Trendy:
Redaktorka Varechy majsterkou Slovenska v ukladaní riadu! (Video)
Včera sa v Bratislave uskutočnil prvý ročník majstrovstiev Slovenska v ukladaní riadu do umývačky...
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Tymianový guláš s polentou
Len nedávno savojskí vinohradníci slávnostne otvorili v obci Apremont „Maison de la vigne et du vin".
2 minúty čítania
Trendy:
Dajte padáka jarnej únave!
Jar je plná paradoxov. Dnes svieti slniečko, zajtra zasa bude fučať vietor ako šialený. Telo dostáva zabrať, chýba spánok aj vitamíny...
8 minút čítania
Fedor Malík:
Veľkonočný bochánek
Hmlisto si pamätám, že kedysi, pred dvoma desiatkami rokov, som čosi podobné mal už na tanieri.
2 minúty čítania
Trendy:
Umenie na tanieri
Hovorí sa, že jeme očami. Prakticky je to samozrejme nemožné, obrazne to však platí do písmena...
8 minút čítania
Rozprávkový magazín Čertík
Predáva sa v kníhkupectvách Panta Rhei, novinových stánkoch, na poštách a na internete
1 minúta čítania
Fedor Malík:
Fazuľové pyré
Strukoviny (čelaď Leguminoseae) patria medzi najstaršie bôbovité kultúrne rastliny na svete.
2 minúty čítania
Súťaž:
Najlepšie veľkonočné recepty
VYHODNOTENIE Veľkonočnej súťaže o 2-krát letný tábor pre deti, knihu Jamieho Oliviera a veľa ďalších cien. [Aktualizácia 8. 4. 2010]
12 minút čítania
Moonlight Camp - zážitkový letný tábor vo Vysokých Tatrách
Máte deti vo veku od 6 do 16 rokov, prípadne poznáte niekoho, kto také deti má? ...
4 minúty čítania
Trendy:
Najdrahšie kávové zrná sa vyberajú z trusu cibetiek
Pozvanie na kávu sa stalo synonymom pre rande aj pracovný rozhovor. Žijeme v dobe kávovej...
7 minút čítania
Fedor Malík:
Kura na kapuste
Ten gastronomický nápad vyklíčil vo mne v Břeclavi. Chodím tam za povinnosťami dosť často a dosť často navštevujem i tamojšie
supermarkety.
2 minúty čítania
Trendy:
Špalda vás zahreje a posilní
Pri prechode ročných období, v čase, keď telo potrebuje zásoby vitamínov a energie, sa odporúča jesť špalda. Táto obilnina je na...
6 minút čítania
Fedor Malík:
Ekumenické frkacúle
Drevené vínne debničky nezahadzujem, neštiepam, nepálim v kozube. Zbieram ich a využívam.
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Prešporský šniceľ
Doktora Petra Ševčoviča som spoznal na sklonku jeho života. Chodil už o palici, ale hlavu mal čistú a gastronomické nápady obdivuhodné...
2 minúty čítania
Trendy:
Biela ako... mozzarella (Video)
Taliani sú majstrami vo futbale, v sieste, v počte rôznorodých káv, prehýrených nocí, ale aj vo výbornom jedle...
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Vaječné fliačky
Ťažko je písať o vajciach. Bez nich sa nezaobíde takmer žiadne
jedlo, kuchyňa bez nich je chudobná a „krváca".
2 minúty čítania
Kozmonaut Ivan Bella:
„Kuchyňa je moje druhé ja!“ (Video)
V týchto dňoch si pripomíname 11. výročie letu prvého slovenského kozmonauta Ivana Bellu do vesmíru...
4 minúty čítania
Trendy:
Vajce a my
Jedna z prvých rozprávok, ku ktorým sa kedysi deti v knižnej forme dostávali, bola Ako išlo vajce na vandrovku.
2 minúty čítania
Trendy:
Sladiť sa dá aj zdravo
Vianoce aj Fašiangy už máme „našťastie“ za sebou. Na rade je pôst, ktorý dá naše zhýralé žalúdky po toľkom rozmaznávaní trochu do poriadku....
9 minút čítania
Fedor Malík:
Sladkosti z Malých Karpát
Originálnou malokarpatskou sladkosťou sú zemiakové lokše namočené
v mlieku, plnené domácim slivkovým lekvárom a posypané makom. Toho maku tam musí byť hodne.
2 minúty čítania
Trendy:
Spomienky s vôňou maminho koláča
... ako od mamičky! Aj takúto podobu môže mať niekedy chvála
jedla, aj takto občas dokážeme oznámkovať jeho chuť.
2 minúty čítania
Trendy:
Zázrak menom zázvor
Zima sa tento rok akosi nechce pobrať preč. A žiaľ, pribúda aj nešťastníkov s červeným nosom, boľavým hrdlom a kašľom....
7 minút čítania
Trendy:
Kompletné menu
Gastronomické top výstavy v budapeštianskom výstavnom centre HUNGEXPO.
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Chrenová omáčka
Som rusofil a aspoň čohosi, čo má ruský pôvod, sa musím zastať.
2 minúty čítania
Trendy:
Omáčka prezradí o kuchárovi všetko
Znalci tvrdia, že kvalitu kuchára určuje to, ako vie pripraviť omáčku.
2 minúty čítania