Ľahká pomoc:
Jednoduchý trik, aby sa pagáče pri pečení nezvalili nabok

Redakcia Varecha.sk, 3. apríla 2023     3 minúty čítania

Krásne lístkujú, úžasne chutia, len sú vždy dajaké krivé? Aby sa vám pagáče pri pečení nesklátili nabok, skúste túto vychytávku.



Foto: Pravda - Ivan Majerský

Všetci vaše oškvarkové pagáče ľúbia, nech vyzerajú akokoľvek, vás však mrzí, že pár kúskov odoprelo poslušnosť a po vytiahnutí z rúry sú lenivo vyvalené nabok? Predstavte si, že na to, aby ste sa tejto „kozmetickej“ chybe vyhli, postačí použiť jeden veľmi jednoduchý trik.

Podelila sa s ním s nami na Varecha.sk naša stála prispievateľka @sonulienka pri svojom recepte na oškvarkové pagáče. „Pagáčiky potriem vajíčkom, zakryjem papierom na pečenie, aby mi nepopadali pri pečení a dám piecť,“ píše vo svojom recepte.

„Netreba sa báť papier trochu pritlačiť. Celkom pred dopečením môžete dať papier z pagáčov dole,“ dopĺňa ďalej, ako postupuje, aby sa jej pri pečení pagáče „nevykotili“.



Foto: Sonulienka

Že tento jednoduchý trik funguje, sa presvedčila aj používateľka @tiginko, ktorá píše, že vďaka tejto vychytávke s papierom jej pagáčiky zostali prvýkrát stáť poslušne ako vojaci. „Naozaj skvelý nápad,“ kvituje.



Foto: Tiginko

Pár ďalších rád, ako docieliť rovné kúsky, v komentári pridala aj @mariamka: „Je lepšie vykrajovať radšej väčšie pagáčiky a na plech ich ukladať nahustejšie, nebudú sa tak vykacovať.“ Tak nech sa vám nabudúce vydaria!





ANKETA: Zvalia sa vám občas pagáče pri pečení nabok?

90,5%



9,5%







Diskusia k článku







 



TOPlist