Perfektný kváskový špaldový toastový chlieb fotorecept
Foto: homemadetastywithlucy
Tento recept som našla na stránke zdravepecenie.sk a zaujal ma svojou zvláštnou zložkou Tang zhong. Za týmto zaujímavým názvom sa skrýva jednoduchá vec. Špaldová Zobraziť celý popisTento recept som našla na stránke zdravepecenie.sk a zaujal ma svojou zvláštnou zložkou Tang zhong. Za týmto zaujímavým názvom sa skrýva jednoduchá vec. Špaldová múka uvarená s mliekom na kašu. Chlebík bol taký úžasný, že sa hneď zjedol a musela som ešte v ten deň zamiesiť na druhý. Ale lepšie ako sto slov je raz ochutnať. Tak hor sa do pečenia.
na 250/200 °C
Suroviny
Štartér: | |
1 PL |
|
100 g |
|
100 ml vlažná |
|
Tang zhong: | |
50 g |
|
180 ml |
|
Cesto: | |
150 g |
|
200 g |
|
3 PL |
|
10 g |
|
150 ml |
|
Na vymastenie formy: | |
|
Postup
-
1
Večer si pripravíme rozkvas z materského kvásku, celozrnnej múky a vlažnej vody. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme cez noc na teplom mieste.
-
2
Pripravíme si aj Than zhong. Do hrnca dáme múku a mlieko.
-
3
Za stáleho miešania uvaríme kašu. Dáme pozor, aby nám neprihorela. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky.
-
4
Takto vyzerá rozkvas ráno.
-
5
Do misy dáme všetky suroviny na cesto, pridáme rozkvas a Tang zhong.
-
6
Miesime v mixéri na najvyššej rýchlosti približne 7 minút. Vytvorí sa nám pružné cesto.
-
7
Preložíme na pomúčenú dosku. Cesto niekoľkokrát poprekladáme a vytvoríme bochník.
-
8
Bochník preložíme do maslom vymastenej formy. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme nakysnúť približne 3 - 4 hodiny na teplom mieste. Záleží od sily kvásku.
-
9
Cesto nám pekne vykysne. Ja som moje mala niekoľko hodín v chladničke, takže prvý krát bol menej nakysnutý. Druhý som nechala kysnúť vonku na teplom mieste a takto krásne narástol.
-
10
Pečieme v rúre rozohriatej na 250 stupňov 10 minút. Potom teplotu stiahneme na 200 stupňov a pečieme ďalších 20 - 25 minút. Záleží od rúry (môj by zniesol asi aj menej). Vyberieme, potrieme studenou vodou a necháme vychladnúť na mriežke. Chlebík bol mäkučký a chrumkavý. Najlepší je s domácimi nátierkami. Dobrú chuť!
Aké sú potom pomery surovín?
Treba to len vyskúšať tak ako všetko :) Ak ho budete skúšať dajte vedieť ako to dopadlo ;)
Veľmi pekne dakujem za odpoved!
Recept s kasnicami :-)