Trendy:
Zlaté oko polievky vábi jazyk hodovať
Slováci sú vraj na polievky. Aspoň tak to tvrdí jeden z prieskumov agentúry GfK....
2 minúty čítania
Osobnosti:
Slávni muži z oboch strán stola
Nejedno jedlo nesie v názve meno slávneho umelca či politika. To však neznamená, že má niečo spoločné s jeho vznikom alebo autorom....
8 minút čítania
Trendy:
K jedlu vám už nepodajú obyčajný hlávkový šalát
V obchodoch pribúdajú doteraz nepoznané a nepoužívané odrody, zatiaľ čo osveta zaostáva....
5 minút čítania
Anketa:
Na aké pochúťky lákate hostí
Slovenská kuchyňa je vynikajúca. Ale ľudia radi ochutnajú aj špeciality z cudzích kuchýň. Aké majú chute návštevníci hotelov a reštaurácií, sme...
5 minút čítania
Osobnosti:
Grilujú aj známi ľudia
Aj naše celebrity vedia, ako na to! Prečítajte si, kde a čo grilujú úplne najradšej...
3 minúty čítania
Trendy:
Pivo plzenského typu kraľuje svetu
Až pivo urobí smäd krásny. Nie je to reklamný slogan, ale výrok neznámeho českého mudrca, ktorý v Čechách, krajine piva, zľudovel...
4 minúty čítania
Trendy:
Holé slíže tanier nevzrušia
Cestoviny vraj tak celkom Taliani nevymysleli. To ich údajne len Marco Polo pri potulkách Čínou „čmajzol“ a priviezol na Apeninský polostrov. Nech je...
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Domáce cestoviny
Tentoraz som neobchádzal regále s cestovinami v našich marketoch, supermarketoch, hypermarketoch....
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Tapas tu, tapas tam
Tapas je španielska „jednohubka“. Niekedy aj dvoj–, troj–. Niečo také malé do úst. „Rýchle“ a chutné.
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Slniečková praženica
Láskavá jar sa tohto roku prebudila až počiatkom apríla. Vegetácia meškala a v našich skleníkoch a záhradách ešte nič nerástlo.
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Houí chuapci
Zemiakové šúľance mám
rád. Napriek tomu, že boli
časy, ktoré ma mohli donútiť
znenávidieť ich.
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Ako ma Karol potešil
Mám na mysli Karola Wlachovského, literáta, prekladateľa, emeritného profesora a dlhoročného riaditeľa nášho kultúrneho centra v Budapešti.
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Grilovaná kozľacina
Kedysi pred rokmi som strávil veľkonočné sviatky v Grécku. Neoddychoval som, ale pracoval...
2 minúty čítania
Fedor Malík:
V chráme gastronómie
Guy Martin je jeden z najslávnejších kuchárov na svete.
V Michelinovskom sprievodcovi z roku 2000 jeho reštaurácia Grand Véfour v Paríži dostala tri hviezdičky....
2 minúty čítania