Domáci chlebík bez miesenia

wildrane - fotkawildrane, 20. novembra 2017
Domáci chlebík bez miesenia
Foto: wildrane

Receptík od kamarátky Janky.

Suroviny

3 pollitrové poháre
7 g
2 - 3 ČL
2 ČL
1 menšia hrsť (slnečnicové)
3/4 l




Postup

  1. 1

    Všetky sypké zmesi zmiešame vo väčšej mise, pridáme vodu a dobre premiešame, aby sa cesto spojilo. Miesto jedného pohára hl.muku môžete pridať pol pohára chlebovej, celozrnej múky + pol pohára hladkej. Múku nezabudnúť preosiať. :) Cesto je trochu redšie. Necháme odpočívať najmenej 8 hodín na teplom mieste. Môžete párkrát premiešať, ale nie je to potrebné. Zapneme rúru na 230 stupňov a vložíme do nej hrniec v ktorom budeme piecť chleba. Keď je hrniec aj rúra teplá, hrniec vyberieme potrieme olejom, vyklopíme cesto a prikryté pečieme 60 minút. Potom odoberieme vrchnák a necháme piecť 5 - 7 minút. Chlebík vyberieme a necháme vychladnúť. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

ubka
Pekný chlebík si upiekla..ale rozohriaty hrniec netreba natierať olejom,nezalepi sa :-) vyskúšaj na budúce.
izabella929
Krásny chlebík.-) ja som práve dopiekla ten môj, ale nie je taký krásny ako tvoj...ale robím menšie bochníčky...prišla ku mne susedka natierali sme si domácou masťou, ukladali na to cibuľu a tak nám chutil, že nám z jedného chlebíka zostal iba kúsoček..)))
1x staja
bubaya
Tiež ho takto pekávam, ak nepotrebujem chlieb už aj k večeri a mám čas na kysnutie. Ja dávam len trochu droždia, tak pol kávovej lyžičky, ale nechám dlho kysnúť, najmenej 12 - 14 hodín, potom premiesim, stojí ďalšie najmenej dve hodiny..... a ako píše @Ubka , formu netreba vymazávať. Robím v sklenej mise, nikdy sa neprilepí a je krásne deravý a chrumkavý. Idem si veru hneď odkrojiť, niet lepšieho jedla ako dobrý chlieb s dobrým maslom.
haji
Rychlý chlebík, také jsem s ním začínala. Krásně ti vyšel!
zolik
Recept sa mi paci, ale mam ?. Kolko vazi tento chlieb po upeceni? Mozno by som skusila z 1/2 davky. Dakujem za odpoved - aby som bola v obraze.