Magazín

Sedem tipov z Montevidea

Na cestách:
Sedem tipov z Montevidea

Známy profesor vína Fedor Malík precestoval takmer celý svet. Nedávno ho cesta za juhoamerickým vínom priviedla až do uruguajského Montevidea....
5 minút čítania

Malé zemiačiky, dusený ostriež

Fedor Malík:
Malé zemiačiky, dusený ostriež

Minulú jeseň sme opäť neodolali čaru oravských zemiakov. Kúpili sme ich štyri vrecia a na jar vrece zostalo nedotknuté.
2 minúty čítania

Šéfkuchár Marcel Ihnačák: Práca ma musí baviť

Šéfkuchár Marcel Ihnačák:
Práca ma musí baviť

Pred troma rokmi sa vraj vo Veľkej Británii odohrala tichá revolúcia....
2 minúty čítania

Zemiak - ufúľaný rytier hladujúcich zástupov

Trendy:
Zemiak - ufúľaný rytier hladujúcich zástupov

Ak vám v Trebišove ponúknu podbité bandurky, nezľaknite sa výprasku. Dostanete len zemiaky na kyslo, a keď k nim pridajú aj ...
3 minúty čítania

Kvašáky

Fedor Malík:
Kvašáky

Uhorka (Cucumis sativus L.), ako úžitková záhradná zelenina bola známa už v 8. storočí pred n. l.....
2 minúty čítania

Nový kávovar NESCAFÉ Dolce Gusto KP 210725 Purple od Krups

Trendy:
Nový kávovar NESCAFÉ Dolce Gusto KP 210725 Purple od Krups

Značka NESCAFÉ Dolce Gusto rozširuje svoju ponuku espresso prístrojov o ďalší variant....
3 minúty čítania

NESCAFÉ Dolce Gusto v novej limitovanej edícii Funky Colours

Trendy:
NESCAFÉ Dolce Gusto v novej limitovanej edícii Funky Colours

Značka Krups v spolupráci s firmou Nestlé uvádza na trh kávovary v oranžovej, limetkovej a fialovej metalickej farbe. Okrem neobyčajných farieb sú novinky vybavené aj magnetickým držiakom kapsúl....
4 minúty čítania

Nestrúhajte zelenine mrkvičku. Odmení vás

Trendy:
Nestrúhajte zelenine mrkvičku. Odmení vás

Sú ľudia, ktorí zo zeleniny majú najradšej rezeň. V živote neochutnali mrkvu a o kalerábe si myslia, že je to vec, ...
2 minúty čítania

Morka so žihľavou

Fedor Malík:
Morka so žihľavou

Polovica mojej rodiny nemá rada hydinu. Na dvore, ba ani na tanieri...
2 minúty čítania

Návrat k tradičnej kuchyni prináša zdravie

Trendy:
Návrat k tradičnej kuchyni prináša zdravie

Aké jedlo je pre vás synonymom zdravej potravy? Ekologicky pestované, nízkokalorické, bez tuku a cukrov?...
6 minút čítania

Zlaté oko polievky vábi jazyk hodovať

Trendy:
Zlaté oko polievky vábi jazyk hodovať

Slováci sú vraj na polievky. Aspoň tak to tvrdí jeden z prieskumov agentúry GfK....
2 minúty čítania

Slávni muži z oboch strán stola

Osobnosti:
Slávni muži z oboch strán stola

Nejedno jedlo nesie v názve meno slávneho umelca či politika. To však neznamená, že má niečo spoločné s jeho vznikom alebo autorom....
8 minút čítania

K jedlu vám už nepodajú obyčajný hlávkový šalát

Trendy:
K jedlu vám už nepodajú obyčajný hlávkový šalát

V obchodoch pribúdajú doteraz nepoznané a nepoužívané odrody, zatiaľ čo osveta zaostáva....
5 minút čítania

Anketa: Na aké pochúťky lákate hostí

Anketa:
Na aké pochúťky lákate hostí

Slovenská kuchyňa je vynikajúca. Ale ľudia radi ochutnajú aj špeciality z cudzích kuchýň. Aké majú chute návštevníci hotelov a reštaurácií, sme...
5 minút čítania

Grilujú aj známi ľudia

Osobnosti:
Grilujú aj známi ľudia

Aj naše celebrity vedia, ako na to! Prečítajte si, kde a čo grilujú úplne najradšej...
3 minúty čítania

Pivo plzenského typu kraľuje svetu

Trendy:
Pivo plzenského typu kraľuje svetu

Až pivo urobí smäd krásny. Nie je to reklamný slogan, ale výrok neznámeho českého mudrca, ktorý v Čechách, krajine piva, zľudovel...
4 minúty čítania

Holé slíže tanier nevzrušia

Trendy:
Holé slíže tanier nevzrušia

Cestoviny vraj tak celkom Taliani nevymysleli. To ich údajne len Marco Polo pri potulkách Čínou „čmajzol“ a priviezol na Apeninský polostrov. Nech je...
2 minúty čítania

Domáce cestoviny

Fedor Malík:
Domáce cestoviny

Tentoraz som neobchádzal regále s cestovinami v našich marketoch, supermarketoch, hypermarketoch....
2 minúty čítania

Tapas tu, tapas tam

Fedor Malík:
Tapas tu, tapas tam

Tapas je španielska „jednohubka“. Niekedy aj dvoj–, troj–. Niečo také malé do úst. „Rýchle“ a chutné.
2 minúty čítania

Slniečková praženica

Fedor Malík:
Slniečková praženica

Láskavá jar sa tohto roku prebudila až počiatkom apríla. Vegetácia meškala a v našich skleníkoch a záhradách ešte nič nerástlo.
2 minúty čítania

Houí chuapci

Fedor Malík:
Houí chuapci

Zemiakové šúľance mám rád. Napriek tomu, že boli časy, ktoré ma mohli donútiť znenávidieť ich.
2 minúty čítania

Ako ma Karol potešil

Fedor Malík:
Ako ma Karol potešil

Mám na mysli Karola Wlachovského, literáta, prekladateľa, emeritného profesora a dlhoročného riaditeľa nášho kultúrneho centra v Budapešti.
2 minúty čítania

Grilovaná kozľacina

Fedor Malík:
Grilovaná kozľacina

Kedysi pred rokmi som strávil veľkonočné sviatky v Grécku. Neoddychoval som, ale pracoval...
2 minúty čítania

V chráme gastronómie

Fedor Malík:
V chráme gastronómie

Guy Martin je jeden z najslávnejších kuchárov na svete. V Michelinovskom sprievodcovi z roku 2000 jeho reštaurácia Grand Véfour v Paríži dostala tri hviezdičky....
2 minúty čítania