Slaný Pondelok:
10 fantastických receptov na domáci chlebík

Redakcia Varecha.sk, 29. januára 2018     7 minút čítania

Niet nad vôňu čerstvo upečeného chleba! Tak sa pusťte do prípravy chutného bochníka, ponúkame vám na výber 10 receptov, ktoré vás nesklamú.

Kváskový chlieb, ktorý zvládne každý (fotorecept)


Foto: Kimlo



Ražno-pohánkový chlieb s kváskom (fotorecept)


Foto: Danda3



Kváskový chlieb s cibuľou a tekvicou (fotorecept)


Foto: Monty469



Domáci chlebík bez miesenia


Foto: Wildrane



Bezlepkový chlieb s cmarom


Foto: Renka73



Celozrnný (úplne) špaldový chlieb (fotorecept)


Foto: Luckaprima



Špaldový chlieb s ovsenými vločkami (fotorecept)


Foto: Ancicka



Chrumkavý domáci chlieb bez kysnutia


Foto: Namarie



Rýchly nekysnutý celozrnný chlieb


Foto: Mysiacik



Perfektný kváskový špaldový toastový chlieb (fotorecept)


Foto: Homemadetastywithlucy






Chcete dostávať každé ráno novinky zo stránky Varecha.sk do e-mailu?






Sladké inšpirácie na víkend















Zdravé recepty na celý týždeň



















Diskusia k článku

haji
V začátcích jsem se dala na chleba bez kysnutí, motání - jednoduchost sama. Nedá mi než přiložit odkaz na chlebík od mamičky od @Kukulienka71  varecha.pravda.sk/recepty/chlebik-od-mamicky/52474-recept...
Než jsem začala kváskovat, hodně se mi osvědčil. Pravda, dnes už jsem někde jinde, ale s láskou na něj vzpomínám. Je výborný, mohu doporučit. Víc jak rok peču kváskový chlebík a ten mi chutná nejvíc. Vůbec kvásek je fenomén, diagnóza. Pečení chleba zdar!
katka78
Tiež mi nedá nepriložiť sem dva linky na výborné recepty, podľa ktorých verím upečie chlieb aj neskúsený pekár, či úplný začiatočník. Napokon, s týmto legendárnym receptom od @Tetrisss sme tu viaceré začínali skúšať chlebíky vôbec prvýkrát piecť. Príprava je jednoduchá, zvládne to snáď každý:  varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-bez-miesenia/1859...

Druhý chlebík je od @boise , má veľmi dobre spracovaný postup aj s popisnými fotkami a výbornú chuť:  varecha.pravda.sk/recepty/psenicno-razny-zemiakovy-chlieb...

Toto sú dva recepty, ktoré ja osobne odporúčam vždy, keď ma niekto poprosí o recept, lebo chce začať piecť vlastný chlieb a na kvasový si ešte netrúfne.
redakcia
@Haji (29.1.2018 11:17), @Katka78 (29.1.2018 15:26)

Ďakujeme za doplnenie receptovej chlebíkovej zbierky.
Ten legendárny recept na nemiesený chlieb od @Tetrisss má bezmála 320 tisíc zhliadnutí. To musí byť upečených voňavých chlebíkov :)
haji
@Redakcia (29.1.2018 16:59)
Si nepamatuju podle jakého receptu jsem chlebík bez mísení dělala. Dlouho jsem vybírala a nemohla se odhodlat. Přestože je recept i postup velice jednoduchý, mně to přišlo složité... Nojo, trénink dělá závodníka. Dnes mám kváskový chlebík jako zábavu, ale počátky byly krušné. Díky @Redakcia za váš výběr nejen hore receptov.
haji
@Katka78 (29.1.2018 15:26)
Dala bych ti ke komentu srdíčko, ale pod články to nejde. Tak šup - posílám poděkování za milý koment k chlebíku a krásné pozdravení, milá @Katka78 !
bubaya
@Redakcia (29.1.2018 16:59)

To bol aj môj prvý chlieb od Tetrisss, bez miesenia, a hneď taký úspech. Odvtedy pečiem, síce bez kvásku, hoci nejaké nevydarené pokusy už boli, ale raz aj kváskový bude.
bubaya
@Redakcia (29.1.2018 16:59)

Chcem sa vám všetkým v redakcii poďakovať za tieto tématické výbery receptov, takto som si našla niekoľko vynikajúcich receptov, ktoré mojej pozornosti kedysi ušli.
Mám taký nesmelý malý návrh, milá redakcia, na novú knihu. 100 najlepšie hodnotených, najlepších receptov, receptov, ktoré nám, dá sa povedať, zmenili život....Pre mňa je to napríklad ten chlebík od Tetrisss, kyslá kapusta v pohároch od Remculi..... Možno by ste mohli aj vyhlásiť anketu o najlepší recept. Nestálo by to za úvahu?

evanaaa
Aj mne sa páči návrh @Bubaya , a čo sa týka pečenia chleba, raz som skúsila a pohorela, neviem, bolo to dávno a asi nebol najlepší recept naň, alebo najlepšia pekárka:), možno teraz, keď vidím toľko dobrých a osvedčených receptov, sa raz možno odvážim.
@Redakcia , mimochodom, prečo sa nedá (ani v diskusiách tuším) označiť srdiečkom "Pekný komentár", načo to potom tam je....?
bubaya
@Evanaaa (30.1.2018 21:27)

Skús recept od Tetrissss, ja som tiež najprv kadečo patlala a výsledok bol viac nejedlý, ako jedlý. Tento sa mi podaril na prvý pokus a bol fantastickýýýýý. Peč ho presne podľa receptu, nič nepridávaj, nenahradzuj, neskracuj čas kysnutia..... a podarí sa.






 



TOPlist