Na cestách:
Sedem tipov z Montevidea
Známy profesor vína Fedor Malík precestoval takmer celý svet. Nedávno ho cesta za juhoamerickým vínom priviedla až do uruguajského Montevidea....
5 minút čítania
Fedor Malík:
Malé zemiačiky, dusený ostriež
Minulú jeseň sme opäť neodolali čaru oravských zemiakov. Kúpili sme ich štyri vrecia a na jar vrece zostalo nedotknuté.
2 minúty čítania
Šéfkuchár Marcel Ihnačák:
Práca ma musí baviť
Pred troma rokmi sa vraj vo Veľkej Británii odohrala tichá revolúcia....
2 minúty čítania
Trendy:
Zemiak - ufúľaný rytier hladujúcich zástupov
Ak vám v Trebišove ponúknu podbité bandurky, nezľaknite sa výprasku. Dostanete len zemiaky na kyslo, a keď k nim pridajú aj ...
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Kvašáky
Uhorka (Cucumis sativus L.), ako úžitková záhradná zelenina bola známa už v 8. storočí pred n. l.....
2 minúty čítania
Trendy:
Nový kávovar NESCAFÉ Dolce Gusto KP 210725 Purple od Krups
Značka NESCAFÉ Dolce Gusto rozširuje svoju ponuku espresso prístrojov o ďalší variant....
3 minúty čítania
Trendy:
NESCAFÉ Dolce Gusto v novej limitovanej edícii Funky Colours
Značka Krups v spolupráci s firmou Nestlé uvádza na trh kávovary v oranžovej, limetkovej a fialovej metalickej farbe. Okrem neobyčajných farieb sú novinky vybavené aj magnetickým držiakom kapsúl....
4 minúty čítania
Trendy:
Nestrúhajte zelenine mrkvičku. Odmení vás
Sú ľudia, ktorí zo zeleniny majú najradšej rezeň. V živote neochutnali mrkvu a o kalerábe si myslia, že je to vec, ...
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Morka so žihľavou
Polovica mojej rodiny nemá rada hydinu. Na dvore, ba ani na tanieri...
2 minúty čítania
Trendy:
Návrat k tradičnej kuchyni prináša zdravie
Aké jedlo je pre vás synonymom zdravej potravy? Ekologicky
pestované, nízkokalorické, bez tuku a cukrov?...
6 minút čítania
Trendy:
Zlaté oko polievky vábi jazyk hodovať
Slováci sú vraj na polievky. Aspoň tak to tvrdí jeden z prieskumov agentúry GfK....
2 minúty čítania
Osobnosti:
Slávni muži z oboch strán stola
Nejedno jedlo nesie v názve meno slávneho umelca či politika. To však neznamená, že má niečo spoločné s jeho vznikom alebo autorom....
8 minút čítania
Trendy:
K jedlu vám už nepodajú obyčajný hlávkový šalát
V obchodoch pribúdajú doteraz nepoznané a nepoužívané odrody, zatiaľ čo osveta zaostáva....
5 minút čítania
Anketa:
Na aké pochúťky lákate hostí
Slovenská kuchyňa je vynikajúca. Ale ľudia radi ochutnajú aj špeciality z cudzích kuchýň. Aké majú chute návštevníci hotelov a reštaurácií, sme...
5 minút čítania
Osobnosti:
Grilujú aj známi ľudia
Aj naše celebrity vedia, ako na to! Prečítajte si, kde a čo grilujú úplne najradšej...
3 minúty čítania
Trendy:
Pivo plzenského typu kraľuje svetu
Až pivo urobí smäd krásny. Nie je to reklamný slogan, ale výrok neznámeho českého mudrca, ktorý v Čechách, krajine piva, zľudovel...
4 minúty čítania
Trendy:
Holé slíže tanier nevzrušia
Cestoviny vraj tak celkom Taliani nevymysleli. To ich údajne len Marco Polo pri potulkách Čínou „čmajzol“ a priviezol na Apeninský polostrov. Nech je...
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Domáce cestoviny
Tentoraz som neobchádzal regále s cestovinami v našich marketoch, supermarketoch, hypermarketoch....
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Tapas tu, tapas tam
Tapas je španielska „jednohubka“. Niekedy aj dvoj–, troj–. Niečo také malé do úst. „Rýchle“ a chutné.
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Slniečková praženica
Láskavá jar sa tohto roku prebudila až počiatkom apríla. Vegetácia meškala a v našich skleníkoch a záhradách ešte nič nerástlo.
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Houí chuapci
Zemiakové šúľance mám
rád. Napriek tomu, že boli
časy, ktoré ma mohli donútiť
znenávidieť ich.
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Ako ma Karol potešil
Mám na mysli Karola Wlachovského, literáta, prekladateľa, emeritného profesora a dlhoročného riaditeľa nášho kultúrneho centra v Budapešti.
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Grilovaná kozľacina
Kedysi pred rokmi som strávil veľkonočné sviatky v Grécku. Neoddychoval som, ale pracoval...
2 minúty čítania
Fedor Malík:
V chráme gastronómie
Guy Martin je jeden z najslávnejších kuchárov na svete.
V Michelinovskom sprievodcovi z roku 2000 jeho reštaurácia Grand Véfour v Paríži dostala tri hviezdičky....
2 minúty čítania