Trendy:
Holé slíže tanier nevzrušia
Cestoviny vraj tak celkom Taliani nevymysleli. To ich údajne len Marco Polo pri potulkách Čínou „čmajzol“ a priviezol na Apeninský polostrov. Nech je...
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Domáce cestoviny
Tentoraz som neobchádzal regále s cestovinami v našich marketoch, supermarketoch, hypermarketoch....
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Tapas tu, tapas tam
Tapas je španielska „jednohubka“. Niekedy aj dvoj–, troj–. Niečo také malé do úst. „Rýchle“ a chutné.
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Slniečková praženica
Láskavá jar sa tohto roku prebudila až počiatkom apríla. Vegetácia meškala a v našich skleníkoch a záhradách ešte nič nerástlo.
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Houí chuapci
Zemiakové šúľance mám
rád. Napriek tomu, že boli
časy, ktoré ma mohli donútiť
znenávidieť ich.
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Ako ma Karol potešil
Mám na mysli Karola Wlachovského, literáta, prekladateľa, emeritného profesora a dlhoročného riaditeľa nášho kultúrneho centra v Budapešti.
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Grilovaná kozľacina
Kedysi pred rokmi som strávil veľkonočné sviatky v Grécku. Neoddychoval som, ale pracoval...
2 minúty čítania
Fedor Malík:
V chráme gastronómie
Guy Martin je jeden z najslávnejších kuchárov na svete.
V Michelinovskom sprievodcovi z roku 2000 jeho reštaurácia Grand Véfour v Paríži dostala tri hviezdičky....
2 minúty čítania