Foto: Pravda - Ivan Majerský
Všetci vaše oškvarkové pagáče ľúbia, nech vyzerajú akokoľvek, vás však mrzí, že pár kúskov odoprelo poslušnosť a po vytiahnutí z rúry sú lenivo vyvalené nabok? Predstavte si, že na to, aby ste sa tejto „kozmetickej“ chybe vyhli, postačí použiť jeden veľmi jednoduchý trik.
Podelila sa s ním s nami na Varecha.sk naša stála prispievateľka @sonulienka pri svojom recepte na oškvarkové pagáče. „Pagáčiky potriem vajíčkom, zakryjem papierom na pečenie, aby mi nepopadali pri pečení a dám piecť,“ píše vo svojom recepte.
„Netreba sa báť papier trochu pritlačiť. Celkom pred dopečením môžete dať papier z pagáčov dole,“ dopĺňa ďalej, ako postupuje, aby sa jej pri pečení pagáče „nevykotili“.
Foto: Sonulienka
Že tento jednoduchý trik funguje, sa presvedčila aj používateľka @tiginko, ktorá píše, že vďaka tejto vychytávke s papierom jej pagáčiky zostali prvýkrát stáť poslušne ako vojaci. „Naozaj skvelý nápad,“ kvituje.
Foto: Tiginko
Pár ďalších rád, ako docieliť rovné kúsky, v komentári pridala aj @mariamka: „Je lepšie vykrajovať radšej väčšie pagáčiky a na plech ich ukladať nahustejšie, nebudú sa tak vykacovať.“ Tak nech sa vám nabudúce vydaria!
Diskusia k článku