bez veľkého úsilia
Vydolovať jadrá z tvrdých škrupiniek môže byť zdĺhavé a náročné, najmä ak máte veľa orechov. Prezradíme vám spôsoby, ako si to uľahčiť....
3 minúty čítania
Drahá surovina:
12 zákuskov bez masla. Do týchto krémov ho nepotrebujete ani gram
Cena masla vystrelila nahor, natrieť si ho na chlieb či použiť na pečenie veru nie je lacný špás. Dnes vás však presvedčíme, ...
5 minút čítania
Zelené zdravie:
Vyhadzujete cviklové listy? Nerobte túto chybu, sú vitamínovou bombou. A my vieme, ako ich v kuchyni použiť
Nielen cvikla samotná je bohatým zdrojom živín, podobne sú na tom aj jej listy....
4 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 43/2024:
Tekvicové hody
Varecha s receptami na slané aj sladké jedlá z tekvice z portálu Varecha. sk vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 25. októbra.
3 minúty čítania
Jesenné pohladenie:
9 receptov na gaštanovú polievku. Pozrite sa, akú nám navarila legendárna hlásateľka Nora Beňačková
Symboly jesene v krémovej polievke...
4 minúty čítania
Pozor, nezamieňať:
Obyčajná verzus rímska rasca. Po ktorej siahnuť, aby ste si celé jedlo nepokazili?
Tieto dve koreniny majú síce podobný názov, ale chuťou sa veľmi líšia.
6 minút čítania
Niečo aj pre padavky:
Máte jablká nevhodné na skladovanie? Toto je 10 tipov, ako z nich mať úžitok
Ak ste zahltení jabĺčkami, ktoré nie sú súce na dlhé skladovanie, máme pre vás niekoľko super spôsobov, ako ich spracovať....
5 minút čítania
Chce to zmenu:
Stavte na taliansku klobásu, aromatická salsiccia dodá starým jedlám nové chute
Talianska kuchyňa je známa svojimi jednoduchými, no intenzívnymi chuťami a táto klobása je toho príkladom....
5 minút čítania
Oranžová na tanieri:
10x slaný tekvicový koláč, dokonca aj ako pizza bez múky
Tekvica dáva týmto slaným pochúťkam nielen krásnu farbu, ale aj šťavnatosť. A pokojne nimi vybavíte aj obed alebo večeru.
4 minúty čítania
Nech vás nezaskočí:
Natrafili ste v recepte na samokypriacu múku a neviete ako ďalej? Takto jednoducho sa k nej doma dopracujete
V zahraničných receptoch na rôzne koláče sa medzi surovinami neraz objavuje self rising flour. Čo to vlastne je a ako sa v takejto situácii...
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Jankova pečená krkovička
V rámci svojej amatérskej gastropraxe si sem-tam urobím s účastníkmi degustačných a kulinárskych posedení malú anketu. Tá posledná sa týkala mäsa....
2 minúty čítania
Navarte si rýchlo:
11x nenáročná teplá večera. Do polhodinky už môžete jesť!
Ak ste sa počas dňa odbili len nejakým sendvičom alebo šalátom, urobte si teplú večeru. Tieto recepty si nevyžadujú žiadne nóbl suroviny ani...
5 minút čítania
Výborný obed:
10x nedeľné mäsko s chrenovou omáčkou
Bravčové, hovädzie či údené a dokonca aj králik. V spoločnosti chrenovej omáčky sa každé mäso cíti dobre....
5 minút čítania
Pečie celé Slovensko:
Muffiny, hamburgery, pie. Rady nielen pre súťažiacich, ako sa vyhnúť každej šlamastike
V štvrtom kole televíznej šou sa finalisti popasujú s ikonickými dobrotami z americkej kuchyne.
9 minút čítania
Jesenné hody:
Chrumkavá, medová, na pive, aj diétnejšia so strúhankou. Upečte si kačku, ako sa vám zapáči
Ak by ste mali kačku piecť len raz do roka, urobte to teraz na jeseň....
5 minút čítania
Ako čerstvo navarená:
Tekvicová polievka do mrazničky? Áno, ale má to jeden háčik
Myslíme dopredu, a tak si navaríme polievky viac a časť si dáme zamraziť do zásoby. Nie vždy je to však také jednoduché.....
2 minúty čítania
Syr, ktorý ľúbime:
11 chuťoviek s mozzarellou pre domácich aj pre hostí
Hodí sa nielen na zapekanie, s obľúbeným talianskym syrom dokážete narobiť oveľa viac parády....
5 minút čítania
Chutné zrniečka:
Mak nepatrí len do koláčov. Objavte ďalšie spôsoby, ako s ním v kuchyni čarovať
U nás ho zvyčajne používame pri pečení rôznych múčnikov či ako posýpku sladkých jedál. Možností, ako zdravý mak zaradiť do jedálnička, je...
4 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 42/2024:
Krkovička pre milovníkov mäsa
Varecha s receptami na šťavnatú krkovičku na rôzne spôsoby z portálu Varecha. sk vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 18. októbra.
3 minúty čítania
Sladká vynaliezavosť:
Pečené a predsa bez rúry. 5 receptov na koláče z panvice
Chuť na koláč, rúra pokazená alebo dokonca žiadna? Na tieto sladké dobroty ju nepotrebujete....
3 minúty čítania
Nečakané spojenie:
Karamel s olivovým olejom? Táto nemožná kombinácia funguje skvelo!
Z internetu a najmä zo sociálnych sietí prichádzajú stále nové a občas aj bláznivé nápady na kulinárske špeciality....
3 minúty čítania
Chutne a sezónne:
Čo navariť z hlávkovej kapusty? 11 jedál, ktoré by na vašom stole teraz nemali chýbať
Vychutnajte si kapustovú sezónu v podobe výborných jedál pre celú rodinu.
5 minút čítania
Má svoj sviatok:
7 zaujímavých faktov o chlebe. Toto ste o ňom určite nevedeli
Dnes je svetový deň chleba. Na jednej strane obyčajná potravina, ktorú denne konzumujeme, na strane druhej pokrm s pozoruhodnou históriou.
5 minút čítania
Výhercovia 9. kola:
Veľká súťaž s Maresi o 555 cien pokračuje. Pošlite jednu fotku a ste v hre
V poradí už deviate kolo našej fotosúťaže s Maresi mliekom máme zdarne za sebou. Kto sa môže tešiť na skvelé darčeky?...
3 minúty čítania
Pripravené na použitie:
S nálevom i bez, s masťou, v soli aj vo vlastnej šťave. 12x zavárané huby na zimu
Do praženice, polievok, omáčok či pod mäso, všade tam sa vám hodia huby v pohári, ktoré si na svoju chvíľu počkajú...
6 minút čítania